Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Steelhead trip 2005, de tweede week
Geschreven door Gertjan Doedens
17 december 2005 00:00

Het weer is wat aan het omslaan. De, voor deze tijd van’t jaar,  extreme warme dagen (12 C !) van de eerste week, komen nu gelukkig niet meer voor. We merken dat direct in de bovenloop van de Morice: het water wordt extreem helder en zakt wel 10 cm per dag! Het wordt weer eens tijd om het op de Bulkley te proberen. Dat scheelt in ieder geval elke dag 200 km rijden ............

 Bootje varen op de Bulkley 

We beginnen op de Bulkley weer te vissen op een bekende drift vlak bij onze Cabin, vanaf Telkwa naar Smithers. Het water was al een stuk helderder dan een paar dagen geleden toen we moesten stoppen. Nog wel wat hoog, maar goed bevisbaar.

 

 

Vlak bij de eerste "hotspot"...

 

Als we na een paar minuten varen op een van onze eerste‘hotspots’ aankomen, is het al snel raak. Al op de derde worp knalt er een vis op, die ik na een shot van zo’n 30 m., waarbij de vis helemaal uit het water komt, verspeel. Een uurtje later haak ik aan het eind van de pool, in een erg langzaam stromend stuk een mooie buck die laat zien wat hij waard is! Na een mooie dril kan ik na wat gepruts met mijn lange 2 handige hengel en een boom, de vis gelukkig toch goed landen.  Je ziet nu direct weer het verschil tussen de gemiddeld wat kleinere Morice vissen (zie vorig verhaal) en een Bulkley vis.

 Grote vis, vlak voor het landen Prachtige vis, zo"n Bulkley steelhead! 

Deze ‘return’dag op de Bulkley wordt een goede. Over de hele dag heen landen we zo’n 7 vissen en missen er ook weer een paar.  Een top dag dus! De "switch" naar de Bulkley is goed uitgepakt!

 

De volgende dagen vissen we op de Bulkley binnen een straal van 45 km vanaf onze cabin, en de visserij is alweer goed! Inmiddels horen wij van andere vissers dat ook de Kispiox prima vangsten oplevert, maar wij hebben geen zin  meer om weer ‘kolere’ einden te rijden en besluiten de rest van de vakantie op de Bulkley te blijven. Zeker nu de visserij steeds beter aan het worden is, willen we de laatste dagen zoveel mogelijk op het water zijn, en niet in de auto...

 

 Heldere koude nachten leveren "s ochtends mooie plaatjes op 

Zoals ik al vertelde werd de visserij elke dag iets beter. Het water werd steeds helderder en zakte ook flink. Die situatie maakte het aantrekkelijk om ook nog een keer wat verder stroomaf van Smithers een drift te maken. Voor de ‘kenners’ ergens stroomaf van Morice fall"s. Vorig jaar heb ik dit stuk voor het eerst gedrift en was toen onder de indruk van de prachtige omgeving en het fantastische viswater. De plek om de boot erin te krijgen is wel een lastige. We moeten vanaf een parkeerplaats de boot gedemonteerd naar de rivier dragen en daar in elkaar zetten. Al met al leek het erger dan het was, en na 45 min hard werken zijn we onderweg……

 Menno vist een "run" uit 

 

In dit prachtige stuk rivier vangt Menno al snel 2 vissen. Dan wordt het een hele poos stil. Al driftend verplaatsen we ons in een alweer prachtige omgeving van pool naar pool. Begin van de middag is het dan opeens dubbel raak. Menno staat een mooie hen te drillen als ik er een grote buck op krijg. Geen foto’s dus, maar wel een pracht doublet!

 DrilOnder controle brengen en landen En dan even showen... Als we moe maar voldaan "s avonds aan de borrel zitten met een paar Oostenrijkse kennissen, komt onze cabin eigenaar even vragen of we mee komen helpen .....Hij blijkt een Eland geschoten te hebben die in het schuurtje naast onze cabin "even" gevild moet worden...Hij krijgt een Oostenrijker zo gek om gewapend met een groot mes de in stukken gezaagde eland te lijf te gaan! Kijk ook weer iets dat we niet elke dag in Nederland meemaken.. Ook dit is Canada BC... een Moose wordt gevild naast je cabin. 

De resterende vakantiedagen gaan vlot voorbij. De visserij wordt echt elke dag beter, en we vangen gewoon goed. Gemiddeld 2 gelande vissen per persoon per dag (naast de nodige "long distance releases"). Kom daar maar eens om in een (dure) Europeese zalmrivier! 

 

Helaas komt aan al het goede een einde, zo ook aan deze trip. De laatste dag reserveren we voor het terugbrengen van mijn gehuurde truck, shopping in hengelsport zaken (mooie roofblij lepels gevonden!!!)en de boot naar vriend Don in Terrace (230 km verder op)  te brengen. De volgende dag vliegen we vanuit Terrace over Vancouver weer naar huis….

   Eerst nog 2 uur naar Vancouver en dan door naar huis. Het zit weer op voor dit jaar! Nu op naar Nederland en weer snoekvissen, hoewel we daar de eerste weken helemaal niet aan willen denken ! Ik droom nog even verder.....!  

 

Tight Lines! Gertjan

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 3724
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl