Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Metersnoekbaars
Geschreven door Niek Fleuren
30 december 2014 09:13

Zo af en toe hoor je dingen en zie je dingen voorbij komen die je niet zomaar voorbij laat gaan. Zaken die voor mij persoonlijk nogal opvallend zijn zijn monsterlijk grote snoekbaarzen. Afgelopen maanden al meerdere 100cm + snoekbaarzen voorbij zien komen en het wordt tijd dat we deze kastelen eens in het zonnetje gaan zetten. 

Of je er serieus op kan vissen weet ik niet. Ik denk het wel. Specialisten als Marcel Asbroek die in zijn leven al meerdere meterplus snoekbaarzen gevangen heeft maar ook Daan Verbruggen en Luc Coppens zijn toch echt mannen die weten hoe ze snoekbaars moeten vangen en dan loopt er toch zo heel af en toe een uniek exemplaar tussen door. 

Niek Fleuren die ik persoonlijk 2 jaar terug besmette met het roofvis virus ving afgelopen week zijn PR van 91 cm. Een hele mooie snoekbaars die voor velen van ons ook al een natte droom is.

Pracht van een kasteel voor Niek: 91 cm

Nog geen week later vangt zijn maat een hele fraaie die de magische grens van de 100cm overschrijdt! Echt een topvis. Gewoon in Nederland. Prachtig dik. Haarscherpe foto's inclusief een foto op de enige echter meetplank en geen linnen huishoudmaat zoals er nog te vaak vissen worden gemeten en veelal niet goed gemeten... 

Onderstaand de foto's die ik jullie niet wilde onthouden....
101 cm snoekbaars... Abnormaal groot maar o zo mooi.Geweldige vis.Once in a lifetime???ECHT 101 cm !!!!!!!

Heren, super bedankt voor deze bijdrage. Heb jij ook een ECHT grote snoekbaars gevangen en wil je die hier laten zien? Stuur even een mailtje aan dick@metersnoeken.nl 

Iedereen weer knalharde aanbeten op de snoekbaarzen gewenst

Dick van Hattem

Reacties (18)
Aantal keer bekeken: 5400


1. Geplaatst door: niek op 1 april 2015 12:17

leuk stukje van gemaakt dick. wij zijn nog steeds in onze nopjes met deze mooie dubbelslag. verder ook een aantal hele mooie snoeken gevangen in andere verslagen zie ik, top. gr Niek f.


rapporteer

2. Geplaatst door: freek op 1 april 2015 12:17

Hele mooie vissen! Ik heb zelf tijdens het doodazen een hele dikke 97 cm lange snoekbaars mogen vangen. Die ging flink tekeer. Of je er gericht op kan vissen...je moet in ieder geval vissen waar ze (kunnen) zitten. Hoe zijn deze vissen gevangen?


rapporteer

3. Geplaatst door: henk op 1 april 2015 12:17

Wat een kastelen!!! super.


rapporteer

4. Geplaatst door: jan van pelt op 1 april 2015 12:17

super mooie vissen,geweldig


rapporteer

5. Geplaatst door: Harrie op 1 april 2015 12:17

WOW wat een zeldzaam grote en mooie snoekbaars.


rapporteer

6. Geplaatst door: Gerjan op 1 april 2015 12:17

Wat een geweldige bak. Van harte


rapporteer

7. Geplaatst door: Dick op 1 april 2015 12:17

Graag gedaan Niek. Topvissen zijn het!


rapporteer

8. Geplaatst door: Henk op 1 april 2015 12:17

Schitterend gave Supervis.Elke keer hoop je er weer op.Ik ben niet verder gekomen dan 3 stuks van 98cm.Mn vismaat heeft wel die Meters gevangen.Super.Wel eens meerdere op 1 dag.Hij vist alleen met visjes .(ook met levende visjes).Weet je wel he. Gewoon effe een schaartje bij de hand houden.Goede jaarwisselg allemaal.En allemaal hele dikke vette joekels toegewenst aankomend jaar.


rapporteer

9. Geplaatst door: Henk op 1 april 2015 12:17

Als ik zo vis vang huur ik een zaaltje en geef ik een Feest.


rapporteer

10. Geplaatst door: Peter op 1 april 2015 12:17

Prachtige vis, wat heeft ie opgeleverd?! Groet


rapporteer

11. Geplaatst door: Dick op 1 april 2015 12:17

Briljante opmerking Henk. Ik doe mee. Dit is echt een droomvis.


rapporteer

12. Geplaatst door: Jaap op 1 april 2015 12:17

Wat de vis heeft opgeleverd?


rapporteer

13. Geplaatst door: rob op 1 april 2015 12:17

Deze vis heeft blije gezichten opgeleverd en een pb voor de vanger, en een leuk artikel met de mooie bijbehorende foto's. Verder denk Ik dat deze vis een behoorlijke nieuwe dosis vangdrang heeft opgeleverd bij de lezers van deze site. En deze vis heeft ook 1 vage ietwat dubbelzinnige opmerking opgeleverd om een zinloze discussie op te starten .sorry ik kom het niet laten (;


rapporteer

14. Geplaatst door: Don op 1 april 2015 12:17

Rob je slaat de spijker op zijn kop, maar volgens mij doelt Peter op het feit dat de meeste snoekbaars tegenwoordig de pan in gaat, of linea recta naar de visboer. Laten we ons zelf niet voor de gekke houden, catch en release wordt regelmatig (terecht, het is een vrij land) door de vingers gezien.


rapporteer

15. Geplaatst door: Jaap op 1 april 2015 12:17

Als iemand een keer een visje mee neemt dan moet dit ook geen probleem zijn. Zo lang het bij 1 of 2 blijft en geen 30. Maar dit is mijn persoonlijke mening. Verder vind ik een meter snoekbaars toch echt te mooi om op te eten. Dat is toch zonde om die mee te nemen. Dat zou bij mij nooit gebeuren. Ik neem zelf alleen een snoekbaars mee als die te diep gehaakt is en waarschijnlijk dood gaat.


rapporteer

16. Geplaatst door: rob op 1 april 2015 12:17

Tsja Ik neem tegenwoordig geen enkele vis meer mee naar huis , maar begrijp ook wel dat 1 of 2 visjes mee nemen niet het grootste probleem is. Maar kapitale vissen mee nemen is wel een groot probleem, zij zorgen namelijk voor het top nageslacht . Bovendien wie kan het zich nou over zijn hart verkrijgen om zo'n buffel van een vis de kop in te slaan ? Dan heb je de 'sport' niet hoog in het vaandel staan volgens mij . Het zou volgens mij ook veel beter zijn om een tussenmaat in te stellen i.p.v een minimum maat. bijvoorbeeld alleen meenemen tussen de 60 en de 70 cm . Doen ze volgens mij in bepaalde delen van Canada of de vs .maja aan de andere kant ben ik ook gek op vis en bepaalde zeevis kunnen we beter helemaal niet meer eten dus een stukje hypocrisie is mij ook niet vreemd (;


rapporteer

17. Geplaatst door: Dick op 1 april 2015 12:17

Wat mij betreft een algeheel mee neem verbod. Maar als het niet anders kan dan maar een maximum en een minimum maat. Tussen de 40 en 55 mag je 2 snoekbaarsjes mee nemen. Alles daarboven mag uitgroeien tot ware kastelen. Over 10 jaar geen 50 reutels van 30 tot 50 cm meer op 1 dag maar slechts 10 a 20 maar wel allemaal dik aan de maat.... Wie wil dat nou niet?


rapporteer

18. Geplaatst door: stoffel op 1 april 2015 12:17

proficiat met zo een mooie vis. heb zelf ooit 92 93 en wederom 93cm mogen vangen. maar nu vind ik vissen boven 70 cm al een bijzonder mooie vangst. gelukkig blijkt wel dat dit soort vissen nog bestaan! please keep it that way................ grtz


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl