Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Afgekloven deel 15: De Fox Bellybuster.
Geschreven door Henri van der Wal
20 oktober 2009 23:15

Hallo lezer,

ik trol nog niet zo heel lang. In de winter van 2007 ben ik begonnen met mijn oude kajuitbootje die ik ooit had aangeschaft om achter de karper aan te gaan op de Friese meren. Bij het aanschaffen van wat trol-aas stuitte ik op een voor mij fors aasje. In de uitverkoopbak lag een Fox Bellybuster. Dit leek mij wel een vangertje. De kleuren natural perch en sunburst werden aangeschaft. De eerste keer trollen leverde de natural perch mij 5 mooie snoeken op tot 85 cm.

Vele snoeken zouden volgen. En toen gebeurde iets vreselijks na een tijdje waar ik nog steeds niet over uit ben. Ik kreeg een aanbeet of zat vast... de onderlijn brak en weg was mijn supervangertje! Ik heb nog geprobeerd met mijn anker de plug op te vissen maar het mocht niet baten.

Heel internet werd afgezocht maar nergens meer te krijgen natuurlijk! Ondertussen had ik mijn kajuitboot in geruild voor een "normale" polyesterboot en bij een testvaartje van 45 minuten had ik ook maar even een hengeltje meegenomen en besloot ik het gele monster maar eens te proberen. In een half uurtje ving ik 3 mooie snoeken waaronder wederom een mooie 90-er.

In middels heb ik meerdere van deze pluggen kunnen bemachtigen via internet. De rainbow-kleur kan ik maar niks aan vangen maar ook die worden gekoesterd al was het maar om ze later over te kunnen spuiten in een wel vangende kleur.
De meterbak heb ik er nog niet aan gevangen maar ben er van overtuigd dat die nog komt gezien de 10-tallen 90-er die ik er mee gevangen heb.

Wat mij wel opviel dat de ene plug aan de linkerkant meer beschadigd is dan aan de rechterkant dus de plug wordt het meest vanuit de oeverzone aangevallen. Ik vaar meestal links 's winters dus opzich logisch.

De bellybuster loopt tot een 2 meter dus zo kan ik mooi langs het talud vissen.
Verder vis ik de plug het liefst met 7 strand onderlijn. Met titaniumonderlijnen heb ik het idee dat de actie uit de plug gaat.Op naar de meter die over de bellybuster schuift!

In november 2011 gebeurd het dan eindelijk: Henri pakt zijn eerste meter op de Fox Belly Buster:Met vriendelijke visgroeten,
Henri R. van der Wal

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 10360


1. Geplaatst door: Joshua op 18 november 2011 00:25

Hoi Henri, mooi stuk heb je geschreven! Ik moet eerlijk bekennen dat ik in tegenstelling tot de softbaits nooit echt heel veel had met jerkbaits en pluggen van fox. Leuk om dan een keer zo een stukje te lezen. Die metersnoek gaat er vanzelf aanhangen als een negentiger hem ook lust. Zal waarschijnlijk gebeuren op de juiste tijd en de juiste plaats ;). groetjes Joshua


rapporteer

2. Geplaatst door: arno op 18 november 2011 00:25

mijn maat heef de zelfde plug en die heef er heel wat meters mee gevangen dus geduld de meter kom van zelf wel gr arno


rapporteer

3. Geplaatst door: Henri op 18 november 2011 00:25

Gisteren dan eindelijk die meterbak op de Fox Bellybuster. Boot iets versnellen en kaboom snoek erop. Voel goed...vis blijft diep...neemt flink lijn...en dan ineens die dikke rug boven water. Een meter! 106 cm! Blijft een topplug voor wateren tot 1,5 a 2 meter. Gelukkig heb ik nog enkele op voorraad.


rapporteer

4. Geplaatst door: Sean Wit op 18 november 2011 00:25

Mooi hoor Henry, gefeliciteerd!


rapporteer

5. Geplaatst door: Henri R. van der Wal op 25 november 2011 15:21

Foto van de 1 meter 6 staat er in middels ook op; super! Succes met de vernieuwde site en misschien ontvangen jullie binnenkort wel weer een verslagje want ik heb een paar aasjes die ook genomineerd zijn voor "afgekloven". P.s. en daar zijn al meters op gesneuveld... ;-)


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl