Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Avondinvulling.
Geschreven door Michiel Wateler
10 juli 2009 00:00

 

Sinds het openen van het seizoen ben ik ook een aantal keer kort op pad geweest, steeds een avondje of een ochtendje even naar het water. Te korte dagen om per keer een verslag te maken, maar de foto's van deze dagen wilde ik jullie toch niet onthouden.

Is het wat zo'n verzamelverslagje tussendoor, of leest men liever complete verslagen? Hoor graag jullie mening in de reacties of via de mail(Michiel@metersnoeken.nl)!

We beginnen dit verslag met een dagje vissen samen met Orrin, we pakten het bootje erbij, en vissen een ochtendje op de rivier. De eerste paar uur zijn wat taai, levert mij een klein snoekje op, maar als de zon een paar uur op het water heeft staan branden lijkt de vis los te gaan. Aanbeet na aanbeet volgt op de kleine shadjes, snoekbaars, baars en snoek vangen we door elkaar.

Bij mij blijven ze iets beter plakken dan bij Orrin. Hij moet het vandaag doen met 2 snoekbaarsjes. Zeker de aan de oppervlakte verspeelde dikke snoekbaarsbak van om en nabij de 80cm zal nog even door z'n hoofd spelen... Ik kon 14 vissen landen, 2 Baarzen, 8 snoekbaarsjes, 3 snoekjes en een mooie roofblei van tegen de 70cm. Een taai begin, maar uiteindelijk een prachtige dag!


Met net geen 40cm een puike baars, prachtig gekleurd!

De zon begint te schijnen en wij beginnen te vangen, Orrin met een snoekbaars.


Close-up van de mooie rover.

Enkele dagen later ga ik een avond met Bas op pad, beide zijn we 'roofblei-gestoord', dus de te belagen vis kiezen kostte niet veel moeite. De vis vangen bleek echter een stuk moeilijker! Vele kribben van de rivier vissen we op de millimeter precies af, maar het mag niet baten. Pas als we bij een pontje komen is het raak. Bas vangt een kleintje, ik ben de gelukkige met weer een 70+ roofblei.


74cm zilveren schoonheid.

De nieuwe Clackin' rap blijkt in de smaak te vallen.

De volgende visdag is anders dan anders. Ik doe mee aan een door Roofvisnet.nl georganiseerde visdag op het Gooimeer, Edwin Bolhuis, 1 van de organisatoren nodigde me uit om op te stappen in zijn boot. Samen met nog 32 andere vissers in 16 boten hadden we een supergezellige dag met veel vis.

Enorm leuke sfeer, iedereen ving z'n visje, en we sluiten de dag af met een etentje waarna door middel van een verloting iedereen met een leuk prijsje naar huis ging. Toppie geregeld door de organisatoren en zeker voor herhaling vatbaar! Enkele plaatjes van deze dag:


De dropshot was bij velen de sleutel tot succes, Edwin met een snoekbaarsje.

Er werd veel kleine vis gevangen, maar wanneer je lekker door vangt is dat helemaal niet vervelend. Edwin viste mij er overigens flink uit door 11 snoekbaarzen te vangen. Ik moest het doen met 4 stuks, de mooiste kwam op een dood voorntje gevist met een sleeploodje.


Strakke 60-iger.


Na het eten poseren we uiteraard nog even voor een groepsfoto.

Ook ga ik weer eens een potje vissen met Neelis, de man heeft een druk leven, dus meer dan een ochtendje vissen zit er voor hem helaas niet in. We pakken het bootje weer eens mee, en gaan lekker simpel trollen. Hard loopt het niet, maar in een paar uurtjes weten we toch enkele leuke vissen te vangen. Neelis vangt al trollend 2 snoeken op een kleine dieploper, ik weet zo een snoekbaars te vangen. Als we het even proberen op de roofblei is het al snel 2 keer raak voor mij, een 60-iger en een vis van 71cm. Dan is het over met de aanbeten, geen probleem, want een blik op het horloge verteld ons dat we het water al af hadden moeten zijn. Time flies when you're having fun zeggen ze dan.


Bij zo'n tevreden glimlach is er eigenlijk geen bijschrift meer nodig toch? ;)


Felle kleurtjes trokken de roofbleien over de streep.

Het laatste avondje vissen van het verslag is er 1 met Pieter-Bas. Lang geleden dat ik met de boy gevist heb, maar een enkel telefoontje levert gelijk weer een visafspraak op. Nog dezelfde week gaan we een paar uurtjes naar de grote rivier en we genieten met volle teugen van het mooie weer en de omgeving. Het is weer ouderwets gezellig en we vangen nog vis ook! We pakken van elk van de 3 meest voorkomende roofvissen een paar stuks en vermaken ons kostelijk. Prima avondinvulling en we maken gelijk een afspraak voor de week erna.

Het verslag wil ik afsluiten met de volgende 3 foto's. De afgelopen 2 weken heb ik samen met m'n maatjes veel met shadjes op snoekbaars gevist, dat deze shadjes niet alleen voor de snoekbaars interessant zijn bleek wel uit deze bijvangsten in de vorm van grote snoek. Natuurlijk enorm leuk drillen op je lichtje stokje voor het shadden, maar probeer de dril wel kort te houden met deze watertemperaturen!

Samen met Erik ging ik een dagje de snoekbaars achterna op de Waal, deze vissoort liet het flink afweten, wel pakten we op de snoekbaarsshadjes 3 snoeken waarvan deze met 97cm de grootste was.

Deze vis lag in de volle stroming direct naast de krib, één bonk spieren zo'n riviervis!

Op de eerder genoemde avond vissen met Pieter-Bas kreeg hij het ook aan de stok met een bak uit de rivier. "De avond zou compleet zijn met een mooie afsluiter op de dropshot". Pieter-Bas heeft deze woorden nog niet uitgesproken of z'n hengel klapt dubbel. De vis knalt er zo hard vandoor dat we zelfs even aan een meerval denken, maar 10 minuten later staat PB toch te poseren met een snoek. Een prachtige grote vis uit de rivier van exact 100cm!


Mooie, vermoedelijk oude vis. Aan de dril te zien kennelijk nog wel in topconditie!

En ook ik mocht afgelopen week nog een vis van bijna een meter landen. Na enkele snoekbaarsjes gevangen te hebben bij een sluis, piel ik mijn shadje eens tussen de sluisdeuren. Ik tik m'n slug op, en krijg gelijk een ferme tik terug. De vis bezorgt me even spannende momenten door maar onder de deur door te blijven duiken, ik hoop dat de lijn niet kapot schuurt en gok nog steeds op een grote snoekbaars. Wat later komt de vis voor het eerst boven en zie ik dat het een mooie snoek betreft. Ook niet verkeerd! Het Monoleader onderlijntje houdt het goed en de vis kan zonder problemen geland worden. De grootste snoeken zijn dit seizoen vooral bijvangst lijkt het wel! Het lijkt me overbodig om te melden dat het dus zeer verstandig is om een onderlijntje te gebruiken bij de visserijen op andere rovers dan snoek, al is de kans nog zo klein...

Met vriendelijke groet,

Michiel Wateler

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 6381


1. Geplaatst door: Cornelis op 10 juli 2009 11:07

leuk zo'n verzamelverslag Michel. Erg mooi snoek Pieter Bas ! en dat noemen ze dan bijvangst... grt. Cornelis
rapporteer

2. Geplaatst door: hugo op 10 juli 2009 11:31

Jaja michiel, vissen kan je wel! Prachtige vissen weer en ook erg mooie plaatjes zeg!
rapporteer

3. Geplaatst door: Gert-Jan Brinkman op 10 juli 2009 15:49

Een mooi relaas van één van de meest getalenteerde roofvisser! Groet, Gert-Jan
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl