Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Verslag Zweden 2007 met een VET PR voor Guido.
Geschreven door Dick van Hattem
2 mei 2007 22:14

Voor mij persoonlijk stond de reis ook in het teken van het testen van mijn nieuwe boot. Mijn oude trouwe Alumacraft Navigator 1600 is verkocht en inmiddels vaar ik in een nieuwe boot voor de Nederlandse markt: de Monark Scorpion 1601. Deze boot kan de strijd met de concurentie prima aan. Met zijn maat van 500 cm lang, 208cm breed, 380 kilo zwaar is het een meer dan prima visboot.

Een van de grote voordelen van deze boot is o.a. dat men levenslange garantie geeft tegen lekken. Omdat de boot volledig gelast is en niet gepopnageld zal hij normaal gesproken nooit gaan lekken. Standaard is de boot voorzien van een hoop fraaie extra's. Niet 2 maar 3 leren stoelen zijn standaard. Een bun, pompen, verlichting, bekleding en een groot werpplateau zijn ook allen standaard. Met een voor de Nederlandse markt nieuwe motor, de Tohatsu 50PK TIDI, is het een fijn varende combinatie geworden. De motor is een 2 takt, echter wel eentje die zuiniger is dan de huidige generatie 4 takt carburatie motoren. In 3 lange visdagen 26 liter euro loodvrij verstoken met een zeer krachtige 50 PK motor zijn cijfers die voor mij tot de verbeelding spreken. Als ik met mijn ouderwetse Yamaha 8 PK een dag vaar dan verstook ik ook rond de 8 a 10 liter per dag. Dan word er echter een zeer licht bootje mee voortgestuwd.

Een ander groot voordeel bleek de variabele stationair toerenstand te zijn op de Tohatsu. Met 1 druk op de contactsleutel gaat de motor desgewenst 100 toeren meer of minder draaien zodat de gewenste trolsnelheid kan worden aangepast zonder dat de kap van de motor af moet. De motor is bovendien erg licht: 94 kilo waar de moderne 4 takt al snel 130 tot 150 kilo op de schaal brengt. De Directe Inspuiting zorgt voor een optimale verbranding. Mengen doet de computer voor je. Een olie reservoir zorgt voor de juiste verhoudingen en past dat indien nodig aan aan je vaargedrag. Vol gas zal hij meer olie nodig hebben dan stationair. Een fraai stukje techniek. Maar goed, genoeg over boot en motor, we gingen om te vissen.

De eerste avond tijdens het trollen mocht ik de eerste vis in de nieuwe boot begroeten. In Nederland heb ik alleen even wat kunnen varen maar uiteraard niet vissen vanwege het gesloten seizoen. De eerste vis was direct een fraaie snoek van 104 cm. Beter kan je boot niet gedoopt worden denk ik?

De nieuwe plug van Sebile lures bleek deze week een prima vanger.

120 gram zwaar deze plug maar een echte vanger!

Guido heeft er een nieuwe verslaving bij: JerkEN.

Gulzige vis op de Bochel bait.

Warm was het niet bij ons. Mooie vissen vingen we wel.

Guido met een geJerkte snoek.

De duitse Jerk was ook erg populair deze week.

Double strikes in stille baaitjes.

Soms ook verrassende vangsten op onze Jerkbaits.

Guido drilt zijn twaalfde snoek van de dag in een prachtige omgeving.

Mooie tachtiger.

Sean en Edwin tijdens de lunch op het water op hetzelfde meertje.

Een dag later weer trollend voor de grote dames langs diepe rotswanden.

Een fraaie snoek voor Dick.

Tegen het zwarte aan van kleur. Maar daarom niet minder mooi.

Wederom een nette vis op een Sebile lure.

Guido met zijn nieuwe favoriet: de Jaxon Jerk

Guido met een fraaie metersnoek.

Uitzicht vanaf ons balkon! Woorden overbodig......

Ons tijdelijk onderkomen met daarvoor de nieuwe combinatie.

Net geen meter, wel een prachtvis.

Guido met een fraaie vis op zijn Jaxon Jerk

Nog maar een double strike op de Jerkbait.

Guido met een slachtoffer van een Guusbait.

Ook onze trollende beheerder kon het soms niet laten en harkte een baaitje uit.

Guido met een negentiger op een dieplopende Strike Pro plug.

Op de laatste dag, tijdens de laatste uren van je vakantie deze vis tegen komen... Dat moet een droom zijn. Guido ving ooit in 1996 een pr van 119cm. Dat was zijn allereerste metersnoek. Het record hield 11 jaar stond. Maar op vrijdag 25 mei 2007 werd het verpletterd door een Zweedse schone die maar liefst 124cm lang was. Echt een ongelooflijke topvis! Ook deze snoek vergreep zich aan een Jaxon Jerk. De week was al geslaagd maar om de week zo af te sluiten is natuurlijk een grote toef slagroom op de toch al heerlijke taart.

124 cm schoonheid. Een droom voor de meeste snoekvissers, een droom die voor Guido werkelijkheid werd in Dalsland 2007.

Nogmaals het PR van Guido als afsluiter van deze foto impressie van Dalsland 2007. Ik wil iedereen die deze week tot een onvergetelijke heeft gemaakt bedanken. Volgend jaar gaan we zeker weer die kant op. Het duurt me nog veel te lang. Maar we hebben weer iets om naar uit te kijken. Volgende week kunnen jullie weer verslagen verwachten uit Nederland.

Gegroet namens de hele groep,

Edwin, Karel, Carolus, Sean, Guido en Dick.

Reacties (23)
Aantal keer bekeken: 36714


1. Geplaatst door: Uyttenhove Eddy op 5 januari 2012 23:16

Hoi , Edwin ,Karel,Carolus,Sean,Guido en Dick. Eerst en vooral proficiat aan Dick met de nieuwe combinatie :) Het zal u zeker een veilig gevoel geven op de grote rivieren en waar het nodig is zullen die pk\'tjs u uit de nood helpen. Het is idd een motor(Tohatsu) die in Europa in opmars is ,hij heeft ongv de zelfde eigenschappen van de etc evinrude ,maar de grote voordelen zijn natuurlijk zijn zuinigheid ,geruisloosheid en zijn gewicht geen enkele viertact kan dit evenaren. En zeker zijn onderhoud zal een stuk goedkoper zijn ,daar tegen staat natuurlijk dat men eerst een behoorlijk pak euro\'s moet investeren maar hij betaald zich zelf terug als men er veel gebruikt van maakt ;) En dit zal in u geval wel geen probleem zijn :grin En nogmaals gelukwensen aan iedereen die de trip naar Zweden heeft mogen beleven ,pracht foto\'s en mooie vissen ,dit smaakt idd naar meer. Met Zo\'n een vrienden opstap gaan moet zalig zijn . greetings.


rapporteer

2. Geplaatst door: William op 5 januari 2012 23:16

Hey Mannen, Mooi verslag weer van een geslaagde trip naar Zweden! :grin Een afsluiter van 124cm is inderdaad wel ongeveer het mooiste wat je kan overkomen, Guido gefeliciteerd! Goed te horen dat je nieuwe combinatie goed bevalt Dick, hopelijk mag je er weer vele jaren plezier van hebben! :p Groeten, William


rapporteer

3. Geplaatst door: patrick kleijn op 5 januari 2012 23:16

hee guido wat een bakbeesten en die namen van die blinkers echt waanzinnig ik spreek je snel weer groetjes patje


rapporteer

4. Geplaatst door: Stefan op 5 januari 2012 23:16

Top vis en ik denk ook een topvakantie. Leuk verslag. Verrassende combinatie van boot en motor Dick. Niet te min erg leuk weer eens wat anders dan de gangbare merken en hoeft zeker niet minder te zijn.


rapporteer

5. Geplaatst door: Lucien op 5 januari 2012 23:16

Toppie mannen prachtige vissen in een parchtige omgeving dat kan bijna niet beter toch. Misschien iets beter weer maar als ik die moooie vissen bekijk dan vergeet je het slechte weer heel erg snel. Guido van harte gefeliciteerd man met je prachtige snoek van 124cm Trouwens iedereen gefeliciteerd met jullie prachtige vissen. Ik mag gelukkig volgend jaar weer Yoepi Met roofvisgroeten Lucien :) :grin :p 8) ;)


rapporteer

6. Geplaatst door: michel op 5 januari 2012 23:16

bonjourno Ik heb zelf de hele week aan jullie gedacht en ik maar denken zal ik weer een smsje naar edwin sturen want ik wil alles weten. Meestal 2 keer per dag maar eigenlijk wilde ik er wel 10 sturen maar dan krijg ik gewoon geen antwoord terug want dan zeur ik teveel want we zijn aan het jerken Iedergeval zijn er mooie vissen uitgekomen en ik hoop dat ik volgend jaar mee mag want daar zullen ze niet controleren he dick ???? Mooi verslag weer en de mzzl greetings michel from spijkcity


rapporteer

7. Geplaatst door: Hans op 5 januari 2012 23:16

Mooie vissen gevangen mannen. En bedankt dat jullie de bochel ook een kans hebben gegeven :)


rapporteer

8. Geplaatst door: Jan op 5 januari 2012 23:16

Mannen, Voor jullie zit het er weer op. Een schitterend PR voor Guido. Diverse meters en vele tachtigers en negentigers. Iedereen proficiat met je vangsten. Dick succes met je nieuwe boot en alle toebehoren. Ik moet nog een aantal weken geduld hebben, maar dat gaat wel lukken!!!!! Jan


rapporteer

9. Geplaatst door: joshua op 5 januari 2012 23:16

Prachtige vissen! Sean en Edwin, hebben jullie ook nog een beetje leuk gevangen? groetjes Joshua


rapporteer

10. Geplaatst door: Edwin op 5 januari 2012 23:16

Hey Joshua, Wij hebben ook wel ons visje weten te vangen hoor! Maar we hadden met de jerkbait meer succes dan met trollen (ok, ik dan met name :sigh). Sean heeft met trollen nog een 102cm gepakt en we hadden op vrijdag diverse tachtigers tijdens het trollen. Verder met de jerkbait genoten van de vele aanbeten, dat ze vaak missen is dan al niet eens meer zo erg. De aktie zelf vergoedt een hoop! Hoe dan ook, een leuke week gehad die door Guido op een fabelachtige wijze werd uitgeluidt! Volgend jaar maar weer doen, of misschien wel eerder.......... Groetjes edwin


rapporteer

11. Geplaatst door: Rob op 5 januari 2012 23:16

Het ziet er allemaal weer goed uit mannen. Zo te zien kon het weer wat beter, maar zulke vangsten maken alles goed. He Guido, die broertjes van van Hattem zijn wel heel erg beleefd om hun gasten snoeken van 124 cm te laten vangen !! Het is mij vorig jaar ook overkomen met Jan v Hattem. Prachtige snoek!! gefeliciteerd. Nog 4 weken geduld, dan gaan Jan en ik ons geluk daar in het Zweedse beproeven. Groet Rob


rapporteer

12. Geplaatst door: Hylke op 5 januari 2012 23:16

Wat een prachtig verslag en prachtige vissen!! Erg leuk om te lezen! Ik heb genoten! En gefeliciteerd met het monsterlijke PR!! ik heb wel ene vraagje,, zijn daar ook boten te huur en huisjes voor 2 personen? hebben jullie misschien een site voor het resort war jullie zijn geweest voor mij? ik hbe mijn mail er bij gezet, misschien dat jullie mij daar op kunnen antwoorden bedankt! mvg hylke


rapporteer

13. Geplaatst door: Dick op 5 januari 2012 23:16

Hoi Hylke, ik zou als ik jou was even contact opnemen met onze gids ter plekke: Tommy Nerstrand. Hij kan voor een schappelijke prijs een huisje regelen en desgewenst een bootje. Nerstrand@telia.com Hij kan je veel info even over het vissen, huisjes vergunningen enzovoort. Groet Dick


rapporteer

14. Geplaatst door: Martin Frankena op 5 januari 2012 23:16

Guido....Maatje....Wat een ongelooflijk monster!!Schitterend!.Jij bent zo langzamerhand de meteropnemer in Dalsland! Laat even wat van je horen. gr.Martin


rapporteer

15. Geplaatst door: Jesse Hebing op 5 januari 2012 23:16

Zeer mooi monster Guido, proficiat. Zal wel voor hele goede sport hebben gezorgd. Jesse


rapporteer

16. Geplaatst door: jeroen en arjan op 5 januari 2012 23:16

wat een mooie exemplaren. echt top


rapporteer

17. Geplaatst door: timo op 5 januari 2012 23:16

die ene is eg te groot voor woorden :eek


rapporteer

18. Geplaatst door: H. Siemeling op 5 januari 2012 23:16

Hallo, Allereerst gefeliciteerd met de megasnoeken. Wij hebben een vraag. Volgend jaar gaan wij naar Fiskekamp Torup. Is er iemand die daar al eens geweest is en ons misschien hierover kan informeren. Mocht dit zo zijn, laat dan even wat via de mail horen. Met vriendelijke groeten, H. Siemeling HSiemeling1@kpnplanet.nl


rapporteer

19. Geplaatst door: Arie Hummel op 5 januari 2012 23:16

Goedendag, Wij willen juni 2008 naar Dalsland, dachten aan Bengtsfors. Kan je ons misschien informatie sturen over huisje huur, ieder geval waar te verblijven en waar jullie hebben gevist. Is er een visgids aanwezig of misschien niet nodig? Gaarne info waar en hoe we kunnen boeken. Alvast bedankt. Gr. Arie.


rapporteer

20. Geplaatst door: Beé op 5 januari 2012 23:16

Mooie vis. Goede vis wordt duur betaald. En een bochel en een hazenlip is moeilijk vissen. Maar voor vissen moet je De Neus hebben :grin


rapporteer

21. Geplaatst door: hans wilpstra op 5 januari 2012 23:16

hallo, ik ga dit jaar ook naar zweden toe en weet nog niet echt wat voor hengel(S) ik het beste mee kan nemen (moet ze nog kopen). ik dacht zelf aan een een hengel met een werpgewicht van 15 tot 50 gram zodat als ik thuis kom ik hem ook nog in de polder kan gebruiken. maar deze kan ik nergens vinden weten jullie misschien nog een mooi hengel? mvg hans wilpstra


rapporteer

22. Geplaatst door: Sven op 5 januari 2012 23:16

hallo ik had een vraagje. Ik heb met google earth gezocht naar dalsland maar kon alleen een of ander dalsland museum vinden, Waar is het precies. Ligt het vlak bij het varnmeer waar ook karlstad aanligt? Ik zou het graag weten want ik ga van de zomer met mijn ouders naar Zweden en zou daar ook een hengeltje uit willen gooien. Is dat mogelijk vanaf de kant en kan je daar in de buurt ook goedkoop bootjes huren? Alvast bedankt. Sven van Burgel


rapporteer

23. Geplaatst door: taeke op 5 januari 2012 23:16

hah mijn pr is ook 1.24


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl