Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Fotoverslag Zweden 2015
Geschreven door Arie van Heteren
2 oktober 2015 20:24

De laatste tijd weinig tijd gehad om iets voor de site te schrijven. Er werd zeker wel gevist en ook de komende (mooie!!!) tijd zal er gevist gaan worden, maar een verslag schrijven kost mij persoonlijk een hoop tijd en er zijn dingen die belangrijker zijn. Toch zal er zo af en toe nog zeker iets van mij verschijnen, zo nu ook weer eens een stukje. Over onze visvakantie naar Zweden, het is alweer een tijdje terug. Toch wil ik er alsnog een verslagje van maken. Een inleiding met een serie foto’s.

Vergeleken met voorgaande jaren waren de vangsten slecht. Trollend met veel hengels hebben we maar weinig gevangen en wat we vingen was bijna altijd klein. Totaal hebben we toch nog honderd snoeken weten te vangen maar dat was meer omdat we nog meerdere dagen zijn wezen werpen en zo wel mooie aantallen hebben gevangen. Uiteraard werpend ook heel veel kleine snoek maar veel actie op een dag is altijd mooi. Maar trollend was het heel slecht. De meren waar we vorig jaar goed snoek vingen was nu niets te vinden. Sommige meren waren zo troebel dat het doorzicht nog geen halve meter was en dat komt het vissen op snoek niet ten goede. Maar we hebben weer een mooie tijd gehad in het prachtige Zweden en daar gaat het om. Hieronder volgt een serie foto’s!

Eerste vis op de eerste dag trollen.

Achter de boot op Mike de Pike. Ik ben niet weg van dit kunstaas maar de actie is prima.

Herber met eentje van een aantal aanbeten achter elkaar.

Prachtsnoek op de BBZ.

Lekker weertje!

Fatso gegrepen achter de boot.

En nog eentje op Esox.

Werpend een grote baars.

Grootste op een winderige dag.

Kijk die wonden! Wij vragen ons af hoe dit komt.

Biwaa deed het heel goed met trollen.

Mooi kunstaas. Herber verspeelde vandaag ook een mooie snoekbaars bij de boot aan dit kunstaas.

Daar regent het…

Fatso hard gegrepen.

Altijd mooi de regenboog.

En ook op de Biwaa.

Kilometers varen naar een andere plek. Daar trollen en gelijk een mooi vis. Daarna niets meer.

Mooie ruige natuur!

Allerlaatste kunstaas dat nog zwemt tijdens het opruimen wordt gegrepen.

Werpend deed dit kleurtje Slider het heel goed.

Ongelofelijk sterke vis ook op die zilveren Slider.

En een dikke voor Herber op de Xbuster.

Werpend vangen we soms snel achter elkaar dit slag vissen.

Herber vangt een aantal mooie snoeken. Deze trollend op een spinnerbait.

En nog eentje.

Prachtige dikzak. Puntgaaf!

Vandaag vangt Herber bijna alles. Maar hij staat een hengel wel een keer aan mij af.

Tijdens de schemering krijg ik nog een mooie aanbeet op Esox. Nog een keer eroverheen en weer een aanbeet. Balen dat ze niet bleven hangen.

Sterke vis werpend op de Nokkela.

Release…

Tijdens onze aanwezigheid bleven de ouders op veilige afstand zodat we een mooie foto konden maken.

Knallen naar de helling.

Een eland die rustig in het bos naast de weg stond.

En dat was de serie foto’s van onze voorbijgevlogen visvakantie naar Zweden. Volgend jaar weer? Ik weet het nog niet maar ik hoop van wel!

Groeten,

Arie van Heteren.

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 4237


1. Geplaatst door: patrick op 6 oktober 2015 13:40

Altijd leuk zo'n verslag. Geeft weer wat afleiding tijdens de schaft. Wat me wel opvalt is dat het aantal verslagen heel hard terugloopt. Er zijn nog maar weinig metersnoeken teamleden die nog regelmatig wat schrijven. En dit terwijl ze toch allemaal redelijk tot zeer vaak vissen. Vraag me af hoe dat zit. Er is sowieso een tendens dat mensen minder schrijven. Zonder verslagen is een website zoals deze wel ten dode opgeschreven. Ben benieuwd naar de reden want zoveel tijd kost ene stukje schrijven niet.......
rapporteer

2. Geplaatst door: Stefan op 6 oktober 2015 14:51

Ben het er mee eens. De verslagen die er worden geplaatst zijn zondermeer leuk. Maar er wordt idd veel minder geschreven. Minder tijd? Mindere vangsten? Andere media om vangsten te delen? Het is daarmee wel zo dat op deze wijze sites minder bezocht gaan worden.
rapporteer

3. Geplaatst door: ArievH op 6 oktober 2015 16:57

En ik ben het er ook mee eens. Er wordt inderdaad minder geschreven. Bij mijzelf komt dat zoals in het stukje tekst boven de foto's aangegeven inderdaad door minder tijd Stefan. En het kost best tijd om zo'n verslagje te maken Patrick, het is niet alleen het verhaal(tje) waar je netjes leesbare zinnen in wilt zetten maar het is ook foto's bijsnijden en op maat maken. En dat kost de 1 meer tijd dan de ander. Maar als je ervoor kiest af en toe iets op deze site te laten zien moet je dat doen ook, mee eens.
rapporteer

4. Geplaatst door: Dick op 7 oktober 2015 08:11

Ieder heeft zo zijn eigen reden om wat minder te schrijven op dit moment. De redenen zijn prive maar wel legitiem. Overigens is de tendens zo dat er op alle betere websites minder vangst verslagen te bewonderen zijn en bijna uitsluitend reklame wat het er vaak ook niet leuker op maakt. Daarnaast is Facebook en Instagram natuurlijk ook een manier om je vangsten te delen met bekenden en onbekenden. Ook de angst om stekken te verraden is er. Foto's shoppen blijft iets wat we liever niet doen. Misschien dat ik Patrick die tijd genoeg lijkt te hebben mag uitdagen om eens een verslag te schrijven. Bedenk dat het ondanks de goede software die we hebben iets meer werk is dan je denkt. Het begint al met foto's maken, je vangt een vis die je normaal snel en buitenboord zou onthaken maar ach een verslagje... even een plaatje.. even de boot zo draaien dat de achtergrond niet te herkenbaar is... Vervolgens thuis de foto's in het juiste formaat maken, je verhaal opschrijven, je verhaal uploaden, je foto's uplaoden, je teksten onder de foto's plaatsen etc... Maar je bent van harte welkom in ons team mits je af en toe een visje vangt en fatsoenlijk ( hoeft niet foutloos) Nederlands kan schrijven en van je visdag geen chronologische opsomming maakt in centimeters van je vangst zonder daarbij uit het ook te verliezen dat er meer gebeurd op een visdag dan alleen maar vis vangen. Mochten er andere mensen zich geroepen voelen om een vangstverslag te schrijven en het liefst met enige regelmaat: dick@metersnoeken.nl Groet Dick
rapporteer

5. Geplaatst door: nijhuis op 7 oktober 2015 12:54

Wat een topreactie Dick! Ik kom hier al dik 14 jaar en nog steeds met veel plezier. Natuurlijk zie ik de tendens ook, maar check een TF Vangstberichten, zo ontzettend stil is dat al het hele jaar. Feedback heb ik vooral naar me zelf, ik post geen foto's, dus past me bescheidenheid.
rapporteer

6. Geplaatst door: Dick op 7 oktober 2015 14:38

Dank je Rufus? Ik doe mijn best sinds 15 jaar om er voor onze lezers wat moois van te maken. Dat er periodes zijn dat er minder te lezen is ontkom je soms niet aan. Dat het ook weer aan gaat trekken geloof ik zeker in door bv meer video in onze verhalen/verslagen te gaan verwerken. Ik blijf herhalen dat een ieder welkom is om zijn of haar bijdrage aan deze site te leveren door middel van een reisverslag, een vangstverslag of een kort verhaal over je eerste metersnoek, een afgekloven stuk kunstaas waar je helemaal gek van bent.
rapporteer



Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl