Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Metersnoeken en de toekomst
Geschreven door Dick van Hattem
23 mei 2018 20:02

Het is Koningsdag 2018 als ik dit schrijf. Terwijl Maxima en Willem met hun dochters door Groningen lopen schrijf ik uit mijn gevoel dit stuk. 

In 2000 begon ik als oprichter van deze site aan een avontuur. Een avontuur dat naast vele mooie momenten ook soms de nodige stress en ellende met zich mee bracht. Het gaat te ver om alles van de afgelopen 18 jaar op een rijtje te zetten maar geloof mij: er is veel gebeurd. Van hackende concurenten tot dierenbescherming en van boze mailtjes tot unieke aanbiedingen. Ook heeft de site ervoor gezorgd dat ik veel vrienden heb leren kennen in de viswereld. Maar ook ben ik er wat kwijt geraakt die hun eigen koers wilden varen. 

Na overleg met onze auteurs zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat Social Media en dan met name Facebook ervoor gezorgd heeft dat normale websites minder en minder bezocht worden. Ik betrap mijzelf er ook op dat ik niet of nauwelijks nog kijk op sites van anderen waar vroeger ook meerdere keren per week wat nieuws te zien was. Aan de ene kant druipt daar de commercie soms af. Aan de andere kant is dat een onderdeel van het bestaan van dergelijke sites. Ook metersnoeken had "verplichtingen" naar adverteerders. Logisch want zonder adverteerders kan een site niet bestaan. 

Toch zijn wij als team ook van mening dat het uitsterven van vissites door Social Media er niet toe kan leiden dat er helemaal niets fatsoenlijks meer te lezen of te zien is. Daarom gaan wij door met de dingen die we al 18 jaar doen! Verhalen schrijven van visdagen, een tipje van de sluier oplichten van de techniek en materialen die we gebruiken. Zeker de mensen die geen Social Media volgen of hebben zullen hier blij mee zijn. En dat blijken er wonderbaarlijk genoeg ook nog veel te zijn. 

Ons streven is dat er op de site minimaal 1 x per week een update komt te staan. Uiteraard is dat ook een klein beetje afhankelijk van de tijd van het jaar.

Het afgelopen jaar is mij natuurlijk ook vaak gevraagd waarom er zo weinig updates meer waren. Logisch want er zijn tijden geweest dat we iedere dag een nieuw artikel hadden. Een aantal schrijvers hebben het afgelopen jaar door allerlei redenen een goed excuus gehad om even een stapje terug te doen. Het schrijven voor een website kwam daarom even niet op de eerste plaats. Prioriteiten stellen heet zoiets!

Gelukkig is ons huidige team super gemotiveerd, en het komt er op neer dat bij een frequent bezoek aan deze website je toch weer getrakteerd zal worden op nieuwe verslagen. Echter niet alleen over snoeken, maar ook over de visserij op onze andere rovers. De meerval zal natuurlijk vaker voorbij komen en de roofblei. De doodaas visserij op snoek in de winter zal ook geen uitzondering zijn. 

Zelf ga ik in juni weer naar Zweden als de grote meute terug is. De reden is simpel: in juni is het rustiger en is het weer beter. De vangsten kunnen ook dan nog prima tot supergoed zijn. Wedstrijden vissen is niet helemaal mijn ding omdat ik het meer zie als jezelf bewijzen. Hoewel ik niets uit sluit voor de toekomst zal ik niet snel over te halen zijn om deel te nemen aan grote evenementen als de Predatortour of het WPC. Van de reis naar Zweden zal weer een uitgebreid verslag volgen. Dat is alleen al spannend omdat ik namens Fox/Salmo een nieuw en naar verwachting erg goed stuk kunstaas om te trollen ga testen. 3 onderwater camera's en ook een vaste camera in de boot zullen hopelijk wat mooie strikes kunnen vastleggen. 

Kevin die ook al een geruime tijd voor metersnoeken schrijft en zelf een prima bekeken youtube kanaal heeft, zal zo nodig het beeldmateriaal van andere vissers uit ons team bewerken zodat het goed gemonteerd op deze site terecht komt.

https://www.youtube.com/c/kbfishing )

Hopelijk zijn al jullie vragen bij deze beantwoord.


Tevens wensen wij van team metersnoeken iedereen een fantastisch nieuw seizoen toe!

DickReacties (21)
Aantal keer bekeken: 3335


1. Geplaatst door: Jasper op 27 januari 2019 13:02

Fijn om te lezen dat metersnoeken doorgaat. Het is genieten om te lezen hoe andere hobby genoten hun avonturen beleven. Leesvoer met net wat meer passie! Gr, Jasper


rapporteer

2. Geplaatst door: Bo op 27 januari 2019 13:02

Kijk! Dat lezen we graag! Metersnoeken.nl de rots in de branding onder de vissites!


rapporteer

3. Geplaatst door: Bram op 27 januari 2019 13:02

Chapeau Dick!


rapporteer

4. Geplaatst door: kneitebijter leo op 27 januari 2019 13:02

Het is en blijft een mooie site om te lezen en dat doe ik graag. Toch zijn er sites die ook zonder een of meerdere sponsors of advertenties een overlevingskans hebben en veel bezocht worden. Kijk maar naar de mijne. Ga in ieder geval door Dick.


rapporteer

5. Geplaatst door: Arie op 27 januari 2019 13:02

Dankjewel Dick. Al jaren een trouwe lezer van de site (zonder account op social media). Blijf zo doorgaan zou ik zeggen!


rapporteer

6. Geplaatst door: Simon op 27 januari 2019 13:02

Geweldig dick dat jullie blijven schrijven op deze site


rapporteer

7. Geplaatst door: op 27 januari 2019 13:02

Doorgaan mannen


rapporteer

8. Geplaatst door: Bert op 27 januari 2019 13:02

Blijft een mooie site. En Sean wanneer schrijf jij weer eens wat? Of zwemmen er geen snoeken meer.


rapporteer

9. Geplaatst door: Richard op 27 januari 2019 13:02

Fijn om te horen dat jullie doorgaan en dat er regelmatiger updates komen. Ik heb inderdaad helemaal niks met facebook.


rapporteer

10. Geplaatst door: Dennisss op 27 januari 2019 13:02

Ik lees de site al vanaf het begin en was echt bang dat deze zou stoppen. Ik kan niet wachten op de volgende verslagen!! Veel succes en plezier dit jaar!!


rapporteer

11. Geplaatst door: jan van pelt op 27 januari 2019 13:02

Geweldig Dick, Mooi dat jullie her weer gaan opstarten. Veel succes met de vangsten


rapporteer

12. Geplaatst door: jan van pelt op 27 januari 2019 13:02

Geweldig Dick, Mooi dat jullie her weer gaan opstarten. Veel succes met de vangsten


rapporteer

13. Geplaatst door: Frans den ouden op 27 januari 2019 13:02

Mooi dat er weer verslagen gaan komen.. Was eerlijk gezegd metersnoeken een beetje uit het oog verloren :-( Ga zeker weer lezen en hoop op een heleboel nieuwe en mooie verslagen S6 in ieder geval


rapporteer

14. Geplaatst door: Rufus op 27 januari 2019 13:02

We hebben vanaf 2001 contact en sinds dien volg ik deze site. Ook ik hebgeen social media. Ben erg blij dat er activiteit blijft! Dick +1. Groet, Rufus


rapporteer

15. Geplaatst door: arjan den ouden op 27 januari 2019 13:02

Hallo Dick, Fijn dat er weer verslagen komen:). En misschien nog een update over de motor? Na het proefvaren toch jou verhaal nogmaals bekeken altijd fijn gebruikers ervaring te lezen. Met vriendelijke groet, Arjan


rapporteer

16. Geplaatst door: joost op 27 januari 2019 13:02

ik ben er ook oprecht blij mee! het hoeven geen grote lappen tekst te zijn, maar ook metersnoeken is gewoon een onderdeel van mijn digitale leven! ik wil dat eigenlijk gewoon helemaal niet missen!


rapporteer

17. Geplaatst door: Hugo op 27 januari 2019 13:02

Ook ik ben blij dat metersnoeken.nl door blijft gaan, ik ga bijna zeggen, wat moeten wij, roofvissers zonder? Goed zo Dick. Ik weet dat er inderdaad heel erg veel is gebeurd afgelopen periode, en ik hoop dat, misschien mbv andere lezers, of lees medevissers, de verslagen weer binnen zullen rollen. Keep on fishing en writing. Iedereen een heel goed seizoen toegewenst!!


rapporteer

18. Geplaatst door: Arjen op 27 januari 2019 13:02

Dankjewel Dick, Ik vis al een paar jaar niet meer en was zelf geen roofvisser. Toch keek ik dagelijks of er nieuwe updates op metersnoeken.nl stonden omdat ik het heerlijk vind om me in te leven in de verhalen van anderen.


rapporteer

19. Geplaatst door: Jerker op 27 januari 2019 13:02

Ga zo door mannen! Zelfs ik als karpervisser geniet van jullie mooie avonturen. Veel succes en vooral blijven genieten van deze prachtige hobby!


rapporteer

20. Geplaatst door: Dick op 27 januari 2019 13:02

Iedereen bedankt voor de reacties die hier op de site staan, ook aan al diegene die mij persoonlijk een bericht hebben gestuurd via de telefoon of facebook of Instagram. Het doet mij heel goed om te horen dat we vooral door moeten gaan met het plaatsen van artikelen. En.... we gaan dat dus ook doen.


rapporteer

21. Geplaatst door: pietje op 27 januari 2019 13:02

ook ik volg deze site al jaren met plezier en ja ook ik heb geen sociale media,pas ik voor of ben ik te oud voor geworden,doorgaan mannen


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl