Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Snoeken in Canada
Geschreven door Rudy Monden
10 juli 2010 07:49

Snoeken Canada 2010 ( voorbereidingen)
Keuzes maken

In 2004 en 2007 ben ik met mijn vismaat Jan naar Reindeer lake geweest om daar de snoeken achter de schubben aan te zitten. Daarna hebben we beide een zijsprong gemaakt naar het vliegvissen en zijn we in 2009 naar Alaska vertrokken om daar 16 dagen op zalm te vissen. Al tijdens het vliegvissen kreeg ik het snoeken niet uit mijn hoofd en in het vliegtuig terug was ik al plannen aan het maken voor 2010, maar dan wel weer op snoek.

Thuis aangekomen heb ik een maandje gewacht of drang voor snoeken af zou nemen, maar ter vergeefs. Ik bel met koos de bree om te kijken wat de plannen zijn voor hem in 2010 en zoals verwacht gaat hij samen met an weer 6 weken naar de lodge op Reindeer lake. De 1ste groep zal op 9 juli vertrekken en de 3de op 9 augustus. Zowel de 1ste en 3de groep waren al redelijk vol en aangezien ik nog geen vismaat had gevonden vielen die dus af. De 2de groep zou vissen van 23 juli tm 8 augustus, in mijn ogen eigenlijk de beste periode en dus zou dit mijn periode worden. De keuze is dus gemaakt, ik ga van 23 juli tm 8 aug. naar Reindeer lake.

Alaska was super maar mijn hart ligt bij de snoeken.

Vismaten ?????

Eerste probleem is opgelost, nu is de vraag : “wie krijg ik zo gek om mee te gaan”. Jan, mijn vaste vismaat had al aangegeven niet echt wat te zien om voor een 3de keer af te reizen naar Reindeer lake. Dit mede door de waterstand in 2007, die was dermate hoog, dat de vissen diep in het riet lagen en we niet met de jerkbait uit de voeten konden. Aangezien we beide erg gecharmeerd zijn van deze manier van vissen, was dit de enige tegenvaller van die vakantie.

Vissen met Jerkbaits blijft favoriet.

Dan maar een paar mailtjes de deur uit naar andere vismaten, je bent per slot van rekening 18 dagen op elkaar aangewezen en je moet wel weten wat voor vlees je in de kuip hebt en dat geldt voor beide kanten. De één na de ander gaf aan heel graag te willen maar niet te kunnen om verschillende reden. Heel langzaam zakte de moed in de schoenen. Uiteindelijk komt er uit onverwachte hoek een positief bericht, Peter en vismaat die ik elke dag wel een keertje spreek maar eigenlijk veel weinig mee vis geeft aan dat hij meegaat. Peter vist ook bijna wekelijks met Jan en dus zag ik gelijk mogelijkheden. Één belletje naar Jan om te zeggen dat Peter ook mee gaat was voldoende om ook Jan over de streep te trekken…Zo het team is ook samengesteld.

Vismaat Jan met een mooie meter van de vorige trip.

Reindeer lake

Reindeer lake is het behoord tot de 7 grootste meren van Canada. Het meer is 230 km lang en 60 km breed en heeft ontelbaar veel eilanden. Het meer telt ongeveer 5 commerciële vislodges en in beide voorgaande keren ben ik nooit een ander visser tegen gekomen met ware een visparadijs. Het vissen zal voor 90% bestaan uit snoeken met af een toe een wisseling naar het vissen op meerforel. Deze vang je eigenlijk op dezelfde manier als snoekbaar (verticalen) en is op licht materiaal een hele leuke sport. We vissen niet te licht van meerforellen van rond de meter zijn al gevangen.

De grootste van de vorige trip met 124cm.

Voor het vissen op snoek zijn eigenlijk alle vormen geschikt, alleen trollen doen we betrekkelijk weinig aangezien je jezelf echt te kort zou doen en veel goed viswater te snel zou passeren. Werpen met jerkbaits,spinnerbaits en rubber heeft onze voorkeur en natuurlijk is dit water een uitgelezen kans om met oppervlakte kunstaas te vissen. Kortom we gaan 13 dagen volop onze kansen benutten op dit Canadese paradijs.

In het volgende deel zal ik dieper ingaan op de voorbereidingen zelf:hoe ziet het vluchtschema eruit, wat neem je mee, wat niet, hoe plan je je visdagen en vooral wat zijn je doelen en wanneer is je vakantie geslaagd.

Gr Rudy Monden
Rudy.monden@planet.n

Reacties (2)
Aantal keer bekeken: 9474


1. Geplaatst door: Frans den Ouden op 12 juli 2010 10:22

Leuk verslag over een droomvakantie voor eenieder die ooit in zijn leven veel snoek wil vangen. Heb geprobeerd Rudy te mailen maar het mailadres wat er bij staat klopt denk ik niet. Weet iemand het goede mailadres want ik heb nog wat vragen ! Frans den Ouden
rapporteer

2. Geplaatst door: Rudy op 12 juli 2010 13:38

frans, heb je mail ontvangen en reeds teruggemailt gr Rudy
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl