Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Lau lau: Surinaams mysterie ontrafeld deel 2.
Geschreven door Jeroen Otterloo
26 april 2008 11:12

 

De volgende ochtend was het weer prijs in de boot van Wil en Arnout. Eerst weet Wil na een zware dril, waarbij de vis diverse malen vast kwam te zitten, een grote Lau Lau te landen. Even later vangt Arnout, na een dril van een uur, een zo mogelijk nog grotere Lau Lau als gisteren.

Let op de kleine oogjes ver boven op de kop van de Lau lau.

Deze superochtend draait voor Arnout bijna uit op een drama als hij na het terugzetten word aangevallen door een school Piranha’s. Hij weet nog net op tijd de kant op te vluchten. Ik vang in de avondsessie een prachtige Roodstaartmeerval. Een Roodstaartmeerval vecht op een heel kenmerkende manier aan de hengel. De dril lijkt wel een beetje op die van een Snoekbaars; geen echte runs maar meer een zwaar gebonk in de diepte. Ook heel apart vind ik het geluid wat deze Meervallen produceren; het geknor lijkt wel wat op dat van een Varken.

Knorretje en Arnout.

Gelukkig is het nog net niet donker zodat wij nog wat mooie plaatjes kunnen schieten.

De volgende dag vang ik de eerste Lau Lau in onze boot. Na een hevige maar probleemloze dril kunnen wij de vis na twintig minuten landen. Na een korte fotosessie in de regen kan de vis weer zwemmen.

Jeroen met een prachtige Lau lau.

Voor ons en voor Wil en Arnout breken dan een paar rustigere dagen aan. Wel verspelen wij een grote Lau Lau door een losschieter en er worden enkele Roodstaartmeervallen gevangen. De twee Duitsers, Roman en Egidius, hebben meer succes en weten diverse grote Lau Lau’s te vangen. Egidius vangt zelfs de grootste van deze trip; een Lau Lau van twee meter tien en zo rond de honderd en twintig kilo zwaar! En dat op zijn eerste buitenlandse trip! Op het eind van deze trip keert bij ons het geluk terug. Op een stek vangen wij in twee dagen vier grote Lau Lau’s.

Niet te tillen deze vissen.

Mijn grootste was twee meter zes lang en was nauwelijks te tillen voor de camera.

206cm spieren uit de jungle van Suriname.

En zo kwam het einde in zicht van deze zeer succesvolle trip en konden wij ons opmaken voor de lange vierdaagse terugreis naar Nederland. Er werden in totaal door ons zessen vijftien grote Lau Lau’s gevangen tussen de een meter zeventig en twee meter tien.

Unieke ervaring en belevenis om dit soort vissen te vangen.

Met speciale dank aan Wil Tomey voor het beschikbaar stellen van de foto's van deze prachtige trip.

Met vriendelijke visgroeten,

Jeroen Otterloo

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 14753


1. Geplaatst door: janneke op 26 april 2008 12:06

tering man kan het nog groter het zijn echt super vissen het zal een hele rijke ervaring voor jullie geweest zijn 8)
rapporteer

2. Geplaatst door: Robert-Paul op 28 april 2008 10:55

Geweldig, wat een vissen, wat een omgeving en wat een ervaring! Ik heb genoten van het verslag en de foto's. Meteen een vraag: wat ben je nu ongeveer kwijt voor zo'n fantastische droomreis? Inclusief alles, bedoel ik dan. Kan een van jullie daar iets over zeggen?
rapporteer

3. Geplaatst door: jeroen otterloo op 28 april 2008 15:46

Dank je voor jouw reactie. Deze trip was een pilottrip (testtrip) en daarom wat voordeliger.De kosten voor deze trip bedroegen 1800 euro dit was inclusief 3 hotelovernachtingen (geen diner) en alle transport vanaf het vliegveld. De vliegticket van 650 euro komt hier nog bij.Wij hadden 6 reisdagen en 1 dag in Paramaribo op de terugweg voor eventuele pech onderweg .Wij hebben 8 dagen gevist. Groeten Jeroen
rapporteer

4. Geplaatst door: www.ijji.com op 8 mei 2008 13:31

Kanker erge Vissen Brada's
rapporteer

5. Geplaatst door: owen op 30 oktober 2013 15:38

cool gast hoe oud bent u niet personlijk wat is uw grootste en gevaarlijkste vis
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl