Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Afgekloven deel 6. "De SARA"
Geschreven door Frans den Ouden
22 oktober 2008 00:21

Ik las dit leuke topic en vond dat mijn afgekloven Sara van MAD COW fishing misschien ook wel een plaatsje verdiende in deze serie.

Mishandelde Sara.

In Mei dit jaar zijn mijn vismaatje Gert-Jan Brinkman en ondergetekende(Lange Frans en Baas B voor de intimi) voor de derde keer samen op visvakantie geweest. Na de eerste keer naar Vastervik in Zwden geweest te zijn liepen we een jaar later Herman Molenaar van FISHERMAN tegen het lijf. Hij wist ons hartstikke enthousiast te maken om eens naar Ierland te komen en het jaar er op werd e.e.a. een feit. Van de MAD COW jongens Andre Koehoorn en Marco dol hadden wij tijdens de vistrip naar Zweden kennis gemaakt met de Sara jerkbait in de snoekkleur en wisten daar ons visje wel mee te vangen.

Fraaie Ierse snoek op de Sara

Ook in Nederland bleek deze jerk met een totaal onvoorspelbare actie( welke het beste als een combinatie tussen flanken en kantelen omschreven kan worden) het goed te doen. Voordat wij naar Ierland gingen had ik de heren van MADCOW een net wat zwaardere Sara laten maken omdat daar soms ook wel boven wat dieper water gejerkt wordt. Dit bleek een gouden greep te zijn zo bleek later !
Toen wij al 's morgen vroeg aankwamen op Shannon airport werden wij opgepikt door Herman molenaar himself en snel naar Killaloe gereden. Omdat wij pas de volgende dag een boot van Herman hadden werd snel van een van de locals een bootje gehuurd om toch vast 's middags te kunnen vissen.
De " sinking Sara" ging aan de speld en binnen twee uur konden een 50er en twee meters(101 en 110 cm) de verleiding niet weerstaan om deze jerk tussen de kaken te nemen.

De auteur met een Ierse 110cm snoek.

Natuurlijk heb ik de rest van de vakantie dezelfde jerkbait voor het grootste gedeelte van de tijd aan de speld gehad en minstens een 20tal snoeken zagen er een lekkere snack in !

De landing van een fraaie Ierse snoek op de Sara.

In totaal wist ik een drietal meters te landen (ook nog een 102 cm) en een vierde bij de boot te verspelen (hij zwom in de driftzak hahaha) !
Mijn maatje Gert-Jan pakte ook nog een 107 en 98 cm op een MAD COW jerk n.l. de jeckell (het grotere broertje van Sara) !
Een geweldig sterk punt van de MAD COW jerkbaits is dat ze geweldig suspenderen zodat je ze seconden lang stil in het water kunt laten hangen, echt vakwerk dus !!
In tussentijd is Sara door de bouwers uit Enkhuizen weer van een nieuw jasje voorzien en kan volgend jaar in Ierland weer volop er tegen aan ! Ook heb ik er eentje in forel roze laten spuiten om te kijken of de Ierse snoeken deze ook lekker vindt !

Nog een fraaie metersnoek die de Sara niet kon weerstaan.

Frans den Ouden ontvangt voor zijn bijdrage aan "afgekloven" namens de bouwers van de Sara een nieuw exemplaar.

Heeft u ook een kunstaasje wat helemaal afgekloven is en wilt u daarmee in deze rubriek staan? Stuur een mail naar   dick@metersnoeken.nl   met uw verhaal en foto's en wie weet komt u ook in aanmerking voor een nieuwe plug of jerkbait.

 

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 10536


1. Geplaatst door: Wilfred op 25 november 2011 15:26

Hoi Frans, Leuk verslag; mooie foto's uit Eire! Ierse snoeken die verlekkerd zijn op een oernederlandse sara; zouden het allemaal mannetjes zijn geweest? Dan wordt het tijd voor de bouwers om aan een abraham-jerkbait je gaan werken; vang je volgende keer de (nóg grotere) dames... ;) Groet uit Oirschot!


rapporteer

2. Geplaatst door: Gert-Jan Brinkman op 25 november 2011 15:26

Dag Franske, Erg leuk stuk wat je geschreven hebt, je weet ze inderdaad goed te vangen op de Sara. Vind het zelf ook een zeer goede jerkbait, ofschoon de Jeckyll van de heren Koehoorn en Dol toch op nummer 1 staat! P.s....ik neem aan dat gratis sara per direct doorgestuurd wordt naar je vismaat cq fotograaf :grin ?


rapporteer

3. Geplaatst door: Thijs Langwerden op 25 november 2011 15:26

Mooi verhaaltje, die sara is flink te grazen genomen man!


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl