Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Steelhead trip 2006 deel 3
Geschreven door Gertjan Doedens
28 december 2006 00:00

De Kispiox is een heel andere rivier dan de Bulkley. Het lijkt meer op een grotere rivier in Oostenrijk met veel, goed herkenbare, pools. Om de een of andere reden heb ik hier de laatste jaren niet veel meer gevist. Af een toe 1-2 dagen en dat was het dan.Wat ik in ieder geval hier nooit gedaan heb is met een raft driften, en dat is nu precies wat we deze week wel gaan doen! De meeste plekken die ik ken van de Kispiox zijn ‘inloop spots’, waar het soms aardig druk kan zijn (voor Canadese begrippen dan). Omdat we nu samen optrekken met onze 2 noorse vrienden Ralf en Svein, kunnen we met 3 boten en 2 pickup’s stukken bevissen waar niet al te veel andere vissers komen.

Ons bescheiden verblijf.... 

We hebben met z’n vieren een wel erg grote en luxe blokhut gehuurd. We zitten zover van het dorp af dat we zelf voor ontbijt en diner moeten zorgen. Als vanzelf worden de taken verdeeld. Leuk om mee te maken dat 4 kerels die elkaar maar een beetje kennen, in zo korte tijd elkaar prima aanvoelen. Blijkbaar zijn we alleen uit het zelfde (vissers)hout gesneden!

Het is 'self supporting, maar met Menno als keukenprinces komt alles goed 

De rivier is nog wat hoog en ook nog wat aangekleurd na de regenval van de afgelopen dagen, maar met een doorzicht van 75 cm gewoon goed te bevissen. De eerste dag vangt Menno een mooie vis en verspelen Svein en ikzelf een vis. Geen echt goede dag dus, maar ook weer niet slecht. De Kispiox is nu eenmaal geen water waar je veel vangt (wel vaak groot…..).

De Noorse vloot

Ook aan de Kispiox is het mooi Kispiox 

 

 

De volgende dag is een tegenvaller.  Het de vorige dag relatief warm geweest en ook ’s nachts is het nauwelijks afgekoeld. Als gevolg hiervan is er in de bergen sneeuw gesmolten en is de rivier zeker 15 cm gestegen, maar wat erger is ook bruin geworden. We proberen het toch maar, een beetje tegen beter weten in. Hoewel in de loop van de dag het water nog iets meer kleurt en er allerlei troep als bladeren en takken mee komt, haak ik in een ondiepe riffel nog een mooie vis. Helaas knalt die er na een spectaculair shot en een grote sprong er snel weer af! In ieder geval toch nog actie gezien!

 

Omdat we het water niet zo vertrouwen, maken we voor de volgende dag een ander plan. Vanuit de Kispiox is het niet al te ver rijden naar de lower Bulkley. We weten daar een plek waar we, zij het met enige moeite,  onze boten het water in kunnen krijgen.

De lower Bulkley

 

Het werd een goede dag! De Bulkley lag er nog steeds prachtig bij, de regen had op deze rivier blijkbaar geen enkel effect gehad! Al in de eerste pool haak ik een ‘bak’ van een vis, die direct besluit terug te willen naar zee. Als ik na 300 m mee rennen over keien en rotsblokken de vis toch nog verspeel door een doorgeschuurde leaderpunt, baal ik behoorlijk! Ik heb het beest zelfs niet eens gezien! Een half uurtje later over komt Menno hetzelfde. Hij kan hem net wél landen…..Overigens geen kanjer, maar ‘false hooked’. Ook leuk voor veel actie!

NA 300 m mee rennen....(ik verspeelde een vis tussen deze keien)

 

De rest van de dag zien we af een toe een vis. Menno vangt nog een mooie vis en ik verspeel er weer eens eentje.

Mooi hé!

 

Eind van de dag besluiten we ons maar een te tracteren op een ‘Chineesje’ in Hazelton. Dat hadden we beter niet kunnen doen. Onvoorstelbaar dat chinees eten zo verprutst kan worden! Dan maar weer zelf koken!!

 

De volgende dagen vissen we weer op de Kispiox. De rivier is weer helder en wordt zelfs steeds helderder en lager. Ik zal niet elke dag beschrijven, maar beperk me tot wat foto’s…

Op de beroemde 'potato patch' 

Yes!! Nog een keertje Kispiox 

Even proberen hoever een Sage Z-axis buigen kan...

De Z-axis bleef heel..

 

Dan zit de week Kispiox er weer op. We rijden gezamenlijk terug naar Smithers en na een corpulent diner nemen we afscheid van Ralf en Svein. Tot volgend jaar in Noorwegen, Zweden, BC????

 

Zelf vissen we nog een paar dagen op de Bulkley voordat ik weer naar huis moet. De visserij wordt nu echt elke dag beter. Door de regen is er wat meer vis opgetrokken en af en toe komen we zo’n koppeltje tegen. Dan is het feest en vangen we in korte tijd soms 2-3 vissen achter elkaar. Het weer is wel wat aan het veranderen. Het is de laatste dagen zwaar bewolkt en de temperatuur komt niet verder dan 6 graden. Ik vind het prima, ik heb een prachtige 3 weken steelheadvissen achter de rug! Tijd voor mij om terug te vliegen. Menno blijft nog 2 weken (hij wel).

 

Nog een laatste plaatje van een Bulkey Steelhead...

 

Net als ik weg ben valt de winter in. En hoe! In 1 nacht 80 cm sneeuw en nacht temperaturen tot – 20 (overdag –10). Menno heeft dus pech. De laatste weken kan hij maar een paar keer in winterse omnstandigheden vissen. De vis is er wel en hij is de enige die nog op het water is…Zoals Cruijff als zei ‘elk nadeel………’

En toen was het opeens ECHT winter!

Zo nu maar weer een jaartje dromen ........

 

Tight lines!

 

Gertjan

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 4281
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl