Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Reisverslag Ierland 2003 Dag 4
Geschreven door Dick van Hattem
14 mei 2004 00:00

Vandaag met Erik in de boot. Erik is ook relatief onervaren en de bedoeling is dat iedereen er iets van opsteekt. En dat men er iets van opsteekt blijkt eind van de week wel. Dan word duidelijk dat de relatief onervaren vissers niets onder hebben gedaan voor de ervaren rotten. Wim vist weer met de Salmo Perch in de kleur Orange Tiger. Het plugje blijft vis vangen. Geen grote vissen vandaag maar wel mooie aantallen. We vissen een tijdje op dezelfde stekken als de dag ervoor. We blijven beet krijgen. Hoeveel snoek zit hier? We weten het niet, maar het moeten er wel veel zijn. Op een nieuw stuk pakken we in korte tijd wel 8 snoeken. Geen grote maar wel dikke pret. Iedere keer als we over 7 meter diep water varen worden onze pluggen op 4 a 5 meter diepte hard gepakt.

Op een van de vele eilanden zien we een groot hert met een prachtige kapstop op zijn kop lopen. De natuur is mooi hier. Ijsvogeltjes zie je er ook met de regelmaat van de klok rondvliegen. Maar ja, we komen voor de snoeken. Toch is er meer dan alleen snoeken. De natuur in ierland heeft zoveel meer te bieden dan alleen maar snoeken.

Mijn gast van vandaag aan boord pakt 10 snoeken in totaal. Ik blijf met 9 snoeken goed in zijn spoor. Dagwinnaar word Deemes met 12 snoeken die ze allemaal op een felgele Bill Lewis ratelplug vangt. Ron en Ron weten op de rivier te verdwalen en zijn een beetje laat terug.

Op 1 van de vele schiereilanden zag ik een groot hert lopen. Beetje ver weg maar in het midden van de foto is het beest nog redelijk te zien.

Iedere morgen na het ontbijt dit tafereel: ieder zoekt zijn maatje voor de dag op en gooit de boot vol met spullen. Even later gaan we dan op weg naar de stekken.

Maar ja, de rivier daar is niet te vergelijken met onze rivieren. Eilanden, inhammen, brede stukken en zijsloten maken dat je er snel de weg kwijt bent als je er nog nooit bent geweest. Deemes zijn boot word voorzien van een nieuwe motor omdat de oude 8PK Honda het begeven had. Ook vandaag sneuvelt er weer een thermoskan en daar is de baas niet blij mee. Maar ach, who cares? Een grote kaart van de omgeving uit de plaatselijk kroeg word geleend en daarop gaan we onze blik verruimen. Morgen gaan we de rivier afvaren naar Lower lough Erne. Daar zouden goeie stekken zijn..............................

De dag word onder het genot van een heerlijk wijntje en een stevige whiskey weer doorgesproken en al met al zijn er toch weer 68 snoeken even in 1 van de 5 boten geweest. Niet slecht en de grote komen vanzelf wel.

Reacties (0)
Aantal keer bekeken: 3136
Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl