Advertentie
 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

The Cube Sinker
Geschreven door Willem Zijlstra
23 september 2016 10:47


Door Willem Zijlstra
Na de prachtige serie deadbait-dobbers van SPRO, volgt nu het bijpassende lood wat je op diverse manieren in kunt zetten. Van statisch op de bodem met een schuivend systeem tot een vast systeem onder de dobber, met deze ‘Deadbait Cube Sinkers’ kun je alle kanten op. Door middel van een zachte rubberen kraal en een uitvergrote opening in het lood kies je eenvoudig hoe en met welke techniek je gaat vissen.

 
De ‘Deadbait Cube Sinkers’ zijn ideaal voor stromend water en het vissen op taluds, want door de vierkante vorm liggen ze als een rots op de bodem. Tevens zijn ze voorzien van een duurzame coating die ook nog eens een kleur heeft die het lood goed camoufleert, en dus bijna niet zichtbaar is onder water.
In de winter vis ik het liefst met een bodemmontage, al dan niet gecombineerd met de Pike Cigar Float. Voor deze vorm van visserij zijn de ‘Deadbait Cube Sinkers’ uitermate geschikt. Ik vis dit graag als een vrijloopsysteem voor wat betreft de loodmontage. Zo kan de snoek lijn nemen zonder dat hij weerstand voelt en geen argwaan krijgt wanneer hij met het door ons aangeboden aas wegzwemt. 
Je monteert de ‘Deadbait Cube Sinker’ op de volgende manier:kies eerst het juiste gewicht uit.

Wanneer ik met de dobber vis pas ik hier het gewicht van het lood op aan. Met de bodemmontage kies ik voor een gewicht van 35 gram om de aasvis op zijn plek te houden.

Wil je een vrijloopsysteem maken, dan schuif je de ‘Cube Sinker’ met de grote opening naar boven op de lijn.


Hierna de rubberen stopper die je zo monteert dat je de grote opening over de wartel kunt schuiven.

Zo bescherm je de knoop en de wartel voor het lood, wat er soms met een behoorlijke snelheid tegen aan kan komen tijdens het werpen.


Nu monteer je de takel met de aasvis  en je bent gereed om te vissen.


Wil je tijdens het vissen je techniek veranderen, dan draai je de ‘cube sinker’ om zodat de grote opening richting de wartel wijst, je kunt hem nu over de rubberen stopper schuiven. Zo creëer je simpel en snel een vast-loodsysteem.

De ‘cube sinker’ is verkrijgbaar in dezelfde gewichten als de nieuwe dobberserie zodat je ze op allerlei manieren kunt combineren, en verschillende technieken kunt uitproberen.Veel succes!
Willem Zijlstra

Meer info over de Deadbait Cube Sinker, klik hier
Bekijk de cigar floats hierReacties (0)
Aantal keer bekeken: 2070
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl