Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Goud
Geschreven door Freek Cox
16 januari 2014 17:16

Vandaag een extra dagje vissen, of liever gezegd, werken aan de waterkant. Ik moest nog een bergje artikelen lezen en het zou mooi weer worden, waarom dan niet aan de waterkant? Door het succes van afgelopen weekend met twee vissen van 110+ was het vertrouwen toren hoog. Ik zou met de boot naar een mooie stek gaan waar met 2 man prima te vissen viel. Het feit dat ik de hele dag zou moeten lezen, wilde niet zeggen dat er niemand mee kon. Ik informeerde bij Gijs of hij zin had om me te vergezellen. Hij was echter ook van plan om op dezelfde stek te gaan vissen met Olof. Mmm na even overleg, dan maar met zijn 3en. Niet optimaal voor de beoogde stek, maar met wat pas, meet en uitvaarwerk toch wel te doen.

De volgende ochtend was het koud. De wereld was bedekt met een mooie laag rijp. Zo ook mijn motor. Na enkele pogingen sloeg deze toch relatief eenvoudig aan. Na 20 minuten varen over spiegelglad water arriveerden we op de stek. Onderweg had ik alvast een dikke sardien laten vallen met 2 dregjes erin op 7 meter diepte. Zo, ik was in ieder geval al aan het vissen. Ook Gijs koos ervoor om met 2 hengels statisch te vissen terwijl Olof met een hengel statisch viste en met de andere hengel een dobber als beetindicatie gebruikte. Het was behoorlijk koud in de vroege ochtend, maar toen het zonnetje eenmaal doorbrak werd het aangenaam. Geen goed snoek weer....helder, zonnig windstill weer. Of toch wel, de beetmelder van Gijs gaat af. Iets heeft zijn harder gegrepen. Een korte dril. Geen monster, maar een mooie 80tiger kan in het water onthaakt worden. Het begin is er en de dag is nog lang. Ik zit lekker in de boot te lezen in het zonnetje. Wat een baan! Na 2 uur is het tijd voor een praatje met Gijs en Olof die een stukje verder op de kant geinstaleerd zijn. Het wordt zo langzamerhand wel weer tijd voor een aanbeet grap ik een beetje. Mijn gebeden worden verhoord. Weer is het een aasvis van Gijs die gegrepen is. De vis lijkt eenvoudig mee te komen, maar eenmaal vlak voor de kant komt er toch nog een eindstrijd. Gijs wint ook deze keer. Een prachtige zware vis ligt in het landingnet. Deze gaat richting de 110. De meter blijft echter "steken" op 108. Prachtige vis. Gijs is er terecht blij mee. Na de gebruikelijke fotosessie, gaat ze weer terug.


Prachtige vis voor Gijs

Ik kijk haar na en merk dan dat ik Olofs dobber niet meer zie. Ik zie wel zijn lijn strak lopen. Ik waarschuuw Olof die na zijn hengel sprint, even twijfelt, maar dan meteen de haak zet. Weer raak. Deze vis geeft wel meteen gas, maar als we haar voor het eerst zien, denken we dat het een kleintje is. Eenmaal in het net lijkt dat wel mee te vallen, maar vergeleken met de vis van enkele minuten geleden, toch echt een slag kleiner. Toch nog 98cm. Eigenlijk helemaal niets mis mee! Een mooie vis die snel ook even op de foto gaat voordat ze weer mag zwemmen.Net niet de metergrens overschrijdend

Ik ga weer verder met lezen in de boot. Het einde van de middag nadert en stiekem hoop ik dat ik ook nog een aanbeet krijg. Als de zon begint te zakken vervliegt die hoop langzaam. We nemen op de kant de dag nog even door. Toch drie vissen. Dan meld zich plots een 4de vis zich op mijn buitenste hengel. Na een sprintje zet ik de haak. Mijn hengel buigt diep door. De vis komt even niet van zijn plaats. Dan win ik wat lijn. Seconden later heeft de vis het weer terug gepakt. Hetzelde herhaalt zich enkele keren. Wat een dril. Uiteindelijk win ik meer lijn dan de vis lijn neemt. Ik ben aan de winnende hand. Dan ligt ze in het net. Ik til haar uit het water. Zo, dat valt niet mee. Nog een slag groter en zwaarder dan de 108 van eerder die dag. Na nauwkeurig meten blijkt ze 113 te zijn. Weer een vis van 110+ voor mij. Wat een doodaasseizoen! Ze komt volledig tot haar recht in de namiddag winter zon. Letterlijk en figuurlijk een dag met een gouden randje.


Goud!

Reacties (17)
Aantal keer bekeken: 5240


1. Geplaatst door: Marco op 16 januari 2014 21:58

Tja, Daar worden steeds meer grote snoeken gevangen en de snoekbaarsstand neemt af


rapporteer

2. Geplaatst door: Pim Busker op 16 januari 2014 21:58

Leuk je snel weer even gesproken te hebben Freek. Jullie hebben het goed gedaan. Proficiat. Grt Pim


rapporteer

3. Geplaatst door: Arie op 16 januari 2014 21:58

Dit is inderdaad weer dezelfe vis. Wel een prachtvis overigens!


rapporteer

4. Geplaatst door: freek op 16 januari 2014 21:58

@pim, dit was niet afgelopen zondag toen ik je tegen kwam...toen was het helemaal niets. Jullie wel succes?


rapporteer

5. Geplaatst door: Volkmar op 20 januari 2014 00:10

Freek, Niet om het een of ander, maar die 113 is weer dezelfde vis als die tweemaal in je vorige verslag voorbij kwam. Die vis mag je wel erg graag geloof ik :) Groet, Volkmar


rapporteer

6. Geplaatst door: Mark op 20 januari 2014 00:10

Dat viel mij inderdaad ook op.... Op welke wijze heb je deze snoeken gemeten? Ben benieuwd waarom er centimeters verschil in zit.


rapporteer

7. Geplaatst door: freek op 20 januari 2014 00:10

Inderdaad! Hoe heb ik dat kunnen missen? Wel een beetje flauw, al blijf ik het een plaatje vinden.En dan die 2cm verschil....ik reis licht, dus heb geen meetplank, maar een eenvoudig meetlint bij me. Niet ideaal om precies de lengte mee te meten. Ik heb vaker snoeken gedubbeld, maar er zat nooit meer dan een cm verschil in de gemeten lengtes. Mij maakt het niet zo heel veel uit, maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je er een lengte bij vermeld dat die dan zo nauwkeurig mogelijk moet zijn. Geniet van het plaatje en de andere mooie vissen en ik beloof dat de volgende vis niet dezelfde is....of ik moet er 6a9cm naast zitten.


rapporteer

8. Geplaatst door: Dick op 20 januari 2014 00:10

@ volkmar: heel scherp. Het was mij in eerste instantie niet opgevallen. Ook door de 3 cm verschil totaal niet aan gedacht. @ freek: blijft een prachtige vis om terug te vangen en je kunt er niets aan doen. Heb zelf ook geregeld vissen terug gevangen. Ooit eens 3x op 1 dag. Geeft eens te meer aan dat ze niets te lijden hebben en niet wekenlang gestresst op de bodem liggen zoals "de groenen" wel eens beweren.


rapporteer

9. Geplaatst door: Joshua op 20 januari 2014 00:10

Terugzetten loont! Anders had je dus 0 vissen gevangen die dag. Ook demonstratief voor het voordeel van een meetplank. Doet aan de vis niets af natuurlijk. Met een beetje knutselen kun je zelf trouwens makkelijk een meetlat/stok met afneembaar of draaibaar schotje maken. Die past net zo makkelijk bij het bosje hengels en zal ook nauwkeurig meten. groetjes Joshua


rapporteer

10. Geplaatst door: Pim Busker op 20 januari 2014 00:10

We hadden 4 beten en vingen er twee, geen grote vissen,maar wel veel plezier en genietend van de zon en van de omgeving.


rapporteer

11. Geplaatst door: joost op 20 januari 2014 00:10

Heren... vissen kunnen ook in lengte verschillen. Wij hebben een 106 gevangen, een dag later was ze 103 en een week later 105. Op de meetplank.


rapporteer

12. Geplaatst door: joost op 20 januari 2014 00:10

Heren... vissen kunnen ook in lengte verschillen. Wij hebben een 106 gevangen, een dag later was ze 103 en een week later 105. Op de meetplank. Freek heeft nog steeds maar 1 110+ vis haha, alleen 3x


rapporteer

13. Geplaatst door: Fabio op 20 januari 2014 00:10

Mooie vissen! Er zijn ook oprolbare meetmatten te koop ;-) bij mij bijv.


rapporteer

14. Geplaatst door: GNvS op 20 januari 2014 00:10

Het was een heerlijke en goed geslaagde dag! Mevrouw 111/110/113 is wel erg gewillig. Bij mij mag ze ook wel eens langskomen. Zal je zien: meet ik haar op 112... "Ik reis licht," zegt ie....


rapporteer

15. Geplaatst door: joshua op 20 januari 2014 00:10

Op de een of andere manier komt een oprolbare meetmat ook niet als ideaal op mij over. Ik twijfel of die mooi strak zal blijven liggen. Bijvoorbeeld op een niet vlakke ondergrond. Heeft iemand ervaring met die dingen? groetjes Joshua


rapporteer

16. Geplaatst door: JR op 20 januari 2014 00:10

lekker licht met boot, karpersets, papierwerk, etc... Duidelijk een schrijver die van fictie houdt!


rapporteer

17. Geplaatst door: Freek op 20 januari 2014 00:10

Deze keer was een uitzondering dat ik met de boot ging (labtop en papierwerk moesten verandwoord mee). Normaal moet alles op de fiets passen of moet ik er 15 minuten mee kunnen lopen...een tas, foudraal en stoel. Niet(veel) ruimte om ook nog een meetplank van 150cm mee te nemen. Al zou een oprolbare kunnen...mmm fictie EN fantasy, zeker die laatste is favoriet.


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl