Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Onverwachts een tripje naar Noorwegen ( deel 1 )
Geschreven door Rudy Monden
18 november 2004 00:00

Noorwegen….

 

Ik ben net terug uit Canada als één van mijn vaste vismaten chiel belt.Hij vraagt mij of ik iets weet over het snoeken in Noorwegen. Ik heb geen idee hoe het daar is en waar je moet zijn. Maar na het wat speurwerk op het internet en via de telefoon komen we al snel tot de conclusie dat er genoeg snoek zwemt in dit schitterende land…Maar hoezo de vraag dan ?

 

Hoezo een mooi land...????

 

Nu ligt het feit dat Chiel een zakenrelatie cq vriend heeft wonen in Noorwegen en hem uit heeft genodigd om daar te komen vissen. Nu is het zo dat we 9 van de 10 keer met zijn drieën gaan vissen als we op stap gaan en uiteraard zullen we dan ook met zijn drieën naar Noorwegen gaan. Langzaam begint het plan zijn vormen te krijgen en rest ons nog alleen het praktische gedeelte te regelen…..DE DATUM. Aangezien wij alle drie berust zijn met de taak van zelfstandig ondernemen is dit niet echt eenvoudig. Na een avondje stoeien met de agenda’s en het verschuiven van afspraken komen tot de uiteindelijke datum. 23 oktober vertrekken we en op 29 oktober moeten we weer terug zijn. Het word een korte trip om zoveel mogelijk informatie te krijgen over de wateren in die regio en misschien wat snoekjes te vangen.

 

23 oktober

 

Om 20.00 staan chiel en dick ( een andere ) voor mijn deur…Om 20.30 ik uiteindelijk ook, ik had het zo druk dat ik onmogelijk op tijd kon zijn en voordat we op weg waren lagen we achter op schema. Chiel kwam gelijk met de oplossing om maar onderweg niet te stoppen en zo snel mogelijk naar de boot richting Noorwegen te gaan want die vertrok om 11.00. Tijdens het inladen van de auto hadden de genoemde tijden reeds een aantal keer mijn gedachte gepasseerd en ik kwam steeds niet uit. Ik vraag nogmaals aan chiel hoever het rijden is naar de boot…"ongeveer 1000 km" is het antwoord….Snel de spullen in de auto en op weg…het zal wel goed zijn.Chiel had net 2 weken geleden zijn nieuwe auto een “cheverolet Avenlance” opgehaald en wilde niets liever dan even uitproberen wat deze allemaal kon….Moet er even bij vertellen dat chiel drievoudig europees kampioen rally rijden is geweest in de jaren 90.

 

Halverwege de reis is het mijn beurt om te rijden,chiel begint moe te worden en dick ligt voor oud vuil op de achterbank omdat hij waarschijnlijk iets verkeerds had gegeten die dag. Snel neem ik plaats achter het stuur en neem de omgeving in mij op…Allemaal knopjes en een handversnelling ???…Ik vraag even aan chiel waar de ruitenwisser zit, maar helaas heeft deze zijn weg naar dromenland al ingezet.Ik draai de snelweg op en we zetten koers richting de boot…Bijna aangekomen zie ik dat het reeds 6.15 is..zie je wel ik wist wel dat er een misrekening was…Na enig rekenwerk kwamen we langzaam tot de conclusie dat bij chiel de klok van 21 tot 9 gaat in tien uur en niet in twaalf uur…We waren dus ruim op tijd en hebben nog lekker geslapen voor we de boot op konden.

 

Een waar genot om in te rijden en hij bracht ons overal

De zee was rustig en de reis van 7 uur verliep rustig en rond 18.30 reden we Noorwegen binnen. Een uur later kwamen we bij de ophaal plek om zo naar ons eerste verblijf gebracht te worden. Vidar ( de zakenrelatie cq vriend ) stond al klaar en snel werden de handen geschud. We reden achter vidar aan richting zijn landgoed, nou wil het gebeuren dat ook vidar een rallykampioen is geweest en graag wilde laten zien wat hij allemaal kon. En zo zat ik binnen 2 minuten met zweet op mijn voorhoofd en vast in de gordels naast een totaal gestoorde coureur die alle 300 pk’s van de auto bij elke bocht MOEST laten brullen…Uiteindelijk overleefde we het allemaal en zaten we daarna rustig bij de openhaard met een grote kaart de wateren door te nemen waar we wilde vissen.Het plan werd gesmeed en de volgende ochtend zouden we tot 12 uur gaan rijden om alle 5 de wateren te bezichtigen en plekken te markeren waar we konden traileren. Vidar had naast zijn eigen huis nog een huis staan waar we konden verblijven en lekker opfrissen.

De volgende morgen stond er een heerlijk ontbijt klaar  en we gingen op pad. Het ene water was nog mooier als het andere en we wisten niet waar we moesten beginnen. Na 3 wateren gezien te hebben kwamen we bij een groot bos aan. Vidar vertelde dat hij in het bos een cabin had staan aan een groot meer waar eigelijk niet gevist mocht worden maar voor ons maakte de eigenaar een uitzondering…eenmaal aangekomen aan het water stond het vast…Hier gaan we beginnen en overnachten 2 nachten in de cabin.

Ons verblijf voor de komende twee nachten...

 

Snel werden alle spullen naar de cabin gebracht en de boot in orde gemaakt. Helaas was het behoorlijk gaan regenen en wilde we nog even wachten tot het beter werd….Dat werd het niet en we besloten dan toch maar even het water op te gaan met wat simpel kunstaas…Trollend en vooral kijkend op de fishfinder hoe de bodem verloopt visten we een klein gedeelte van het water af…Binnen een uur waren we alledrie verzopen van de regen en keerde we met 4 snoeken terug naar het huis…De volgende dag zouden we er helemaal voor gaan….even een paar verse biefstukken op de plaat,hout op de kachel en genieten. Ik heb de klok van 19 uur nog gezien maar daarna is het licht bij mij uitgegaan…

 

Verse biefstukken gaan er alijd wel in...

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 2987
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl