Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Afgekloven deel 12: De screaming devil van Bert
Geschreven door Ben van Breesch
27 februari 2009 12:50

Ik heb de SD leren kennen op een clubdag ( tight lines Belgie), ik denk nu 4 jaar geleden op een riviertje. We trolden met een paar boten, en ik was toen nog opstapper bij Frank.

Frank ving met regelmaat zijn vissen aan de SD, waarvan ik toen nog niet gehoord had. Ik was trouwens nog maar pas in het trollend vissen ingewijd. Hij gaf me een paarse 80grammer, en ik begon mee te trollen.

Het duurde niet lang of ik stond ook snoek te drillen! Natuurlijk haaste ik me naar de hengelsportzaak om er aan te schaffen. Ik kocht er een drietal, zinkende paarse en gele gestreepte SD's.

Zowel op de rivier als op de kanalen bracht hij vis in de boot!

Ik heb zelfs een snoek gevangen , terwijl ik mijn SD uit de war aan het schudden was, in de oppervlakte! Wat een aanval was dat! Je hart slaat over ...

Tot ik merkte dat ik op een dag er géén meer had.

In de winkel aangekomen viel mijn mond open, toen ze zeiden dat die versie niet meer werd gemaakt.

Gelukkig kende één van mijn kennissen , de " Karel" --> idd . Karel van metersnoeken kwam in mijn buurt bij een IT -bedrijf, en vriendelijk als hij is, voorzag hij me nog van nieuwe exemplaren ...( Waarvan ik er nog een drietal in de verpakking heb liggen )

T'is met deze dat ik die 112 ving.

Dank je wel Karel.....

Natuurlijk was mijn vaste vismaat ook op zoek naar de zinkende , wel wou hij de red-head versie ervan. En dat hebben menig vissen geweten!

Zowel mooie snoekbaarzen als snoeken werden verleid!

Ook de geel zwarte variant bracht vis in de boot.

Op mijn Ierlandtrip nam ik hem mee, en ik ging er werpend mee vissen. Ik wierp hem op goed geluk op het midden van een meer, .... zo ver mogelijk! Begon hem binnen te pompen,... en hoe vaak dat die genomen werd! Zo kreeg ik net voor de boot nog een enorme aanbeet erop... 98 ierse centimeters...

De voordelen, vind ik , zijn dat de Sd weinig missers oplevert, en ook de laklaag hangt er goed op.

Je moet er écht veel vangen om een "afgekloven "exemplaar te hebben. En hij werpt als een bom!!

Het nadeel is wel dat je deze visserij geen hele dag kunt volhouden! En nog een nadeeltje , als je dat één kunt noemen, is dat als je de vis in de borsthaak hebt, je verdorie voorzichtig moet zijn tijdens het landen, om die staartdreg niet in je vingers te prikken! De haken zijn als wespen!! ( da's natuurlijk wéér een voordeel)

Superaas!

Met vriendelijke groeten,

Ben . (Scream for me !!)

Ps, heeft u ook een kunstaasje wat volledig "afgekloven" is door de snoeken??? En wilt u dat delen met ons? Stuur een mail naar dick@metersnoeken.nl en wellicht staat u hier op de site en krijgt u een nieuw exemplaar van uw afgekloven kunstaas van ons.

 

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 10191


1. Geplaatst door: Max op 25 november 2011 15:24

De screamer mag idd niet ontbreken in je collectie. Met een goeie set screamers kan je altijd en overal vangen!


rapporteer

2. Geplaatst door: frans op 25 november 2011 15:24

Hartstikke leuk verhaal man. Heb zelf 2 screaming devils die eigenlijk veel te weinig zwemtijd krijgen. De laatste keer ving ik er ook een 93er op dus ga ze toch wat meer gebruiken. Ga ook nog een keertje naar Fisherman in Ierland vissen en zal hem daar ook eens wat meer zwemtijd geven(bedankt voor de tip). S6 verder met je "scarface" SD Frans


rapporteer

3. Geplaatst door: glen op 25 november 2011 15:24

mooi artikel en het is inderdaad een super aasje


rapporteer

4. Geplaatst door: joost op 25 november 2011 15:24

ik heb nog 3 zinkende liggen waar ik niks mee doe! liefhebbers? groet!


rapporteer

5. Geplaatst door: Stefan op 25 november 2011 15:24

valt me wel op dat je het er over hebt dat de laklaag zo goed is en je er erg veel aanbeten op moet krijgen voor dat hij afgekloven is. Ik heb daar toch een heel andere ervaring mee. De SD is juist voorzien van een erg slechte laklaag en zelfs exemplaren van mij waar nog maar een paar snoeken op zijn gevangen zijn al redelijk bekrast. Wil niet zeggen dat het geen topper is. Wat mij betreft de beste ratelplug (zonder schoep). Ik vind de suspending versie het fijnst maar die wordt helaas niet meer gemaakt. Ook een hele redelijke prijs voor zo'n goede plug.


rapporteer

6. Geplaatst door: Thomas op 25 november 2011 15:24

De voordelen, vind ik , zijn dat de Sd weinig missers oplevert, en ook de laklaag hangt er goed op. Je moet er écht veel vangen om een "afgekloven "exemplaar te hebben. En hij werpt als een bom!! Weet niet of dit nou sarcastisch is, maar mijn ervaring is tegenovergesteld.. Hij is kaal voordat ik er een vis of 10 op heb gevangen, en ik mis en los redelijk wat vissen (zelfs met dubbele splitring..) Desalniettemin een erg goed aasje, alhoewel mijn SD er erger uitzag dan de SD op de mainpage na een vis of 5.. Gr. Thomas


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl