Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een mooie dag op het grote water
Geschreven door Mattijn Brinkhof
5 maart 2014 20:09

Geslaagde dag op groot water

Alweer een tijdje geleden stond er op deze site een prijsvraag waarmee je een Salmo Hornet 9 kon winnen. Ik was de gelukkige winnaar. Aangezien ik regelmatig met Guido mee kan, met de boot, ziet de Hornet ook geregeld het water. Alleen vangt hij niet altijd vis.

Als ik rond 9 uur bij Guido aan kom, moeten we nog even de laatste spullen klaarmaken, de tank vol gooien en dan kunnen we vertrekken richting het grote water. Er was redelijk goed weer voorspeld, in de ochtend kans op een paar buien en later op de dag zou de zon doorbreken. Helaas begint het halverwege de autorit aardig te regenen. Als we bij de trailerhelling aankomen is het even droog, maar als we net 5 minuten op het water zitten begint het alweer. Gelukkig hebben we voor dit weer geschikte kleding aan, dat maakt het toch wat draaglijker. 

Rustig trollen we van stek naar stek, helaas na een paar uur nog steeds zonder resultaat. We komen verschillende stekken tegen waar wel vis lag, maar niks wilde toehappen. Tot we bij een haventje het gebied voor de havenmonding even een keer gaan aftrollen. Al vrij snel voel ik iets op mijn hengel, aangezien het niet voelde als een aanbeet, zeg ik tegen Guido dat het wel weer plantenmateriaal zal zijn, aangezien er hier maar iets meer dan 2 meter water staat en ik er de iets dieper duikende hornet 9 aan de speld heb hangen. Als Guido de boot stil legt komt er toch een mooie snoek boven. Al snel wordt duidelijk waarom ze amper vocht. Ze zit helemaal in de onderlijn gedraaid en de hoofdlijn komt gevaarlijk dicht in de buurt van de scherpe tanden. Zodra het kan schuift Guido het net eronder en dan schiet de hornet ook gelijk los. 

Schitterend begin van de dag.

Als we nog een keer over het plateau heen trollen, denk ik weer beet te hebben, alleen moet dat wel een hele flinke zijn. Al snel wordt duidelijk dat het geen vis is, maar dat mijn lijn in de schroef van de motor is terecht gekomen. Noodgedwongen moeten we even opzoek naar een plek waar we fatsoenlijk bij de schroef kunnen komen. Gelukkig kunnen we de lijn zo weer van de schroef afdraaien en een paar minuten later waren we alweer aan het vissen. 

Als we door de haven heen trollen weet Guido een leuk snoekje te haken op de shadrap. 

The good old Shad Rap levert altijd vis op.

Niet veel later mag er ook nog een snoek van 90 cm poseren in Guido’s handen. 

Met 90cm een knappe snoek.

Aangezien het niet heel veel meer is in de rest van de haven, wordt het besluit genomen om even aan te meren en te genieten van een lekker bakje erwtensoep. Intussen is het weer ook een stuk aangenamer geworden, nu de zon is gaan schijnen. Zulke dagen mogen we vaker hebben. Terwijl ik nog wat probeer te vangen met de dropshot, gooit Guido nog even een flinke voorn overboord, voorzien van een paar haken. 

Je weet het nooit......

Wanneer de snert op is, willen we nog even naar een andere stek. We trollen nog een paar keer voor de havenmonding langs, wat nog een paar leuke snoeken oplevert. Waaronder zelfs een double hook-up. 

Blijft leuk om met 2 rovers tegelijk op de foto te kunnen gaan.

Ze hoeven niet altijd groot te zijn om er blij van te worden.

Willen we nog een andere stek aan doen, dan moeten we nu toch echt wel die kant opvaren, aangezien de zon al begint te zakken. Helaas waait de wind recht over het water, wat redelijke golven veroorzaakt en dat remt ons toch behoorlijk af tijdens de vaartocht. Na een tiental minuten varen komen we aan bij onze laatste stek van de dag. Aangezien we nog maar even de tijd hebben gaat er bij aankomst gelijk een aantal pluggen overboord en trollen we een keer het haventje door. Helaas levert dit verder niks op, ondanks dat er veel aasvissen aanwezig zijn. We spreken nog een andere visser, die ons verteld dat hij ’s morgens een hele grote snoek had gevangen, ik weet niet of ik het moet geloven… Tot ik de volgende dag een berichtje op facebook krijg van Guido. Wat een bak was dat, die was ook welkom geweest in de boot, hoewel wij natuurlijk ook zeker niet mogen klagen ;-). 

Intussen zakt de zon steeds verder weg en we moeten nu toch echt terug naar de trailerhelling. Het blijft een prachtig plaatje om weer tevreden terug te kunnen varen terwijl de zon ondergaat. 

Het is mooi geweest. 

Mattijn

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 4549


1. Geplaatst door: Jaap op 6 maart 2014 10:38

Mooie vissen. Ik snap dat cm niet altijd belangrijk zijn. Echter de tweede vis is 90 cm, hoe groot was de eerste dan? Als je er maten bij zet, graag dan ook bij de eerste. Nogmaals niet het belangrijkste, wel leuk om te weten en te lezen. Bedankt!
rapporteer

2. Geplaatst door: Mattijn op 7 maart 2014 11:53

Beste Jaap, Ik snap je punt, maar de maten doen mij allemaal niet zo heel erg veel. Heb er ook niet bij nagedacht om het er wel of niet bij te zetten. Het kwam gewoon zo uit. Maar de eerste snoek was geloof ik zo'n 86 cm. Groeten, Mattijn
rapporteer

3. Geplaatst door: joost op 7 maart 2014 17:26

had je je al voorgesteld martijn?
rapporteer

4. Geplaatst door: Jöran en Ann op 9 maart 2014 17:03

Leuk verslag Mattijn!
rapporteer

5. Geplaatst door: Mattijn op 12 maart 2014 21:16

Hoi Joost, dom van me, helemaal niet aan gedacht ;-). Ik ben dus Mattijn, op dit moment nog 18 jaar en kom uit Overijssel. Ik vis eigenlijk op zo'n beetje alles wat er hier in de wateren te vinden is, maar de roofvissen en ook de rivier beginnen mij steeds meer te interesseren. De rest is weer leuk voor straks in de gesloten tijd of als het te warm wordt :). Ik hoop dat je nu een beetje een idee hebt van wie ik ben, Joost (en de rest). Jöran en Ann, bedankt! :)
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl