Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Zenuwachtig
Geschreven door Joshua Martina
30 oktober 2012 19:48

Welke visser kent het niet? Je loopt een beetje zenuwachtig in huis te ijsberen? Het lijkt net alsof je jezelf verveelt, maar eigenlijk moet je gewoon even naar buiten. Mét een hengeltje! Deze zondag was het zo een dag. En toch duurde het tot laat in de middag voordat ik eindelijk een hengeltje en een koffertje met kunstaas pakte. Het was nu of helemaal niet, want het zou over een uurtje donker worden.

Met een hengeltje in de hand kijk ik naar het drijfvuil dat de visserij een extra uitdaging geeft. Jerkend heb je daar net even meer last van. Maar goed, naar huis gaan voor een softbait heeft weinig zin, dan is het donker. Gewoon even knap werpen en de hengel op de juiste momenten heffen en een stukje opzij halen. Het eerste kwartier is weinig hoopgevend. Ik ben vooral aan het tuinieren. Maar dat is nog altijd beter dan 's avonds met het gevoel op de bank zitten dat je eigenlijk even had moeten gaan vissen. Ik kan mij er vandaag gelukkig toe zetten om elke worp even geconcentreerd uit te vissen. Ik wacht alleen op een halve kans. En die komt gelukkig. Ik denk op afstand een volger te zien. Niet overdreven duidlijk, maar als een constant golfje een paar meter achter mijn kunstaas. Ik doe de truckendoos open en geef twee felle tikken met mijn kunstaas, gevolgd door een pauze. Daarbij houd ik de lijn zo strak mogelijk om ook een voorzichtige aanbeet te voelen. Als ze er echt voor gaan dan is de aanbeet niet te missen, maar soms plukken de snoeken alleen aan het kunstaas. Ook in dit geval, maar ik ben gelukkig scherp en beantwoord het gepluk met een ferme haal. De snoek rolt kopschuddend door het oppervlak maar de haak zit vast. De snoek komt er ook niet meer zonder mijn hulp vanaf. Ik maak een foto'tje in het water, onthaak de snoek en laat die weer zwemmen.

 Gefopt!

De rest van de worpen die ik maak zijn eigenlijk niet eens meer belangrijk. Voor deze snoek kwam ik. Ook al schrijf ik niet over elke vis een verslag, dit visuurtje vond ik wel typerend voor een algemeen probleem dat we als visser hebben. Soms moet je gewoon even snel een visje plagen.

Visgroetjes Joshua

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 4285


1. Geplaatst door: Harrie op 30 oktober 2012 23:09

Vaak nog bevredigender dan een hele dag op groot water, met 17 snoeken en tig missers!


rapporteer

2. Geplaatst door: Arie de buitenkanarie op 31 oktober 2012 17:20

Nooit of nu . . . Beter een visser zenuwachtig aan de kant, dan vastberaden op de bank ! Duidelijkheid kent geen grenzen.


rapporteer

3. Geplaatst door: Arie op 1 november 2012 12:57

Leuk verslagje Joshua. Altijd mooi als je in het eventjes vissen toch een leuke snoek vangt.


rapporteer

4. Geplaatst door: Dick op 1 november 2012 12:57

Heel kenmerkend Joshua. Jeuk is erger dan pijn. Hoe langer het geleden is dat je een snoek gehaakt heb des te erger wordt de jeuk.. Groet Dick


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl