Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Hoe vroeger, hoe beter
Geschreven door Ann-Christin Weigel
30 juli 2013 20:30

De afgelopen tijd lagen we steevast om half zes ’s morgens op het water. Keer op keer blijkt de ochtend in de zomer toch de beste tijd te zijn. Vooral op heel warme dagen. Vaak hebben we meegemaakt dat de vissen tot een uur of elf beten en het daarna volledig lieten afweten. Een enkele keer hebben we tot in de avond doorgevist in de hoop dat ze weer zouden beginnen met bijten, maar dat gebeurde echter niet.

We hebben zowel getrold als geverticaald waarbij we niet actief op snoek hebben gevist. Met de huidige watertemperaturen is het mijns inziens onverantwoord om actief de snoek te belagen, omdat de snoek nu erg kwetsbaar is. Vang je er toch een dan is het zaak om de dril zo kort mogelijk te houden en de vis weer zo snel als mogelijk terug te zetten.

Naast het vissen vanuit de boot is de zomer ook een mooie tijd om het vanaf de kant met een broodkorst op winde en roofblei te proberen. Daarvoor is de avond juist de beste tijd. Vaak gaan we na het werk nog even een paar uurtjes weg en struinen we langs een van de rivieren in de buurt. Op een bepaalde plek vingen we daarbij een kruising tussen een winde en een roofblei. Een vis die geweldige sport geeft aan licht materiaal. Hieronder een fotoverslag van de afgelopen tijd.Tijdstip foto: 05:56 uur. Wat een genot om zo vroeg op het water te zijn. Heerlijk rustig, een aangename temperatuur en vissen die nog willen bijten.

Geen monster, maar zoals Jöran altijd zegt: “Vis is vis”.

Deze ochtend hadden we veel actie. Voornamelijk kleine snoekbaars, maar dat mag de pret niet drukken.

De ene keer is de aanbeet snoeihard, de andere keer heel voorzichtig. Verticalen op snoekbaars blijft een kwestie van concentratie en bij de minste of geringste twijfel aanslaan.
Meeuw in de weer met een dode paling.
Deze ving Jöran om 05:52 uur. Als de wekker om 03:30 uur gaat valt het niet mee om uit bed te komen, maar als je eenmaal op het water bent is dat snel vergeten. Zeker met zo’n vis na 10 minuten.

Aan het einde van de ochtend verticalend toch nog deze mooie vis die strak tegen de bodem lag. Bruin en groen waren deze dag de kleuren.

Perca van precies een halve meter. Enorm sterke vis die maar bleef gaan en gaan. Een groen shadje met rode staart deed het voor deze vis.
Tijdens het verticalen werd mijn Komodo Shad door een krab gegrepen. Net toen we hem op de foto wilden zetten, viel hij eraf. Een van zijn poten bleef echter nog aan de haak zitten.

Aan het begin van de ochtend deze mooie snoekbaars op de rivier op 5 meter diepte.

 In het begin van juli zaten de roofbleien nog vrij diep. Deze ving Jöran slepend aan een Rapala Deep Tail Dancer op 4 meter diepte.

 Onvervalste bak van een winde die een drijvende broodkorst niet links kon laten liggen. Een zenuwslopende maar schitterende manier van vissen.

 In een kleine rivier vingen we een kruising tussen winde en roofblei. Een beresterke vis(soort) die zich niet zo maar gewonnen geeft.

 

Visgroeten,

Ann-Christin

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 6825


1. Geplaatst door: jelke lei op 11 augustus 2013 21:29

Weer een prachtig verslag, we zullen de gouden tip in de vakantie opvolgen! Vroeg uit de veren dus.


rapporteer

2. Geplaatst door: J├Âran en Ann-Christin op 11 augustus 2013 21:29

Heel veel succes Jelke!


rapporteer

3. Geplaatst door: Dick op 11 augustus 2013 21:29

Mooie vissen weer dame en heer. Op naar de 90+ zander :-)


rapporteer

4. Geplaatst door: Joshua op 11 augustus 2013 21:29

Super! Blijft tof om te zien hoe jullie samen jullie geluk en vangsten delen.


rapporteer

5. Geplaatst door: Oscar op 11 augustus 2013 21:29

Mooie vangsten hoor! Zo te zien bevalt het nieuwe schip wel;) Groeten, Oscar


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl