Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

een topdag!
Geschreven door Mikky de Boon
5 september 2019 18:54

Afgelopen week gingen mijn vader en ik een dagje mee vissen met William van Bijnen. 

Toch mooi hoe je via social media nieuwe mensen leert kennen en dan uiteindelijk ook nieuwe vrienden maakt! William is echt een super relaxte gast en vanaf onze eerste ‘echte’ kennismaking was het alsof we al veel vaker samen weg waren geweest om te vissen. Aangezien ik mijn vader alleen maar hoor over dat hij een dikke snoekbaars wilt vangen zijn we dan ook gericht op snoekbaars gaan vissen op de rivier. 

 

William (vroege vogel) wilde om 06:30 starten. Wekker op 05:00 en die kant op. 

Nu ben ik totaal niet van het vroege opstaan, maar het uitzicht en de zonsopkomst was het wel waard!! 
 

Wij zijn nog niet zo uitgebreid qua vissen en hebben eigenlijk nooit echt verticaal gevist, dus William leerde ons snel alle kneepjes van het vak. Normaal is mijn vader kampioen aas verspelen (voornamelijk aan fietsen en touwen) was die vandaag safe aan het spelen volgens mij, want William en ik waren constant lijn bij of af aan het nemen terwijl ik mn vader alleen maar een beetje zn hengel op en neer zag tikken (eigenwijs). 

 

Na 2 klappen op William zijn hengel (allebei helaas niet gehaakt) voelde ik een tikkie op mn hengel, bingo! 

Eerste snoekbaars is binnen! 
Al snel verpestte William mijn voorsprong en stonden we weer gelijk. Mijn vader was nog steeds maar iets aan het klooien dus die deed maar mee voor spek en bonen haha. 
Het zou maar 21 graden worden die dag, maar pff wat was het warm! Lekker eigenwijs ook pas insmeren nadat we eigenlijk al redelijk verbrand waren.. 

De vangsten waren wat schaars, uiteindelijk 6 snoekbaarzen gevangen met zn 2en, want mijn vader was nog steeds aan het spek en bonen.
Na 10.000 grapjes en humor opmerkingen van mn vader was hij eindelijk aan de beurt. En hoe!!! 

Al snel kwamen we erachter dat dit geen snoekbaars was die trek had. Na aardig wat weglopers en een kromme hengel tot onder de boot, kwamen er wat flinke luchtbubbels boven zetten, gevolgd door de dikke dame van 112cm! En ja hoor daar ging ze weer door de slip heen, hengel weer krom tot aan de kurk en ik zie mn vader zo erg stressen en helemaal wit wegtrekken, want er zat maar 1 haak van de dreg aan de buitenkant van haar bek. Aangezien mevrouw nooit in het net zou passen ging William all in en probeerde haar met zijn handen te pakken, maar ze was het er niet mee eens. Na 3 pogingen en een zenuwslopend spel van ervandoor gaan terug naar de bodem lukte het eindelijk om haar met de kieuwgreep de boot in te tillen. 

Wat een geschreeuw en gejuich, leek wel alsof ik in een stadium zat. 

Na het meten en een paar foto’s is ze weer netjes terug gezet en zwom ze weer rustig weg. Ook al heeft mijn vader nu mijn 106cm zwaar overtroffen (en stiekem haat ik het), maar ik ben zo trots op deze man! 

In december was die er bijna niet meer ivm een hartaanval en ik ben zo dankbaar dat hij er nog steeds is en ik nog met hem op pad kan om te gaan vissen. 

Ik kan hem nog steeds achter het behang plakken hoor soms, maar ik waardeer hem nu eigenlijk zoveel meer als dat ik voorheen deed. Belangrijke levensles dit! Waardeer wat je heb en wie je heb, want voor je het weet is het er niet meer. 

Ik wil in het bijzonder William bedanken voor deze dag. Zo behulpzaam en ervaren en zeer gezellig!!! Dit gaan we dan ook zeker vaker doen!! 

 

Instagram;

Mikky: mikkechickk

William: williamvanbijnen

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 3325


1. Geplaatst door: Gerard op 31 december 2019 08:18

Mooi verhaal, met plezier gelezen. Gefeliciteerd met de mooie vangst.


rapporteer

2. Geplaatst door: hans op 31 december 2019 08:18

Mooi verhaal, respect voor je pa!


rapporteer

3. Geplaatst door: Lic.poot op 31 december 2019 08:18

Trots op mijn familie.


rapporteer

4. Geplaatst door: john van nispen/uit SNEEK op 7 juni 2020 21:27

mooie vangst mannen,men mag niet klagen ...veel succes gewenst met deze LIEFHEBBERIJ
rapporteer

5. Geplaatst door: john van nispen/uit SNEEK op 7 juni 2020 21:28

mooie vangst mannen,men mag niet klagen ...veel succes gewenst met deze hobby groetjes john
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl