Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Kieskeurige snoekbaarzen
Geschreven door Ann-Christin Weigel
5 februari 2013 20:00

Elke snoekbaarsvisser weet dat snoekbaarzen nogal eens kieskeurig kunnen zijn wat betreft kleur. Zo ook deze koude dag op een grote plas begin januari. Echter niet alleen kleur is een variabele factor maar ook de diepte waarop de snoekbaarzen zich bevinden. Heb je de juiste diepte eenmaal gevonden dan kun je naar hartelust experimenteren met verschillende kleuren.



Onderweg naar de stekken

 

De plas waar we deze dag waren is maximaal 25 meter diep. Uit ervaring weten we dat de snoekbaarzen hier vaak op een diepte tussen de 8 en 12 meter liggen. Zo ook deze dag. We lieten de boot rustig driften en voeren de taludjes op en af waarbij we telkens tussen de 8 en 12 meter bleven. Bij Jöran was het al snel raak. Een mooie snoekbaars had zijn groene Fox Pro Shad Firetail te pakken.



Lekker begin met deze zestiger

 

Kort daarna wist Jöran nog twee aanbeten te verzilveren op dezelfde shad.



Deze komt de winter wel door





Wederom een mooi formaat

 

Zelf viste ik met een bruine shad, maar hierop had ik nog geen enkele aanbeet gehad. Zou het dan toch aan de kleur liggen? Toch maar even mijn bruine shad verwisseld voor een groene om te kijken of het daadwerkelijk de kleur was die het verschil maakte. Blijkbaar wel, want binnen 10 minuten kon ook ik mijn eerste vis landen.



Ook voor mij eindelijk raak

 

Jöran viste ondertussen met een Pro Shad in de kleur Natural Perch. Hoewel hij ook op deze kleur enkele aanbeten kreeg, waren de aanbeten een stuk voorzichtiger. Met veel moeite wist hij hiermee toch nog een snoekbaars te strikken.



Verantwoordelijk voor een hele voorzichtige aanbeet

 

Ondertussen waren we naar de overzijde van de plas gevaren waarbij we wederom dezelfde diepte aanhielden. Ik viste nog steeds met dezelfde shad, terwijl Jöran experimenteerde met diverse andere kleuren. Bij mij bleven de aanbeten met enige regelmaat komen, terwijl het bij Jöran duidelijk moeizamer ging. Een van de snoekbaarzen die ik ving had nog een verrassing in petto. Op het moment dat we hem schepten, braakte hij een andere vis uit. Gezien de staat waarin de vis verkeerde had hij al even in de maag van de snoekbaars gezeten.



Een van de vele mooie baarzen deze dag





Snoekbaars met verrassing

 

De kou had er inmiddels voor gezorgd dat we weinig gevoel meer hadden in onze handen en ook onze armen begonnen aardig stijf te worden. Niet echt ideaal tijdens het verticalen. Toch wilden we nog niet opgeven. Uiteindelijk wisten we allebei nog een snoekbaars te vangen.



Blijven lachen ondanks de kou





Close-up van een prachtige vis

 

Hierna hielden we het voor gezien. Met elf snoekbaarzen en vijf baarzen waren we dik tevreden. Duidelijk was dat ze vandaag gefixeerd waren op de kleur groen. Ander kleuren deden het beduidend slechter.

Over kleuren hebben we overigens recent een artikel geschreven op TF. Zie:

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/kleuren-kleuren-en-nog-eens-kleuren

 

Iedereen weer strakke lijnen toegewenst!

Ann-Christin

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 5525


1. Geplaatst door: Dick op 6 februari 2013 14:01

Respect voor de poging in de kou. Ook nog een aantal mooie vissen gevangen. Hopelijk vangen jullie komende zaterdag nog beter.....


rapporteer

2. Geplaatst door: J├Áran op 10 februari 2013 09:45

@Joshua Link werkt inderdaad niet meer. Kunnen oorzaak niet vinden.


rapporteer

3. Geplaatst door: joshua op 8 april 2013 08:08

Fraai Ann en Joran! De link in het artikel werkt bij mij trouwens niet. groetjes Joshua


rapporteer



Reageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl