Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Met de Ikuru de rivier op deel 3
Geschreven door Eddy te Mebel
31 juli 2017 15:20

Zijn er dan niet meerdere pluggen als de Ikiru Crank’s? Ja zeker wel! Mijn zoon Robin is altijd zeer enthousiast over de kleine PikeFighter Junior Jointed. Ik vis het liefst met de Ikiru Crank LL. Dus telkens als ik met Robin ga vissen, wordt het een ‘’wedstrijdje’’ PikeFighter Junior Jointed tegen de Ikiru Crank. 2 goed vangende pluggen die het vriendschappelijk tegen elkaar op nemen.

Weggegrist van een halve meter water.

 

Trollen langs de oevers.

Aangezien de Pike-Fighter JR Jointed zo’n  2,5 meter diep loopt, is trollen op een diepte van zo’n 2 a 3 meter de ideale diepte. Robin vist dan meestal aan de oeverzijde, omdat hij dan aan de meest ondiepe kant van de boot vist. 

 

Ik vis met de Ikiru Crank’s aan de diepe zijde omdat deze plugjes de 4 meter wel overschrijden. Op deze manier zorgen we dat beide plugjes van ons redelijk dicht boven de bodem lopen. Makkelijk is het natuurlijk niet, want de rivieren kennen een grillig bodemverloop. De meeste vissen vangen we als we de pluggen zo’n halve meter boven de bodem kunnen laten lopen. Aangezien de Pike-fightertjes en de Cranks beide super strak in de stroming lopen, zijn het beide ook goede vangers. Ik heb een hekel aan kunstaas dat niet goed loopt, of telkens het water uit komt. 


Werpend met de PikeFighter Junior Jointed is net zo succesvol!

Werpen of slepen.

We beginnen vrijwel altijd te trollen op de rivier. Zoekend naar goed ogende stekken om eens werpend uit te vissen. Als we die gevonden hebben, leggen we de boot stil. Tussen de kribben blijft de boot aardig liggen en kun je alle kanten van de kribben goed uitwerpen. We werpen vlak voor de oever en vissen langzaam terug tot aan de boot. 

 

De plugjes lopen dan vanzelf met het bodemverloop de diepte in. Regelmatig komt de aanbeet pas vlak voordat je de plug het water uit beurt.  De roofvissen denken dan dat het visje omhoog vlucht en vallen hun prooi dan aan. Ook havens bieden goede mogelijkheden om eens doorheen te slepen of uit te kammen. 


Robin is bekend met het ‘Spelletje’

Robin kent het ‘’spelletje’’ ook goed en al regelmatig heb ik van hem verloren. Tijd dus weer voor revanche Lachen

Eddy te Mebel

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 3074
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl