Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Voor het eerst weer verticalen
Geschreven door Ann-Christin Weigel
14 november 2013 19:03

De laatste paar maanden hebben we ons vooral gericht op het vissen op snoek, roofblei en winde. Nu de watertemperatuur aan het dalen is, komt echter het verticalen op snoekbaars weer meer op de voorgrond te staan. Een paar dagen geleden hebben we de eerste poging gewaagd op een van de grote rivieren. Na een periode van hevige regenval stroomden de rivieren flink en was het water lekker troebel. Ideale omstandigheden om de snoekbaars te belagen dus.

We lieten de boot gewoon lekker met de stroming meedriften en corrigeerden waar nodig met de fronttroller. In het begin is het altijd even zoeken naar de diepte waarop de snoekbaarzen zich ophouden. We probeerden verschillende dieptes uit en de eerste aanbeet kwam op zo’n 5 meter diepte. Een mooie baars voor Jöran aan een Fin-S Fish van Lunker City.Een plaatje van een baars.

De snoekbaarzen lieten het vooralsnog even afweten hoewel we ze wel regelmatig op de fishfinder zagen liggen tussen de 4 en 6 meter. Na diverse shads in verschillende kleuren te hebben geprobeerd, hing ik op een gegeven moment een 5” Sea Shad van Bass Assassin in de kleur groen/roze in de speld. En dat bleek een goede keus! Al snel wist ik een mooie dikke snoekbaars te landen.Prachtige stekelridder van de rivier.

We visten deze stek hierna intensief uit en dat leverde nog een paar kleinere snoekbaarzen op. Daarna lieten de snoekbaarzen het hier afweten en lieten we de boot weer verder driften.Deze kwam van exact dezelfde stek.

Wat een monster!

Ook langs de waterkant valt er genoeg te zien.

De aanbeten verflauwden echter. Af en toe een zacht tikje maar niet echt overtuigend. Misschien tijd om toch eens van kunstaas te wisselen? Jöran experimenteerde volop maar ik bleef vertrouwen houden in mijn groen/roze shadje. Na een tijdje kreeg ik toch opeens weer een lekkere harde tik. Opnieuw een mooi formaat snoekbaars.Wederom op de Sea Shad van Bass Assassin.

Toen de aanbeten hierna helemaal wegvielen, voeren we aan het eind van de middag terug naar de stek waar ik in de ochtend kort achter elkaar drie vissen ving. Jöran had er intussen een wat grotere shad aangedaan. Eveneens een Sea Shad maar nu de 6” versie in de kleur chartreuse. En dat bleek een goede greep, want in een kwartier tijd kreeg hij zeker vijf aanbeten waarvan hij er drie wist te verzilveren. Mijn oude vertrouwde shad lieten de snoekbaarzen nu echter helemaal links liggen. Typisch snoekbaars! Zelfs op één dag kan hun voorkeur veranderen.Kleine vis maar een keiharde aanbeet.Ook grote shads worden gretig gepakt.Afsluiter van de dag.

Al met een al een mooi dagje op het water. Opvallend wel dat we bijna alle snoekbaarzen op een en dezelfde stek hebben gevangen, waarbij ze ook nog eens vrij kieskeurig waren qua shad en kleur. Maar we vergeven het ze graag!

Groetjes,

Ann-Christin

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 4928


1. Geplaatst door: Dick op 15 november 2013 20:22

Lekker gevangen weer zo voor het eerst na de zomer.
rapporteer

2. Geplaatst door: joshua op 16 november 2013 19:12

wat een mooie foto's! Leuk geschreven ook!
rapporteer

3. Geplaatst door: Oscar op 16 november 2013 19:56

Mooi hoor! Super plaatjes van een rivierdagje. Top!
rapporteer

4. Geplaatst door: Frans van der Putte op 17 november 2013 13:00

Wat zijn de rivieren toch prachtige plekken om te vissen... leuk verslag!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl