Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Afgekloven deel 19: De ITT Multi Trout
Geschreven door Arie van Heteren
25 september 2013 20:30

Alweer anderhalf jaar terug kocht ik er eentje, eigenlijk speciaal om mee te nemen naar Zweden en er daar mee te gaan vissen. Een Multi Trout van ITT, de versie van zestien centimeter. Een swimbait met een prachtige, heel natuurlijke actie. Je kunt hem heel langzaam binnen vissen, of juist heel snel. Ook jerkend heeft het aasje een prachtige actie. En zwaait daarbij heel ver door naar links of rechts. Toch hing de Multi Trout bij mij zelden aan de speld, eigenlijk nooit. Bij het werpend vissen in Zweden koos ik liever voor een kleine Fatso of een Busterjerk. Zodoende heb ik het eerste jaar dat ik de swimbait in mijn bezit had er geen één vis op gevangen. Totdat we dit jaar weer in Zweden waren. Op een winderige dag halverwege de vakantie waren we werpend aan het vissen langs de rietkanten. Het was door de wind lastig om je kunstaas op de goede plaatsen bij het riet te krijgen. De Multi Trout ging aan de speld en ik gooide hem precies in een mooie inham van het riet. Meteen een mooie snoek erboven op.

De eerste, er zouden er velen volgen.

Die middag is de swimbait bijna niet meer van de speld geweest. Achter elkaar kwamen de aanbeten. Ook de rest van de vakantie heeft de Trout veel aan de speld gehangen en heel vaak met succes. Soms werd het aasje gepakt, de vis schoot los maar pakte het aas nog een keer vol overtuiging.  

Vol overtuiging...

...soms een aantal worpen achter elkaar vis.

Zoals gezegd, de Multi Trout is op verschillende manieren te vissen. De mooiste manier vind ik zelf het langzaam binnendraaien. Niet alleen is het mooi om te zien dat de snoeken een aanval doen, ook het voelen van de aanbeet is naar mijn beleving op deze manier het mooist. Vaak pakken ze de Trout kei en keihard!

Vaak de kleinere snoeken...

...soms een grotere, deze negentiger kwam de Trout vanaf zeer ondiep water halen.

In de rest van de vakantie heb ik nog veel met de Multi Trout gevist en er zeker veertig snoeken mee weten te vangen, na de vakantie en weer in Nederland lukte het ook er een snoekje op te vangen... Hoeveel totaal weet ik niet, de tel al snel kwijtgeraakt.

Klein nadeel is wel dat de toplaag er snel afgaat en het witte materiaal eronder zichtbaar wordt. Maar dat maakt het aasje ook wel weer mooi, afgekoven kunstaas is in mijn ogen toch wel het mooiste kunstaas. In ieder geval geen twijfel mogelijk of dat de Multi Trout thuishoort in de ''Afgekloven'' rubriek.

Afgekloven.

 

Arie van Heteren.

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 6844


1. Geplaatst door: Jelke op 26 september 2013 10:04

Ha, zo eentje heb ik ook nog ergens in de bak. Zelfde verhaal, nog nooit mee gevist. Aankomende winter maar eens proberen!


rapporteer

2. Geplaatst door: Fabio op 26 september 2013 17:33

afgezien van de verf ziet de bait er nog goed uit. Het is toch een soort hardrubberen body?
rapporteer

3. Geplaatst door: Dick op 26 september 2013 20:00

Ik zie er geregeld iemand heel goed mee vangen. Hoewel ze al niet erg makkelijk meer te verkrijgen zijn heb ik er deze week maar even 4 aangeschaft... Het is echt een topaasje. Dick
rapporteer

4. Geplaatst door: Arie op 26 september 2013 20:29

Zeker proberen Jelke! Fabio: volgens mij is het geen hard rubber maar een apart soort kunststof. Wat voor soort zou ik niet weten.
rapporteer

5. Geplaatst door: gerhard op 3 oktober 2013 19:12

ja dat was geweldig arie.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl