Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Zweden 2016 deel 2
Geschreven door Mark van Rijssen
31 augustus 2016 19:50

Zo gaf ik aan dat ik in deel 2 het ondermeer zou hebben over bepaalde technieken. Dat is ook het geval, erg stabiel is het niet deze week. Variërende tempraturen en een constant draaiende wind maken het elke dag weer tot een,  zoek en gij zult vinden,…..of niet…
Dag 3 en 4 verschillen van elkaar qua weer types. De ene dag volle bak wind met bewolkte lucht, waar het de dag erop wind 2 is met 24 graden en een lichte bewolking perfect lijkt.
Daarom is het ook van belang op de weersinvloeden in te spelen.

Dag 3 begint zoals voorspeld bewolkt, met windje 3 en die zal in de loop van de dag naar een wind 4/5 aansterken uit het oosten. Niet het ideale weer om het grote water op te gaan.
In de ochtend zien we vanuit ons verblijf de schuimkoppen op het water staan, en besluiten de dag baaien af te werpen in meer beschutte plekken. Ook hier waait het door maar is het goed uit te houden!

In de ochtend zit de kou van de nacht er nog goed in en hopen we op wat actievere vis.
Agressief vissen met grote busters leverde in de ochtend een leuk aantal vissen op, maar helaas niet het formaat waar we op hoopte.


Aanbeten blijven geweldig aan de oppervlakte.


Dit slag vis is ruim vertegenwoordigd in de binnenbaaien.

Over de rest van de dag kan ik kort zijn, er volgt een handje vol aanbeten en wat betreft de maat houd het bij 85cm wel op. Een avond zonnetje maakt het af.  
De omgeving maakt het alleen al prachtig.


Mooie vis voor Mark

Dag 4 ziet er naar ons verwachting beter uit, Windje 2/3 redelijk zonnig en in de avond zwakt de wind af naar wind 2. Tijd om het grote water op te gaan! Al trollend varen we richten de beoogde stekken, welke we de gedurende dag gaan belagen met grote shads.
Tijdens het trollen vissen we met inline planer boards, om een breder spoor te trekken tijdens het trollen. Met dit formaat aan water en een relatief rustige wind is het prima te doen.
Het duurde dus ook niet lang of een recht op staande stok verloor voor 2 sec zijn weerstand, om vervolgens krom te stuiteren. Aanbeten zijn apart, en leuk weer eens op deze manier vissend mee te mogen maken.

Martijn met een mooie vis, gevangen met een planer.

Wanneer we over een stuk heen slepen waarvan we denken dat er meer vis zit, kammen we deze tot de laatste meters uit. Wat meestal een aantal mooie snoeken opleverde.
Sterke vis werpend gevangen van een onderwater plateau.

Het blijft een apart idee om te gaan werpen in het niks…. In de verste verte is geen land te bekennen en daar sta je dan , te werpen als een nietig klein stipje op een immens groot water.
Maar dat er 3 km uit de kant snoek zit is duidelijk. Op sommige stekken pakken we meerdere vissen werpend. Shads/Jerkbaits & Swimbaits doen de truc goed hier.
De aasjes worden op verschillende manieren binnen gevist. Shads halen we van monotoon tot afwisselend qua snelheid binnen. Afzakken tot de gewenste diepte en binnen tikken was ook een goede manier van vissen. Swimbaits werden rustig binnen gevist met pauzes van enkele secondes er tussen.


Mark haakte een knappe vis op de rustig binnen getikte shad.

Ook op de andere boot werden die dag redelijke vissen en aantallen gehaald!
Zowel Nimoa als Erik wisten een paar mooie snoeken te haken.
Zij kozen voor het slepen met kunstaas en planers , wat duidelijk was, is dat die manier in de ochtend een stuk beter lijkt te zijn als in de middag, waar het in de ochtend bij hun lekker door loopt valt het in de middag compleet stil.


Vergist in een gesleepte Bulldawg onder een planerboard.

Eindeloze achtergrond en snoeken vangen, wat wil je nog meer?

Werpend wisten Martijn en ik de dag redelijk door te vissen en kwamen er tot 19:00uur aanbeten. Eigenlijk viel het elke dag na 19:00uur stil, Met hard werken konden er nog wel een paar visjes verleid worden maar dat het echt de moeite waard was konden we niet stellen.


 
Wij wisten in de middag met de opgestroopte mouwen nog een aantal snoeken te foppen.

Als we het voor gezien houden en richting ons verblijf terug varen mogen we genieten van de meest prachtige zonsondergang die ik in tijden heb gezien!
De gloeiende bol die langzaam wegzakt in de hoge bosrand terwijl je rustig terug vaart naar het verblijf is magnifiek te noemen.


Prachtig….

In deel 3 komen de laatste 2 dagen voorbij, veel foto’s en een hoop vis komt voorbij.
Hopelijk tot dan!

Iedereen strakke lijnen gewenst!

Groeten Mark van Rijssen

Catch & Release

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 3847


1. Geplaatst door: dirk op 3 september 2016 13:33

mooi verslag jongens zo zie je maar dat men niet moet denken dat je in zweden zo maar snoek kunt vangen met de ogen dicht. Mooie van het verhaal dit voor iedereen Catch and Release.


rapporteer

2. Geplaatst door: Mark van Rijssen op 5 september 2016 09:46

Bedankt Dirk, En betreft het vissen in Zweden klopt het absoluut dat ze niet vanzelf de boot in springen:). Groet Mark
rapporteer

3. Geplaatst door: Lucien op 29 september 2016 14:08

Strak verslag maat en prachtige vissen in een schitterende omgeving. wat wil je als roofvisser nog meer!! groetjes Lucien
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl