Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Zweden 2018 deel 1
Geschreven door Freek Cox
21 juni 2018 23:10

Dit jaar hadden we bewust gekozen om wat later te gaan dan vorig jaar en ook een ander voor ons onbekend gebied.Het weer zou voor de visser erg goed worden, tussen de 23 en 27 graden en strak blauw; geen ideaal weer voor de vis.

Ons huisje lag aan een prachtig merencomplex met 2 relatief ondiepe (max 5 meter diep) baaien met prachtige rietkragen voor de deur en een diep langgerekt meer om de hoek. Dit alles was bereikbaar vanuit de stijger voor ons huis waar de boot nachts kon blijven liggen. Ideaal allemaal, zo leek het.Ideale ligging van ons huisje met een veelbelovend uitzicht

De reis ging voorspoedig en al snel na aankomst pakte we voor de deur onze eerste uurtjes vissen. Al werpend duurde het een tijdje voordat we de eerste volger hadden. Dit was ook meteen de enige die we zagen. De laatste 2 uurtjes van de avond schakelde we over op trollen rond een eiland. Al snel pakte we een aantal kleinere vissen op de hornet en pikefighter. Jeroen pakte op een ITT multitrout onder een planerboardje ook een mooie vis van 96. Met 5 vissen de eerste paar uurtjes op onbekend water waren we dik tevreden. Dat beloofde wat voor de komende dagen.

Over de 24 uur die we de dagen daarna op het prachtige water rond ons huisje doorbrachten kan ik redelijk kort zijn. Met heel veel moeite wisten we 4 snoekjes te vangen. Alhoewel ik eigenlijk niet mag klagen, want de 2de avond toen ik met mijn Lucky Lure Perch langs het eilandje trolde waar 2.5-meter water stond, kreeg ik een aanbeet. Toen de vis eindelijk bij de boot kwam geloofde ik in eerste instantie mijn ogen niet. Had ik dat nu goed gezien? Een bak van een snoekbaars? Na wat spannende momenten kon Jeroen mijn eerste Zweedse snoekbaars scheppen en wat voor een. Een massieve vis van 93cm. Die zie je niet elke dag. Niet helemaal waar we voor kwamen, maar ik doe het ervoor!

Deze vang je niet elke dag!

Maar het mochte duidelijk zijn, het ging zo niet goed. We besloten daarom om naar voor ons een bekend meer te gaan waar we in 2016 aardig goed gevangen hadden. Nadeel was dat we dan meer dan een uur moesten rijden. Maar goed er moest wat gebeuren. Vol goede moed begonnen we met werpen in een veelbelovende baai. Niets. Dan maar trollen. Er lag genoeg aasvis overal. Het duurde dan ook niet lang of we kregen de eerste aanbeten. Niet veel vissen bleven hangen, maar we wisten er 2 te vangen. Ze waren dus niet echt los. De aanbeten liepen ook terug naar 0 naarmate te ochtend vorderde. Zou het zo'n vakantie worden?

Er was onderwater genoeg te beleven


Blik op oneindig en trollen maar. De Savage Gear planers deden het erg goed.

We besloten ook dit meer te verlaten en eerst een hapje te gaan eten voordat we op een ander meer de laatste uurtjes van de dag zouden doorbrengen. Niet een van mijn favorieten meren, maar van Sean had ik een aantal jaar geleden een tip gekregen over een bepaald richeltje in een baai die niet op de kaart stond. Dat wilde ik nog wel eens proberen. Trollend vingen we al snel het eerste visje onderweg naar het richeltje, maar ook daarna viel het weer even stil. Toen we eenmaal bij het richeltje kwamen, kregen we meer aanbeten. Zeker in de avond ging het toch behoorlijk los. De ondieplopende BBZ’s, ITT multitrouts en Lucky Lures werden regelmatig gegrepen. Ook nu veel lossers, maar er bleven er genoeg hangen. We eindigde de moeizaam begonnen dag in de dubbele cijfers met 6 negentigers erbij. Loon naar werken (en bedank Sean!).


Doorvissen in de avonduren loonde

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 2378


1. Geplaatst door: Simon op 29 december 2019 16:52

Mooi verslag mannen


rapporteer

2. Geplaatst door: Cornelis van Leeuwen op 29 december 2019 16:52

je kan niet altijd 6 gooien...wel mooi verslagje van doorzetten.... dikke bak van een snoekbaars man ! grt. Cornelis


rapporteer

3. Geplaatst door: Freek op 29 december 2019 16:52

Inderdaad Cornelis, mooi gezegd. die snoekbaars maakte een hele boel goed! en er is ook nog deel 2...


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl