Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Snoeken in de polder
Geschreven door Joran van Ingen
1 januari 2014 19:17

Tijdens het traditionele jaarlijkse wokken met het complete team van metersnoeken vroeg Lucien of hij de volgende dag met ons mee mocht. Zijn vismaat had afgezegd en hij wilde toch wel graag vissen. Uiteraard was dat geen enkel probleem. Vanwege de voorspelde harde wind kozen we ervoor om niet te gaan verticalen maar om te gaan snoeken in de polder. Gewoon lekker trollen en kijken wat we zoal tegen zouden komen.Het was weer ouderwets gezellig bij het wokken.Een week eerder deze meterbak in de polder. Wat zou deze dag brengen?

Stipt om 8 uur troffen we Lucien bij de helling en binnen een kwartier lagen we op het water. Ik begon met een Spro Wob Shad van 22 cm die het een week eerder op dit water uitermate goed deed. Ann-Christin en Lucien begonnen beide met een plug. Het was Lucien die de eerste aanbeet kreeg, maar de snoek wist zich helaas te bevrijden. Kort daarna was het raak voor Ann-Christin aan de good old Spro Pikefighter. 
De eerste is binnen!Ochtendstemming in de polder.

De snoeken waren redelijk los en regelmatig kwamen er dan ook aanbeten. Over het algemeen geen grote exemplaren maar dat maakte de lol er niet minder om.De koi kleur deed het goed vandaag.De polder blijft een schitterende plek om op snoek te vissen.Tsja, dit gebeurt ook wel eens.

Hoewel polders over het algemeen niet zo diep zijn, kan een gering diepteverschil toch veel uitmaken in de winter. In het begin trolden we vlak langs de oever maar dat leverde weinig vis op. We gooiden het dan ook over een andere boeg en zochten de diepere delen in het midden van de kanalen en vaarten op. Dat bleek een goede keus want daar kregen we strak tegen de bodem vissend beduidend meer aanbeten.Veel van dit formaat snoek.Lucien kon natuurlijk niet achterblijven ;-)Zware loodkop van 40 gram om de shad goed op diepte te kunnen houden.Gezonde poldersnoek.

Halverwege de middag lieten de snoeken het even afweten. Maar toch bleven we doorgaan, omdat rond de schemering nog wel eens een bijtmoment wil volgen. En dat gebeurde ook. Binnen 20 minuten drie snoeken en nog gelijkelijk verdeeld ook.Kijk ze eens zitten die twee…De Rapala Super Shad Rap blijft een klassieker in de polder.Lucien met de laatste snoek van de dag.

Met een totaal van 13 snoeken was het een meer dan geslaagde dag. En met af en toe het zonnetje erbij was het weer ouderwets genieten!

Jöran

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 6906


1. Geplaatst door: dick op 1 januari 2014 23:39

Mooi verslag met dito vissen.
rapporteer

2. Geplaatst door: freek op 3 januari 2014 09:32

een hoop gezelligheid op en rond het water. Die vis van Joran die eruit alsof ze een duikboot heeft ingeslikt. "slechts" een meter, lijkt meer...
rapporteer

3. Geplaatst door: Gerjan op 5 januari 2014 11:38

Mooie vissen voor de polder
rapporteer

4. Geplaatst door: Joshua op 13 januari 2014 22:24

Gezellig hoor! En die meter van Joran blijft een plaatje :) groetjes Joshua
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl