Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een mooi verjaardagscadeau!
Geschreven door Ann-Christin Weigel
28 januari 2013 19:35

Voor mijn verjaardag had Jöran een afspraak geregeld met een bekende visser. Ik wist alleen echter niet met wie. Pas aan de waterkant zou ik erachter komen wie het was. Ik probeerde een paar keer bij Jöran uit te vissen met wie we op pad zouden gaan, maar hij liet niets los. Toen we ’s morgens bij de trailerhelling aankwamen zag ik eindelijk wie het was: Willem Stolk! In het verleden had ik wel eens tegen Jöran gezegd dat ik graag een keer met Willem zou willen vissen, dus ik was aangenaam verrast. Nadat we kennis hadden gemaakt en ik van Willem nog een paar kadootjes had gekregen, voeren we naar de plek voor deze dag: een mooie rivierplas. Het doel was om verticalend en met doodaas achter de snoekbaars aan te gaan.

We begonnen met shads aan de handhengel en een dode aasvis aan de bijhengel. Ik had al snel een aanbeet op de bijhengel. Een flinke snoek had zich aan de dode voorn vergrepen. Toen de vis na een paar flinke runs eindelijk naar boven kwam schoot hij helaas los. Net voordat we hem goed konden zien. De aanbeten bleven echter met regelmaat komen. Opvallend was dat we alleen aanbeten kregen op de dode aasvissen en niet op de shads. ’s Middags veranderde dat echter. Toen wisten we ook een aantal mooie vissen met shads te verleiden. Vooral de Storm Pro Vertical Minnow in de kleur groen/chartreuse deed het erg goed.

Een taludje tussen de 7 en 11 meter bleek een echte hotspot te zijn. Willem liet de boot hier keer op keer over heen driften, waarbij we telkens de nodige aanbeten kregen. Helaas wisten we ze niet allemaal te verzilveren. Uiteindelijk wisten we met z’n drieën zo’n 17 vissen te vangen waaronder een paar mooie dikke baarzen en snoekbaarzen.

De vele aanbeten en de gezelligheid in de boot zorgden ervoor dat de dag omvloog. Van mij had het echter nog wel wat langer mogen duren. Ik heb er in ieder geval ontzettend van genoten en had mij geen mooier verjaardagskado kunnen wensen. Willem en Jöran bedankt hiervoor!

Hoewel we onze eigen hengels hadden meegenomen, hebben we die dag ook met de nieuwste hengels van Yasei gevist waaronder een fireballhengel, die erg goed beviel.

Indien je ook een keer met Willem op pad wil, kijk dan een keer op zijn website: www.willemstolk.com Ik kan het alleen maar aanraden. Hieronder een samenvatting in foto’s en film van deze mooie dag.De eerste is binnen!Van beide kanten gefotografeerdPerfecte snoekbaarsWederom een prachtige visDeze kleur deed het goed vandaagMooie dikke zanderEen van de vele baarzen deze dagDe laatste van een geslaagde dagEn in close-up

  

Reacties (2)
Aantal keer bekeken: 4401


1. Geplaatst door: arjan op 1 februari 2013 11:12

Nog gefeliciteerd


rapporteer

2. Geplaatst door: Oscar op 3 september 2013 07:53

Kijk dat zijn de beter cadeau's;) Maareh wat doet die kerel op foto 2 en 3? Is vast een leuke dag geweest... Groeten, Oscar


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl