Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Snoeken in Canada voorbereidingen deel 2
Geschreven door Rudy Monden
6 augustus 2010 19:59

De reis zelf
De grootste angst van elke visser die een buitenlandse reis maakt, is dat zijn koffer en/of hengels niet aankomen. Als dit gebeurd komt het meestal wel weer goed maar je spullen blijven zomaar 4 dagen of langer weg en als je reis met verschillende maatschappijen word het helemaal lastig. Voorgaande jaren hebben we altijd gevlogen met een tussenstop op Frankfurt,dan door naar een grote plaats in Canada en vandaar weer met een binnenlandse vlucht naar Winnipeg om daar te overnachten.

Dit jaar doen we het anders, we vliegen van Amsterdam naar Amerika en dan gelijk door naar Winnipeg. Dat scheelt ons dus één tussenstop en dus ook één keer minder kans om de koffers kwijt te raken. Eenmaal in Winnipeg, bezoeken we de cabela’s winkel (traditie) en vliegen we de volgende ochtend met een kleine maatschappij verder naar de eindbestemming Lynn lake. Daar zal Koos op ons wachten om de ons laatste kilometers met de auto naar het kamp te vervoeren. Al met al ben je dan toch zo’n 2 volle dagen onderweg voordat je lijnen nat kan maken in het Canadese water

De eerste tegenslag

Regelmatig heb ik contact met het reisbureau die voor ons de tickets heeft geregeld van Amsterdam naar Winnipeg over. Vorige maand komt de medewerkster met de mededeling dat we niet met NORTHWEST vliegen, maar met DELTA. Tijden en datum blijven gelijk, dus het is slechts een formaliteit volgens de dame aan de telefoon.

Toch maar even op de site van DELTA kijken of er geen rare regels zijn. De eerste regel die anders is, is gelijk een zegen want met NW mocht je hengelkoker maar 1,60 mtr zijn en moest ik mijn eendelige jerkstokken thuis laten . Maar bij DELTA mag je tot 2,00 mtr mee vervoeren…WAT EEN GELUK HEBBEN WE….

Ik lees rustig verder in de hoop op nog meer goed nieuws, maar dan slaat het noodlot toe. Bij DELTA mag je per persoon maar één keer 23 kilo ipv twee keer 23 kilo bij NW. Dit is echt een grote tegenslag, want ik red het met geen mogelijkheid om alles mee te nemen en onder de 23 kilo te blijven, we zullen drastisch moeten gaan snijden in onze bagage. De hengelkoker valt gelukkig onder “special equipement†en met enige bijbetaling kan deze dus gewoon mee

Wat nemen we mee ?

Zoals ik al zei, wij zijn grote fan van het vissen met jerkbaits en hier worden dan ook geen concessies in gedaan, ik neem een stuk of 15 jerkbaits mee en een paar fatso’s. Deze worden van hun haken verlost en gaan altijd mee in mijn handbagage, dan weet ik zeker dat die in ieder geval aankomen. Naast de jerkbaits neem ik ook mijn reels (zonder lijn) mee in mijn handbagage, deze materialen wil ik koste wat het kost bij mij hebben als ik aankom.

Dus dan zullen we toch moeten snijden in de rest van het kunstaas en de kleding. Ik neem al mijn kunstaas mee naar mijn kantoor en stal het uit op een grote tafel. Structureel worden afwegingen gemaakt welke wel en niet doorgaan naar de finale ( het lijkt X factor wel ). Ik begon een paar weken geleden met 5 volle dozen die mee moesten, ik zit nu inmiddels op 3. Het gaat de goede kant op maar toch zal er nog een doos af moeten vallen.

De jerkbaits die meegaan, komen van de hand van Rob kraaijeveld en Maurice toet, deze heren zijn dermate kundig dat ik volledig op hun materiaal vetrouw. Een avond discussiëren bij Rob thuis leiden tot een mooie serie van jerkbaits, die volledig aan mijn wensen voldoen, ik wacht gespannen de weken af wanneer zijn pakket word afgeleverd. Eenmaal in bezit zijn ze werkelijk nog mooier geworden dan ik in gedachte had, wat is deze man toch een vakman. Maurice zijn jerkbaits kom ik een keer tegen op een forum en ben best gecharmeerd van zijn werk en een mail is nel gestuurd. Eerst komen er twee jerkbaits naar mij toe, die hij op verzoek heeft gemaakt in verschillende maten. Ik ga voor de grotere uitvoering en laat er nog een paar bij maken. Ook heeft hij enkele modellen, die nog een test nodig hebben en vraagt of ik wat wil uitproberen in Canada. Dat doe ik graag en een paar weken geleden kwam Maurice ze zelf afleveren in Amsterdam.

Voor de rest gaat er dit jaar een goed assortiment met rubber mee om zo te proberen op de onderwater eilanden de grote dames te verleiden. Voor het vissen tussen de planten, gaan er een stuk of 5 “good old funcky chickens†mee, die hebben mij nog nooit in de steek gelaten.

Plan je visdagen van te voren in

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar maak een “PLAN VAN DE DAGâ€. Als je dit niet doet en gewoon gaat varen en elke baai vist die je tegen komt, kom je niet verder dan 2 km van het kamp en doe je jezelf te kort. Wij gaan de avond voor de visdag aan tafel zitten, dan komt de kaart op tafel en kijken we naar de weersvoorspellingen. Aan de hand van de wind kiezen we een gebied uit waar we willen vissen en houden ons daaraan. Je vist dan heel structureel en zal snel zien dat er een patroon komt in je vangsten en weersvoorspellingen, daarnaast kom je bijna elke dag in nieuwe gebieden met niet kansen en uitdagingen. Is een bepaald gebied erg goed, bestaat er de mogelijkheid dat we er een paar dagen later nog een keer naar toe gaan om te oogsten, maar dit is meer uitzondering dan regelmaat.

Wat is het doel ?

Dit is natuurlijk iets wat heel sterk afhangt van de persoon. Er zijn mensen die verwachten dat ze de hoofdprijs zullen vangen en hun vakantie is alleen gelaagd bij een vis van 1.30 +. Voor mij persoonlijk is het anders, natuurlijk wil ik grote vissen vangen en het liefst zoveel mogelijk ook, maar als je niet van de natuur geniet naast het vissen, streef je in mijn ogen het doel van je vakantie voorbij. De voorbereidingen, de reis , de natuur, andere cultuur en natuurlijk het vissen is voor mij het complete plaatje wat mijn vakantie geslaagd maakt. En als je dit doet in goed gezelschap dan moet je toch al gelukkig prijzen ook al komt er geen 1.30+ vis uit het water.

Maar als ik dan toch met nummers moet gaan smijten: Ik ga voor een vis van boven de 1.24 mtr.

Reacties (9)
Aantal keer bekeken: 6752


1. Geplaatst door: Henk G op 6 augustus 2010 22:03

Succes Rudy, ben benieuwd of het ijsvogeltje nog in je voorraadbak zit. :grin
rapporteer

2. Geplaatst door: Robbert Noteboom op 7 augustus 2010 10:25

Leuk om te lezen. Wel jammer dat je minder bagage mee mag nemen maar daar doe je niks aan. Veel succes en ik ben erg benieuwd naar de vangsten. Wordt er op het moment goed gevangen daar?
rapporteer

3. Geplaatst door: Rik op 7 augustus 2010 19:27

Ik weet niet beter van de Canada gangers dat je daar in Reinder Lake in ieder geval niet veel kunstaas nodig hebt. Een kikkekimitatie en een lepel (in NL niet verkrijgbaar) zijn daar de toppers, al het andere met uitzondering van hybride jerkbaits wordt niet of nauwlijks mee gevangen.
rapporteer

4. Geplaatst door: joshua op 7 augustus 2010 23:53

Hoi Rudy, Goed verhaal. Kun ook nog iets vertellen over de kosten van vergunningen, accomodaties, huur van boten e.d.? En wat de beste tijden (seizoensomstandigheden) volgens jou zijn? Ik kijk opnieuw uit naar jullie ervaringen daar. Groetjes Joshua
rapporteer

5. Geplaatst door: Kees van der Linden op 8 augustus 2010 09:50

Kan iemand misscien eens iets over de voorbereiding voor een vistrip in Titjikistan schrijven? Ben van plan er volgend jaar naar toe te gaan om vervolgens geelkwab meervallen te vangen. Alvast Bedankt! Kees van der Linden
rapporteer

6. Geplaatst door: Sean Wit op 8 augustus 2010 10:50

Mooi informatief stuk. Succes Rudy & Co, ik ben benieuwd naar de resultaten. Net als Josh zou ik ook wel wat meer over de kosten en beste periode's willen weten. Gr. Sean
rapporteer

7. Geplaatst door: Michael op 8 augustus 2010 14:00

Kosten: reken er maar op dat je van de kosten van 1 x Canada (twee weken) zo ongeveer 3 a 4 keer naar Ierland of Zweden kan afreizen.
rapporteer

8. Geplaatst door: Rudy op 10 augustus 2010 13:57

Gisteren weer terug gekomen en kan je verklappen het is niet voor niks geweest... :) (verslag volgt snel) even een paar vragen beantwoorden: @ henk...Je ijsvogel is meegegaan een heeft een hele mooie vis opgeleverd. @rik...Wat betreft je opmerking qua lepels en kikkers, is gedeeltelijk waar. Het zijn toppers en word veel mee gevist, maar je kan je onderscheiden door toch met ander kunstaas te vissen en dan vooral groter en ook nu weer bleek onze keuze juist. voor de rest, zal ik in het verslag een gedeelte besteden aan de kosten van deze trip
rapporteer

9. Geplaatst door: Robbert op 29 september 2010 12:55

Was even benieuwd wanneer we het vervolg van het verslag over je Canadatrip kunnen verwachten. Ben ook erg benieuwd naar de kosten van zoiets. kan ik vast gaan sparen...
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl