Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Boomstammen & duikboten, ze bestaan nog!
Geschreven door Edwin van der Vijver
16 september 2010 00:00

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik voor het laatst een stukje schreef voor metersnoeken.nl. Ik hoop dat ik geen excuus hoef aan te voeren voor mijn absentie op de site, maar mocht het toch gewenst zijn.........Jammer!!!!!!
Ik vis nog steeds en in de afgelopen twee jaar heb ik daarbij nog een mooi record gevestigd van 1,20 meter. Dat record is gerealiseerd in de boot van mijn privé visgids Sean Wit (grapje), maar van die vistrip in het najaar van 2008 is nooit een verslag geplaatst.
Inmiddels dus twee jaar na mijn laatste verslag, was de uitspraak aan het begin van de dag dat er wel eens een record kon gaan sneuvelen op deze dag. Waarop ik plechtig beloofde dat ik dan het verslag voor mijn rekening zou gaan nemen. Helaas is er op deze visdag geen record gesneuveld, maar gezien het toch leuke resultaat op deze dag heb ik toch maar de hand aan het toetsenbord geslagen en zie hier het resultaat.


Al om kwart over zes in de ochtend arriveer ik bij de helling waar Sean ook net is gearriveerd. Beiden zijn we onderweg nog opgehouden door noodzakelijk kwaad, bij mij was het een dorstige auto..... We brengen gezamenlijk de boot in orde voor de lange visdag. Dankzij een andere vismaat hoef ik de stempels niet naar beneden te draaien,
en ook de draagarmen van de lichtunit schuiven zonder veel moeite naar binnen. Toch wel prettig als het zo vroeg op de ochtend zo mee zit :-)
Met vereende krachten is het inrichten van de boot vlotjes voor elkaar en kunnen we traileren, op weg naar de hopelijk rijke visgronden.
Het plan voor vandaag is eenvoudig, een trolletje om te beginnen, daarna een beetje dropshotten om aasvissen te bemachtigen en daarna fijn een beetje dobberdriften om een dikke dame te verleiden.
Op het eerste stukje trollen is het al meteen raak, op het scherm is volop aasvis te zien en dat blijkt ook zo te zijn. De pikefighter gaat met enige gehobbel onder water door de wolk vis heen en uiteindelijk blijkt een flinke kolblei zichzelf gehaakt te hebben. Deze potentiële aasvis mag meteen weer terug naar zijn vriendjes,
onze voorkeur gaat uit naar de aasbaars.
Het trollen levert het eerste half uur helemaal niets op, dus gaan we over op plan twee.
We zoeken de bekende stukken op en de dropshotmontages gaan overboord. Sean is de eerste die succes boekt en ik volg al snel. Wat wel opvalt is dat Sean veel meer succes boekt dan ik,
als hij dan aanbiedt om één van zijn speciale shadjes uit te 'lenen' neem ik dat aanbod gretig aan. Zo vangen we vlotjes de een na de andere baars, de meeste gaan weer net zo snel terug het water in om te groeien, maar andere gaan de bun in. Dat zijn namelijk de speciale dobberbaarzen waarmee we verwachten leuk te gaan scoren.

Mooi formaat aasvis


Sean is de eerste die een baars aait en onder een dobber hangt, naast de boot nog een baars aan een fireballmontage, dat moet toch wel een aanbeet opleveren. Ik kies voor één baars onder de dobber, voor de rest ga ik lekker door met dropshotten, een beetje aktie tijdens het wachten is wel prettig. Ik ga zowaar enkele aardig formaat baarzen vangen,
vrijwel onder de boot, dus de voorraad aasvis groeit gestaag. Ik kan nog wel even zo doorgaan, maar het enige dat de eerste stek oplevert naast de baarzen is een hoop frustratie voor Sean als hij drie aanbeten mist. Ik doe uiteindelijk ook nog een duit in het zakje als ik in een ondieper stukje denk vast te lopen en dus niet zo'n haast heb met binnendraaien.
Ik presteer het om eerst het dropshothengeltje op te bergen. Vervolgens blijkt de zooi waaraan ik vastzit doodleuk weg te zwemmen, niet aangeslagen maar wel gehaakt.
Eenmaal naast de boot blijkt de vis maar net gehaakt in een velletje en je raadt het al......weg is ze weer. Qua missers staan we zodoende inmiddels op 4 stuks, de vis zit er wel, maar we falen!
Op naar een volgende stek, leuk stuk op het open water, waar we een lange drift maken. Maar helaas, ook hier blijven vier aasvissen onaangetast. We halen alle hengels binnen en het gas gaat open, we gaan het heel ergens anders nog eens proberen. Gelukkig heeft mijn visgids ruime ervaring en zodoende liggen we even later op een mooie stek uit de wind en in het zonnetje.
Twee hengels met dobbers gaan weer overboord en voor de rest vermaken we ons met de dropshothengel, met veel pijn en moeite weten we af en toe een baarsje te vangen.
Veel hoop op een leuke snoek heb ik hier niet, de dieptemeter geeft nauwelijks signalen, maar toch schiet ineens de dobber onder. Sean is de eerste die hier een snoekje vangt en even later is het ook mijn beurt. Twee snoeken van een centimeter of 80 hoeven van ons het water niet uit en de haken worden snel losgetikt. Ik mis ondertussen nog een snoek als de dobber
snel onderschiet, maar er is geen weerstand bij de aanslag...jammer!
We trollen nog een rondje of twee over de plek en zowaar pak ik nog een snoekje op een blauwe Shad Clone.
We trollen naar een ander stuk toe, resultaten uit het verleden bieden geen garantie..........maar het geeft de burger wel moed. Er staat inmiddels wel aardig wat wind op dit stuk en dat merk je aan de golfhoogte, maar de Marcraft geeft geen krimp en blijft comfortabel. We trollen hier een rondje en dan komt de langverwachte klap op de steunhengel, dat ziet er goed uit.
De vis heeft zichzelf stevig gehaakt op de Shad Clone en na wat knokken ligt daar een prachtige metersnoek langs de boot. Door schade en schande wijs geworden trekt Sean eerst een handschoen aan om vervolgens de vis soepel te landen. Ondanks de dubbel gevouwen Shad is de vis snel onthaakt, op de plank ermee! 114 cm snoek voor mij, ik ben een blij man!

Incoming duikboot!

De ShadClone viel in de smaak!

Mooie dame van 114cm


Als we 5 minuten later verder trollen is het Sean die aan de beurt is, ook hij krijgt een lekkere beuk op de hengel en even later ligt ook zijn meter naast de boot. Het ritueel herhaalt zich en even later ligt er wederom een metersnoek op de plank, 103 cm snoek voor Sean. Een echt schilderij, een plaatje van een snoek.

Prachtige tekening heeft deze dame van 103cm

Voorzichtig terugzetten in haar element


Uiteraard blijven we hier nog even hangen, maar de koek is weer op en Sean trekt het gas weer open. We zoeken de beschutting op en een stuk waar we vooral kleine snoek zouden moeten treffen. Sean vertrouwt daarbij op zijn Wiggle Warts en ik probeer te counteren met....tsja met wat niet?
Helaas is zijn vertrouwen in de Wiggle Wart niet ongegrond en hij pakt hier inderdaad drie kleine snoekjes en ook nog een baarsje. Erg mooi om die kleine moordmachines te zien :-)

Kleine moordmachine

We sluiten de dag af op stek één, ik probeer hier nog een baarsje bij te vangen en heb daarbij niet in de gaten dat mijn dobber weer onderschiet....maar ja, daar heb je een visgids voor :-) Een snoekje van 80 is mijn deel.

Het toetje van de dag


Verderop buigt de hengel met de fireball ineens gevaarlijk door, bingo! Sean slaat aan op een massieve vis en we zien de vis al snel in de oppervlakte. Een zekere metersnoek naast de boot heeft geen zin om mee te werken en na wat bokken is de vis los, we sluiten af zoals we begonnen........
De dag is al gevorderd tot het begin van de avond, tijd om te stoppen. Ik moet nog ruim een uur in de auto en kan merken dat ik een lange dag op het water heb gezeten.
We spreken af om in oktober nog eens op herhaling te gaan.
Het dagtotaal is 10 snoeken en talloze baarzen. Het was een topdag vandaag, met mooie vissen, goed gezelschap en heerlijk weer.

Grtz Edwin & Sean

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 6235


1. Geplaatst door: Lucien op 19 maart 2012 07:24

Schitterende dag mannen en weer bijzonder mooie vissen gevangen. Is wel helemaal top he zo'n super visdids :) groetjes Lucien


rapporteer

2. Geplaatst door: Sean Wit op 19 maart 2012 07:24

Welcome back! :p leuk verslag van een uitstekende dag. Ik baalde wel van die verspeelde meter, maar je kunt niet alles hebben. Binnenkort maar eens dunnetjes over doen. Gr. Sean


rapporteer

3. Geplaatst door: frans van der putte op 19 maart 2012 07:24

wat zijn die drie stukken kunstaas aan die hengels toch vreemd op die 1 na laatste foto!


rapporteer

4. Geplaatst door: Joshua op 19 maart 2012 07:24

Je zou bijna niet merken dat je bent weggeweest. Of toch? Er is iets anders aan jou :) . groetjes Joshua


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl