Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een dag vol ongeloof
Geschreven door Mark
14 november 2014 19:45

Ik zal mezelf eerst even voorstellen aangezien ik niet eerder een verslag heb geschreven op metersnoeken.nl of elders.

Mijn naam is Mark van Rijssen en vis al een geruime tijd op alle rovers die mij interesseren,hiermee doel ik op: Snoek, Snoekbaars, Baars, Meerval, Winde, Roofblei.

Op zaterdagochtend gaat om 05:00 de wekker.

Stilletjes probeer ik het huis te verlaten zonder dat de buurt me weer eens hoort vertrekken.

Klaar voor de start van een lange dag vissen. Mijn vismaat Martijn staat zoals afgesproken stipt op tijd bij mij voor de deur. Wanneer de rest van het dorp nog lekker aan het slapen is rijden we op een zo goed als lege weg naar de trailerhelling toe. Onderweg geinen we beide onder het genot van een bak koffie over de slechte resultaten die we afgelopen sessies hebben gehad en dat het ons toch op een gegeven moment weer mee moet gaan zitten. Met de borst vooruit en vol goede moed beginnen we aan een nieuwe dag met nieuwe kansen.

Eenmaal aangekomen bij de trailerhelling valt ons op dat het angstaanjagend stil is. Geen boten geen trailers en niet wachten eehhhmmm dit is niet wat we gewend zijn. Eerst even de weer app erbij halen om te kijken of dat de reden is dat we de enige waren. De weersvoorspellingen zagen er gewoon goed uit. Traileren en vissen maar ! dat is waar we voor zijn gekomen. De boot ligt erin de koffie is op en dus klaar om van start te gaan.

We hadden de 1e stek in zicht en maakte de hengels gereed waar we op 2 hengels een Salmo aasje deden kwamen er aan de andere 2 een grote Swimbait van ITT.  

Na 30 minuten mag Martijn de 1e vis van de dag verwelkomen.

Voor ons een heel goed begin van de dag. 2 aanbeten volgen elkaar kort op maar bleven helaas niet plakken. 1 daarvan was op mijn handhengel met swimbait en voelde als een leuke vis. Helaas mocht het niet zo wezen dat we ook deze vingen. We trollen verder met in de ene hand een hengel en in de ander een kop koffie. Bij een aanbeet op mijn handhengel vliegt mijn kopje inclusief inhoud door de boot. Niemand gewond of onder de koffie dus zagen we de lol er wel van in. Een vis van ong 60cm was de boosdoener.

Als het middag is en we de lunch achter de kiezen hebben gestopt hopen we dat de laatste uren van de dag ons nog een paar mooie snoeken gaan brengen. Tot nu toe mogen we niet klagen maar het kan altijd nog mooier. Als ik voor de zoveelste keer denk vast te lopen en de hengel uit de steun pak begint er aan de andere kant van de lijn beweging in de planten te komen. Wowwww er zit echt een dikke vis aan. De snoek pakt meters lijn van de reel en op zo’n moment giert de adrenaline door je lijf. We vergeten in alle paniek de andere hengels in eerste instantie uit het water te halen. Het zware mokken van de vis doet vermoeden dat dit echt een dikke metersnoek is. Ik sta al minuten te drillen als mijn maat de andere hengels in de gaten krijgt en binnen wil halen. Plotseling staat ook hij met een kromme hengel en ook dit is een beste. De chaos is compleet. We staan beide te drillen en lachen ons rot. 

Gelukkig houden we alles goed onder controle en kunnen we beide vissen goed landen en op de foto zetten. Een dubbel is in mijn ogen waanzinnig gaaf en helemaal als er een metervis bij zit. We zijn er beide super blij mee 

Lange slanke Snoek van 115cm.

Eenmaal klaar met de chaos van de dubbel doen we de motor uit en genieten even van het moment, want dit zijn momenten die wij weinig meemaken. Denkend dat het niet beter kan besluiten we via een omweg terug te trollen richting de trailerhelling. Maar vissen zou vissen niet zijn als je het van te voren wist en blijkbaar kon het nog wel gekker. Wanneer ik weer eens in gevecht ben met mijn Fishfinder doordat het kabeltje slecht contact maakt wijst Martijn met paniek in zijn ogen naar mijn steunhengel. De reel die geen geluid maakt bij afspoelen van de lijn was blijkbaar al een aantal seconden  bezig, Na een lang gevecht kwam een prachtig exemplaar van maar liefst 102cm naar boven.

102 cm brute kracht.

De dag kan niet meer stuk we hebben meer gevangen tot nu toe dan afgelopen 2 sessies bij elkaar en dat met nog een ruim uur voor de boeg. Vol verwachting staren we naar de hengels wachtend op een aanbeet die even op zich liet wachten. Een groot talud met meerdere bananen erin verraden een groep snoekbaarzen. Diepgaand kunstaas eraan en een paar keer heen en weer trollen maar. Al snel krijgen we een paar mooie aanbeten die resulteren in een paar mooie snoekbaarzen.

Met als resultaat een 2 mooie snoekbaarzen

Gekker kon het niet worden toch Martijn ? Lachend varen we verder en hebben we de grootste schik. Het scheelt dat we normaal met 1 of 2 vissen aan boord ook de grootste schik hebben maar vandaag brengt wel wat extra.  Het ouwehoeren vergaat mij snel als ik bijna mijn handhengel en reel verlies door een enorme beuk erop de slip stond nog vrij dicht aangezien ik 5 minuten daarvoor mijn kunstaas terug moest winnen van een gevecht met een wierbed. Harde lange halen en een vis die enkel diep blijft en niet een moment naar boven komt. Het zou toch niet? Neeeee zegt Martijn zou het ?

Een prachtige Snoek van 110,5 cm.

Alweer een metervis ! vol ongeloof meten we haar op en schieten we snel een plaatje. Na het opmeten en de foto zetten we haar terug in haar element, met een woeste haal zorgt ze ervoor dat ik nog even een half nat pak krijg voor we stoppen. Juichend en lachend vaar ik met de grootste grijns ooit volgas terug naar de helling. In alle euforie maken we de boot weer klaar voor vertrek. Ik geef Martijn een hand voor de goede samenwerking en plan direct een nieuwe dag. Ik weet zeker een dag zoals vandaag zal ik nooit meer vergeten.

Iedereen een goede vangst gewenst !

Groeten Mark van Rijssen

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 4456


1. Geplaatst door: Jaap op 28 november 2014 22:11

Mooie vissen.


rapporteer

2. Geplaatst door: Martijn Kerkdijk op 28 november 2014 22:11

Mooi verwoord Mark, was inderdaad een dag om niet te vergeten. Op naar het volgende avontuur! Mvg M.Kerkdijk


rapporteer

3. Geplaatst door: Hans op 28 november 2014 22:11

Wat een feest!


rapporteer

4. Geplaatst door: Elian op 28 november 2014 22:11

Mooie vangst en goed verslag!! Duimpje omhoog geeft de site als ??? Weer vandaar nog een reactie


rapporteer

5. Geplaatst door: Lucien op 28 november 2014 22:11

Goed beziggg mannen! Top gevist!! groetjes Lucien


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl