Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Verticalen op z'n best
Geschreven door Jöran van Ingen
17 maart 2013 17:32

Vrijdagavond. De telefoon gaat. Het is Dick. Of we morgen zin hebben om te gaan verticalen. Uiteraard hebben we daar zin in! Voor de verandering zouden we met onze boot gaan. Weliswaar niet zo comfortabel als de boot van Dick, maar voldoende ruimte om met z’n drieën te verticalen.

Precies om kwart voor acht ’s morgens kwamen we de volgende dag bij de trailerhelling aan waar Dick korte tijd later ook arriveerde. We voeren snel naar de stek voor vandaag: een mooie grote plas met een gevarieerd diepteverloop. Waar zouden de snoekbaarzen zich vandaag ophouden? We begonnen op 11 meter en visten zo langzaam het talud op om de snoekbaarzen te lokaliseren. Al snel hadden we ze gevonden en het duurde dan ook niet lang of de eerste snoekbaars mocht de boot even van binnen bekijken.


 

Dick met de eerste van de dag

Niet lang daarna een dubbelslag voor mij en Dick. Dit was nog eens een begin! Als dat zo doorging…
De snoekbaarzen waren zeer gretig

Er was weinig wind vandaag maar net genoeg om de boot mooi parallel langs de taludjes te laten driften, waarbij af en toe met de elektromotor wat moest worden bijgestuurd om de ideale diepte aan te houden. De watertemperatuur was ten opzichte van de weken ervoor iets gestegen. Met zo’n 4 graden was het nog steeds vrij koud, maar blijkbaar had de kleine temperatuurstijging de snoekbaarzen aangezet tot bijten want het was al snel weer raak.Goed bezig Dick!
Bijna halve meter baars aan de Spro Komodo Shad

Een tijdje geleden hebben we onze oude camera omgeruild voor een spiegelreflex camera. Hoewel zo’n camera heel veel mogelijkheden kent, gebruiken we toch meestal de automatische modus. Na meerdere vissen gefotografeerd te hebben, kwamen we er op een gegeven moment achter dat de foto’s niet altijd even scherp waren. Bij nadere bestudering van de camera bleek dat de knop op de lens op manueel stond in plaats van op automatisch. Gelukkig had Dick in de tussentijd ook de nodige foto’s gemaakt, zodat we ook zijn foto’s konden gebruiken.
Deze foto en enkele van de volgende foto’s zijn gemaakt met de verkeerd ingestelde camera en daardoor niet helemaal scherp
Mooie gave vis
Ook de baarzen waren vandaag los

 


Heerlijk zo’n dikke vis op licht materiaal, de Komodo was ervoor verantwoordelijk.

 


Groen en bruin waren vandaag de betere kleurenEen plaatje van een baars

Zowel Dick als ik visten allebei nog met een extra hengel in de steun. Dat wil nog wel eens voor leuke verrassingen zorgen. Nadat Dick helaas een keiharde aanbeet aan de bijhengel niet wist te verzilveren, kreeg ik een flinke klap op mijn bijhengel. Ik rekende met een snoek, maar het was een flink uit de kluiten gewassen snoekbaars.
Deze snoekbaars zag wel wat in de Spro Airbody PikeDe aanbeten bleven maar komenOok deze klapte op de bijhengelDe tweede dubbelslag
Ann-Christin blijft baarzen aantrekken
Niet elke vis is volmaaktOok de laatste van de dag is voor Dick

Uiteindelijk sloten we af met 41 vissen. Een dergelijke dag maak je niet vaak mee en mag je dan ook koesteren. Hoewel de vissen lekker los waren, pakten ze niet elk shadje dat aangeboden werd. Shads in felle kleuren en in de kleur bruin hadden duidelijk de voorkeur. Maar dat kan een volgende keer maar zo weer anders zijn. Het blijven tenslotte (snoek)baarzen.

Groetjes, Jöran

Reacties (8)
Aantal keer bekeken: 6841


1. Geplaatst door: Wilfred van Nunen op 17 maart 2013 20:59

Lekker gevist hoor; volop actie gehad. Prachtige baarzen ertussen; top!


rapporteer

2. Geplaatst door: Arie op 19 maart 2013 05:34

Dat is nog eens een aantal! Mooie foto, van die snoekbaars met Airbody Shad.


rapporteer

3. Geplaatst door: Jöran en Ann-Christin op 20 maart 2013 05:33

Ja was mooie dag Dick. Heerlijk als de vissen zo los zijn.


rapporteer

4. Geplaatst door: Dick op 22 maart 2013 08:37

Was een heerlijke dag met zijn drietjes in de boot. Prima te doen. Goed sturen en alles onder controle. Complimenten aan de kapitein ! Aantal was natuurlijk super en ook de maat van de vissen was niet slecht. Groet Dick


rapporteer

5. Geplaatst door: Frans van der Putte op 22 maart 2013 08:37

Lekkere aantallen zeg! Wat je zegt, een dag om te koesteren.


rapporteer

6. Geplaatst door: KoenD op 22 maart 2013 08:37

Sodeju, 41 vissen in de boot... Netjes!!!


rapporteer

7. Geplaatst door: Sean op 12 april 2013 14:55

Lekker bezig heren & dame!


rapporteer

8. Geplaatst door: Jan op 17 maart 2017 16:36

Maar nog steeds geen 90er voor beide heren... De strijd gaat door..????
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl