Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

vandaag is het feest
Geschreven door Freek Cox
10 januari 2014 20:17

Dit weekend heb ik weinig tijd, maar door wat te schuiven, concessies doen en vroeg mijn bed uit, lukt het toch om 3 uurtjes te gaan vissen in de namiddag. Door tijdgebrek wordt het de stek in mijn achtertuin. Ik heb daar geen probleem mee. Lekker makkelijk en ik heb er al mooie vissen kunnen vangen. Het is prachtig weer, strak blauw, weinig wind. Weinig concurrentie op het water. Ik zit prinsheerlijk. De uurtjes vliegen voorbij zonder een enkel piepje. De zon zakt in de plas en dooft langzaam, het eind van de dag aankondigend. Heerlijke uurtjes, genieten!
Einde van de visdag

Een week later hetzelfde concept; snel alles afhandelen wat ik nog moet doen dit weekend en dan hopen dat er wat uurtjes overblijven om te vissen. Ook nu lukt het me om 3 uurtjes aan de plas te zitten. Helaas zit het weer niet echt mee. Er staat een straffe wind, maar het is gelukkig droog. Het waait zo hard dat ik mijn spullen met de spin van mijn fiets vastzet. De optonics staan constant te piepen. Niet relaxed. Ik vind het altijd heerlijk als er uit het niets ineens wat begint te piepen. Buurman Dennis met zijn kroost komt even kijken hoe het staat met de vangsten. Dan klinken de piepjes ineens anders, Ze volgen elkaar sneller op. Ik zit zo ongeveer op mijn hengels (voor het geval ze weer willen gaan zwemmen net zoals bij Rob 2 weken geleden). Ik zie duidelijk de waker omhoog schuiven. Dit is vis! Ze neemt lijn, dus tijd om aan te slaan. Heerlijk, ook deze hangt weer. Ze neemt zo nu en dan flinke runs. Dit is geen kleintje. Dan voel ik de lijn even langs iets schuren. Heel even maar en dan lijkt alles weer goed te zitten onder water, voor mij dan. Altijd spannend zo'n dril. Dan kan ik het net onder de vis schuiven. Ik til haar uit het water. Zo, er zit een flink gewicht in mijn netje. Ik ben nu al in een jubelstemming. Na het onthaken kan de gelegenheidsfotograaf zijn werk doen. Handig dat Dennis op het goede moment langs komt. 111cm en flink dik.
Mooi kapsel met die wind...

 

En nog een keer het mooie kapsel

Prachtige snoek. Ik ben er erg blij mee. Ik zit diep verscholen voor de wind in mijn warmtepak na te genieten. Het maakt nu niet meer uit wat er de rest van de middag gebeurt. Dan weer die piepjes die elkaar veel sneller opvolgen dan de piepjes die door de wind veroorzaakt worden. Weer vis. Ook nu is het raak. Helaas niet zo'n spectaculaire dril als een uurtje geleden. De vis komt makkelijk naar de kant. Ik kan het net er zo onderschuiven. Als ik het net optil voel ik dat de dril niet indicatief was voor de omvang van de vis. Weer een erg mooie dikke vis! Wat een feest. Net een cm kleiner dan de vorige. Dan nog een foto maken met de zelfontspanner. Niet optimaal, maar hoe belangrijk is de foto eigenlijk? Voor mij wat minder (ik was erbij), maar om het verhaal goed over te brengen aan de lezer, zegt een mooie foto vaak meer dan 1000 woorden.

 
Nog net voor het einde van de visdag

Ook deze vis zwemt langzaam en krachtig zonder probleem de diepte in. Wat een dag, of eigenlijk, wat een paar uurtjes. Ik wil er nog heeeel graag eentje bijvangen. Ik heb nog nooit meer dan 2 metervissen op een dag gevangen. Ik heb ook nog nooit twee 110 vissen gevangen op een dag. Toch een soort van PR. Bij dit PR blijft het vandaag.


 

Je had erbij moeten zijn...

Reacties (8)
Aantal keer bekeken: 4226


1. Geplaatst door: Piet op 10 januari 2014 21:20

Beste Freek, Het is dezelfde snoek. 100%. Wel knap om dezelfde zo snel weer terug te vangen. Daarom vocht hij ook niet zo hard waarschijnlijk. Wel echt een heel mooi beest. Van harte , met je super vangst. Groet, Piet
rapporteer

2. Geplaatst door: freek op 10 januari 2014 21:46

je hebt gelijk Piet, nu zie ik het ook duidelijk. scherp!
rapporteer

3. Geplaatst door: freek op 11 januari 2014 11:10

Nu herinner ik me waarom ik de fotos niet vergeleken heb. Bij de laatste keer dat ik de snoek ving, zag ik dat ze een andere onderlijn diep geslikt had (zonder staal..). dat was me op een of andere mannier bij de eerste keer niet opgevallen...zal ik dan wel gemist hebben.
rapporteer

4. Geplaatst door: Dennis doodaas op 11 januari 2014 12:59

Hoi Freek! Top! Congrats met je PR!
rapporteer

5. Geplaatst door: Jöran en Ann op 11 januari 2014 16:11

Wel apart Freek twee keer dezelfde snoek zo kort achter elkaar!
rapporteer

6. Geplaatst door: freek op 11 januari 2014 22:38

dat is toch niet helemaal ongebruikelijk. ik heb het vaker gehad. zelfs met snoekbaars en mer karper, maar ht blijft opmerkelijk. Ach ze mag morgen wel weer even gedag komen zeggen...
rapporteer

7. Geplaatst door: Frans van der Putte op 13 januari 2014 15:55

Ook weer een mooi 'stukje bewijs' dat onze hobby de vis dan toch geen permanente schade toebrengt mits er goed met de vis wordt omgegaan.
rapporteer

8. Geplaatst door: Joshua op 13 januari 2014 22:13

Ok, we blijven het toch maar beschouwen als een PR :) Die centimeter maakt daarbij gelukkig geen verschil. Wel goed dat ze de onderlijn nu kwijt is. groetjes Joshua
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl