Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Het geheime wapen!
Geschreven door Edwin van der Vijver
23 februari 2011 07:39

De eerste keer vissen in het nieuwe jaar en ik heb er zin in! De laatste keer vissen in 2010 viel gigantisch in het water, juist die nacht voordat ik met Sean zou gaan, moest het even flink vriezen van moedertje natuur. Na veel autokilometers hebben we die dag welgeteld een uur met 4 dobbers in een wak van 20 bij 20 staan vissen, beetje jammer van een vrije dag natuurlijk....maar, beter een dag blanken dan een dag werken!

Vandaag was echter de dag dat het moest gaan gebeuren, wederom een doordeweekse dag met Sean in de boot om het water onveilig te maken.

Om half acht arriveer ik in de jachthaven waar Sean al bezig is om de boot gereed te maken. Snel laad ik mijn sloopauto uit en alles de boot in, zodat we tegen 8-en de boot in het water hebben en we het kunstaas te water laten. Net onderweg waarschuw ik Sean voor mijn geheime wapen. Het zou niet tof van me zijn om dit achter te houden terwijl ik onwaarschijnlijke vangsten boek en hem in twijfel achterlaat. Wat heb ik gedaan, beter gezegd, wat heb ik aangedaan......Feyenoordsokken!!! Jawel, op basis van het recente verleden vrij kansloos, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.....dus waarom niet gewoon proberen.

Vol goede moed en goed ingepakt trollen we door open water en kleinere vaarten, maar de aanbeten blijven voorlopig uit. Het ondiepere water wordt aangedaan om te zien of de snoek al richting paaigronden trekt. Maar ook hier geeft groenjas niet thuis.

Pas na een drietal visloze uurtjes wordt mijn gemodificeerde Fatso (met blinkerblad) aangevallen door een dappere snoek, maar helaas de vis lost weer en laat ons balend achter. In de verwachting dat hier in ieder geval wat vis aktief is, trollen we dit stuk kanaal diverse malen af en uiteindelijk is het weer de Fatso die een aanval uitlokt. Een dapper snoekje zit goed gehaakt en is vrij snel binnen handbereik, en klaar voor de landing. Eenmaal in de boot besluit ze nog maar eens lekker te gaan krokodillen en laat mij achter met een dreg in mijn warmtepak.

Maar lang duurde de strijd boven water niet en daarna kon ik met een rustige snoek poseren voor de fotograaf. 1-0 voor de Feyenoord sokken!

Voetballiefhebber boven water!

De haken brengen slechts blijvende schade aan het pak

Het blijft daarna weer lang stil, we wisselen trollen af voor jerken en trollen en weer trollen.....kortom, we doen ons best maar er komt geen reactie onderwater. Ik wordt er als ik eerlijk ben wel een beetje nerveus van, Feyenoord op voorsprong.....en de 2e helft is nog niet voorbij!

Uiteindelijk komen we in de middag in een zijplasje van een grote plas water en varen een paar rondjes. En daar gebeurt het dan, de afgekloven Pikefighter van Sean wordt stevig tussen een paar grote kaken geklemd en zijn hengel neemt een heerlijk kromming aan. Ik ben alleen maar blij met de aktie en de aan de andere kant van de lijn is iemand het daar absoluut niet mee eens. Langzaam maar zeker komt de dikke dame dichter bij de boot en na een minuutje of wat ligt de vis naast de boot en kan Sean haar landen. De burl van een bronstig edelhert is niets vergeleken van het geluid dat uit de bortskas van Sean opwelt, bij de aanblik van de dikke damessnoek op de meetlat. De staartvin kwam namelijk tot 102 centimeter, wat de zoveelste metersnoek van Sean in februari 2011 betekende.

De bonusvis is vandaag voor Sean, 102cm

Puntgave dame!

Het is dan al ver in de middag en we trollen nog een paar rondje. Zoals de laatste tijd gebruikelijk is, is de blessuretijd van de wedstrijd niet het beste deel van de wedstrijd...

En ja hoor, bijna in het fluitsignaal weet Sean nog een derde snoek over de streep te trekken. Ik loop de gebeurtenissen nog eens na op zoek naar een overtreding van de spelregels, maar kan niets ontdekken....Jammer hij telt en ik verlies op de valreep.

Vis in de blessuretijd van de 2e helft

In de schemering vertrekken we richting de jachthaven en pikken het ondergaande zonnetje ook nog even mee.

Het blijft iedere keer een mooi plaatje

We ruimen de boot leeg en nemen voldaan afscheid van een heerlijke visdag. Voor het sluiten van de markt eind maart gaan we zeker nog eens op pad toch?

Grtz Sean & Edwin

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 6769


1. Geplaatst door: Sean Wit op 6 maart 2012 11:26

Hey Mister 010(of was het nou 10-0?), Ik heb me prima vermaakt. De meter maakte een hoop goed, helemaal omdat het mijn eerste aanbeet was na 6,5 uur vissen. Ik heb zo een vermoeden dat wij voor sluitingstijd nog een mooie dag gaan beleven. Gr. Sean


rapporteer

2. Geplaatst door: Dick op 6 maart 2012 11:26

Hoi Ed, hij blijft bezig he.... :grin In het gesloten seizoen gaan we er een mooie strijd van maken. Weliswaar Ajax - Ajax maar ik neem met een gelijkspel geen genoegen... :eek Groet Dick


rapporteer

3. Geplaatst door: niels op 6 maart 2012 11:26

met de juiste sokken aan had je er veel meer gevangen hoor. die gaten in je jas zijn juist ten gevolge van de sokken haha.


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl