Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Op pad met Dick
Geschreven door Ann-Christin Weigel
18 februari 2013 12:42

Begin februari hadden we een afspraak staan om met Dick te gaan vissen. Oorspronkelijk was het plan om te gaan verticalen op een van de grote rivieren maar het hoge water gooide roet in het eten. We moesten onze plannen dus bijstellen. Na enig overleg besloten we toen om op een grote plas te gaan trollen op snoek waarbij we ook nog wat gingen verticalen op enkele snoekbaarsstekken.

Toen we ’s morgens om kwart voor acht bij de trailerhelling aan kwamen was het nog stil. Geen enkele andere boot en de plas lag er bij gebrek aan wind bij als een spiegel. Langs de kant lag hier en daar wat ijs maar nog dun genoeg om zonder problemen door heen te varen.

Als eerste trolden we door een nabijgelegen haven. Dit leverde echter niets op. Vervolgens zetten we koers naar een stek waar vaak mooie snoekbaarzen liggen. Deze waren vandaag blijkbaar niet thuis want we kregen op onze shadjes geen enkele aanbeet. Na een tijdje hielden we het hier dan ook voor gezien. De pluggen gingen vervolgens overboord om het weer trollend te proberen, waarbij we een diepte van zo’n 4 à 5 meter aanhielden. We begonnen met relatief klein kunstaas, omdat dit de laatste tijd vrij goed ging. Zo ook vandaag, want Dick had al snel een mooie snoek te pakken die zich aan een Salmo Hornet 9 had vergrepen.De eerste voor Dick

Niet lang daarna was het voor mij raak. Wederom aan een Salmo Hornet 9. Duidelijk was dat de snoeken strak tegen de bodem lagen getuige de vele parasieten op hun lichaam.
Van de bodem geplukt

De snoeken waren vrij actief en de aanbeten bleven de hele dag door met regelmaat komen, waarbij we hier en daar ook nog enkele lossers hadden. De watertemperatuur van slechts 2 graden leek de snoeken blijkbaar niets uit te maken.
Ook deze snoek ging voor klein kunstaasFelle kleuren hadden vandaag duidelijk de voorkeurWeer een mooie voor Dick aan de Salmo Hornet 9Ze worden langzaam groterDe Spro Pike Fighter blijft toch een topaasWederom een mooi formaatOok deze mag er zijnNummer 10 en puntgaaf

Hoewel het slechts 0 graden was, was het goed uit te houden doordat er bijna geen wind stond. Zelfs de sneeuwbuien die we over ons heen kregen, deerden ons niet. We bleven geconcentreerd door vissen en trolden keer op keer over potentiële hotspots heen. Omdat ik benieuwd was of de snoeken vandaag ook voor groter aas zouden gaan, ruilde ik mijn Salmo Hornet 9 om voor een grotere Spro Pike Fighter en met succes. Al na een paar minuten klapte er een snoek op die ik helaas loste. De volgende aanbeet wist ik wel te verzilveren.
Ook groter aas werd niet geschuwdDe laatste van de dagDit is genieten!

Uiteindelijk sloten we af met 11 snoeken waaronder een paar mooie tachtigers. Voor een dagje vissen in februari is dat een prima resultaat. Dick bedankt!

Iedereen weer strakke lijnen toegewenst!

Ann-Christin

 

Ps, ook een keer opstappen met Dick voor een zorgeloze visdag? In maart zijn nog enkele dagen beschikbaar. In juni ook nog. Boek snel want vol is vol...

Reacties (1)
Aantal keer bekeken: 6014


1. Geplaatst door: Oscar op 8 maart 2013 16:56

Leuke vangsten weer... Sponsors salmo en spro zullen weer blij zijn.. en terecht want ze maken eerste klas topspul;) Groeten, Oscar


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl