Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Afgekloven deel 7 "The Bull"
Geschreven door Thijs Langwerden
31 oktober 2008 15:24

Het was april 2008 toen ik zag dat er op het Roofvisforum een setje tweedehands jerkbaits van Aad Dam werd aangeboden. Ik had al veel gehoord over deze aasjes en had ook al veel foto's gezien van snoeken met een 'Aadje' in hun bek, maar ervaring met deze jerkbaits had ik niet. Gezien de prijs kon ik het niet laten om dit setje aan te schaffen, en enkele dagen later lag er een pakketje in de bus met de volgende jerkbaits.

De familie Dam....

Ik was vooral nieuwsgierig naar het 'Bulletje' en de 'Toppie', daar had ik al veel enthousiaste reacties over gelezen op het internet. De twee grotere, de Bull en de Topper, waren mij onbekend. Toen ik pakketje openmaakte wilde ik meteen met deze aasjes aan de slag gaan, alleen er was één probleempje: het was april, gesloten tijd voor kunstaas. Teleurgesteld bekeek ik de jerks nog goed en legde ze zorgvuldig in mijn kunstaasbak, ze moesten nog een aanta weekjes wachten op hun debuut.

De tijd vloog voorbij en het nieuwe seizoen was geopend! In mijn eentje ben ik naar één van de Achterhoekse beken gegaan om mijn nieuwe aanwinsten uit te testen. “Wát een mooie actie zeg!” was de eerste reactie die door mijn hoofd ging. Het duurde dan ook niet lang of ik na een paar dagende eerste snoeken al gevangen aan de Toppie en het Bulletje, terwijl de andere nog steeds twee onaangeroerd in mijn koffer lagen ...

Na een kleine week gunde ik de andere twee jerkbaits ook zwemles, en al gauw kwam ik er achter dat de Topper te zwaar was voor mijn doeleinden. De Bull daarentegen viste heel lekker.
Ik denk dat ik nog geen drie worpen gemaakt had met de Bull toen er opeens een mooie boeggolf een paar meter achter mijn Bull verscheen. “Pak 'm dan, pak 'm dan” stond ik te fluisteren, de snoek gehoorzaamde en knalde met een hoop geweld achter op de jerkbait!

De eerste snoek op de Bull.

Stuiterend van de adrenaline dirigeerde ik de snoek naar de kant, en greep 'm in zijn linker kieuw. Ik haalde de snoek omhoog en zag dat het een hele mooie was, een dikzak van 86 cm. Dat is een mooi formaat voor zo'n kleine beek!

Mooi gehaakt.

Vanaf dit moment hing de Bull elke visdag aan mijn speld (nou ja, spiraalsluiting-speld-ding). De actie van de Bull wist elke keer weer snoeken te verleiden tot een aanbeet. De Bull heeft een hele 'eigen' actie, je kan hem laten glijden, flanken en duiken. Alle drie de acties hebben mij vis opgeleverd, snoek kan er niet vanaf blijven!

Aanbeet na aanbeet. ze bleven komen...

De Bull levert mij geen dikke metersnoeken op maar dat maakt mij helemaal niks uit, ik geniet van alle snoeken. Op het water waar ik vis vang je deze ook nauwelijks, mijn eerste metersnoek moet ook nog komen. Wél heeft de Bull mij de grootste snoeken opgeleverd die ik in de beken heb gevangen, deze snoeken blijven allemaal net onder de 90 cm-grens

Een van de vele tachtigers die de Bull gevangen heeft.

Tot op heden heb ik slechts één kleur van de Bull, de 'oude', vertrouwde groene kleur. Eerst wil ik deze jerkbait he-le-maal kaal hebben voordat ik een nieuwe koop, dan kan deze als veteraan in de vitrinekast. Die heb ik ook nog niet, maar daar verzin ik ter zijne tijd wel wat op! Daarnaast ben ik bang dat de nieuwe kleuren niet eens aan zwemmen toe komen, ik heb deze toch ?!

Wereld aasje!!!!!!

Dit seizoen heb ik vrij weinig gevist, in verband met examens, vakantiewerk, studie etc. Maar toch heb ik een leuk aantal vissen bij elkaar weten de sprokkelen, hoeveelheid weet ik niet precies maar sowieso 25 snoeken zijn gesneuveld aan de Bull. Zoals je ziet valt het nog best mee hoe de Bull toegetakeld is. De lak die Aad gebruikt voor zijn jerkbaits gebruikt is niet super, maar je ziet nu wel dat het een goede vanger is

Eigenlijk is dit voor mij een "Topper"....

Wat deze jerkbait zo goed maakt zou ik echt niet weten, misschien is het de slome actie, misschien is het het glijden, maar misschien ook wel de wiebel na elke keer dat hij uitslaat. Het interesseert mij eigenlijk weinig, ik vang er snoek op en ik ben blij met dit stukje vakmansschap!

Ik kan niet wachten om deze jerkbait in de winter te gebruiken, ik hoop dat ik er mooie vissen op zal vangen. En misschien wel die ene dikke metersnoek ...

Bedankt Aad voor het creëren van een vangertje. Ga zo door!

Groeten Thijs Langwerden.

Reacties (1)
Aantal keer bekeken: 10802


1. Geplaatst door: Frans op 25 november 2011 15:25

Leuk stukje thijs, zo zie je nog eens wat verschillende jerks voorbij komen. Heb zelf ook een bulletje gehad en enkele andere modellen van Aad. Het bulletje viel de eerste worp ten prooi aan een vette pruik en de andere modellen waren niet mijn ding. Misschien nog wat voor de toekomst !? S6 met de verdere visserij met de bull ! Frans


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl