Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Dag 2 van het nieuwe seizoen. Jerken op de plas
Geschreven door Sean Wit
15 juni 2012 08:35

Na de openingsdag, mag ik vandaag als gids optreden op een bekende plas. Ondanks berichten over taaie vangsten en troebel water, proberen we het toch. Om 0500 sta ik al klaar met de boot, Vincent en Jesper kunnen zo hun spullen inladen en aan de slag.

Lichtelijk verbrand, ben ik aardig bedekt. Overhemd aan en af en toe een vest als het wat fris word. We trollen kort naar de eerste stek, waarbij Jesper de eerste vis van de dag haakt en al snel verspeeld. Het eerste plantenveld is in zicht. De helderheid valt inderdaad tegen.

Ik positioneer de boot en we maken de eerste worpen van de dag. Ik begin met de Lucky Perch. Zou deze ook werpend goed te gebruiken zijn? Ik twich en jerk een beetje, langzaam aan zwemt de Perch verleidelijk naar de boot. Ik speel nog wat, wil deze uit het water halen maar word bruut onderbroken. Van onder de boot klapt er een forse snoek op. Een hoop lawaai en spektakel met nog centimeters lijn uit de top. Super aanbeet! Dit is de eerste meter van het seizoen!

Ondertussen haakt Vincent ook een vis van tussen de 90 en 100cm. Dubbelstrike! Helaas schiet die van Vincent los, maar even later mag ik met de eerste meter+ vis van het seizoen op de foto.

Prachtige vis!

Wat een manier om je dag te starten!

De eerste worpen, direct prijs door twee dikke vissen te haken. Ze moeten los gaan op dit plantenveld... Niets is minder waar. Op een flauw tikje na geen enkele aanbeet.

De rest van de dag verloopt taai. Vincent weet nog een mooie vis van hoog in de 90cm te vangen. Boven een plantenveld krijgen we de éne na de andere volger. Ze ruiken bijna letterlijk aan onze aasjes, maar willen niet bijten. Zelfs tot twee keer aan toe volgt een dikke meter+ vis de Lucky Perch, langdurig, maar meer dan volgen en snuffelen zit  er niet in. Frustrerend... Maar wel leuk! Vincent haakt er uiteindelijk wel twee, maar beiden schieten los

Mooie vis voor Vincent.

De rest van de dag sprokkelen we onze vissen bij elkaar. Jerkend vangt Jesper nog een mooie, en trollend haken we nog een paar vissen, waaronder twee vissen die erg zwaar aanvoelden, maar tijdens de dril losschoten. Door de drukte op het water besloten we dieper te gaan trollen. Dit leverde binnen 20 minuten 4 aanbeten op... Daarna was het afgelopen, gek genoeg.

Jerkend had Jesper weer prijs!

We sluitend de dag af met 6 vissen, waarbij we een veelvoud hebben verspeeld of hebben zien volgen. Een prima dag met uitstekend weer... Een mens kan het slechter hebben!


Gr.

Sean

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 5570


1. Geplaatst door: Lucien op 16 juni 2012 19:34

Schittrende aanbeet man zo vlak onder je TOP altijd goed voor een flinke hartverzakking :-)

groetjes    Lucien


rapporteer

2. Geplaatst door: Dick op 17 juni 2012 10:17

Prachtige vissen hebben jullie gevangen mannen. Die Lucky Perch doet het erg lekker. 

Groet

Dick


rapporteer

3. Geplaatst door: Joshua op 8 april 2013 08:22

Cool, dus hij is ook nog een beetje te werpen? Gaan we vast vaker zien! groetjes Joshua


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl