Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Een prima start!
Geschreven door Ann-Christin Weigel
6 januari 2014 18:04

Op een van de eerste dagen van het nieuwe jaar wilden we gaan verticalen. Volgens de weersvoorspelling zou het echter hard gaan waaien en moesten we noodgedwongen onze plannen bijstellen. We kozen voor hetzelfde water maar gingen slepen met pluggen en grote shads. Voor de zekerheid hadden we nog wel de verticaalhengels meegenomen voor het geval de wind toch zou meevallen of in de loop van de dag minder zou worden.

De eerste paar uur gebeurde er echter niets. Toch maar verticalen dan? De wind was iets minder geworden dus was het het proberen waard. We lieten de boot met de wind meedrijven en gaven zoveel mogelijk tegengas met de backtroller. Dat lukte vrij aardig. Met een loodkop van 30 gram wisten we toch goed bodemcontact te houden en al snel kwam de eerste aanbeet. Een mooie baars voor Jöran op de Sea Shad van Bass Assassin.Na een taai begin gingen de baarzen los.Harde aanbeten en mooie gevechten van deze rovers.Prachtig gestreepte perca.

Na nog een paar baarzen kreeg ik opeens een keiharde beuk op mijn hengel. Niet normaal meer! De vis was niet te houden en bleef maar gaan en gaan. Dat moest een dikke snoek zijn. Dat kon niet anders. Ik was bang dat ik geen lijn meer over zou houden, maar op een gegeven moment kon ik toch weer wat lijn binnen halen. Met 10/00 dyneema en een lichte verticaalstok kun je niets anders dan uiterst voorzichtig drillen en wachten tot de vis moe wordt. Toen de vis voor het eerst boven kwam, lukte het Jöran om hem meteen te scheppen. De vis was zeker nog niet uitgevochten, maar binnen is binnen! Wat een bakbeest. Dik over de meter en loodzwaar. Wat een begin van het nieuwe jaar!Prachtige start van 2014 met deze 1.08 meter.Gevangen aan een Sizmic Senior Toad.

Nog nagenietend van deze intense dril en prachtige vis, kreeg ik al snel weer een aanbeet. De eerste snoekbaars was een feit. Zouden ze nu los zijn? Nee hoor, het zou bij deze ene blijven. Toch wel typisch. De baarzen waren duidelijk los en zorgden voor keiharde aanbeten, terwijl de snoekbaarzen het nagenoeg volledig lieten afweten. We probeerden verschillende dieptes en diverse soorten en kleuren shads maar ze wilden echt niet.De enige snoekbaars van de dag.De baarzen wilden wel.Felle kleuren deden het goed vandaag.Geen schub verkeerd.

Uiteindelijk bleef de teller steken op zes baarzen, een snoekbaars en een snoek. Gezien de lastige weersomstandigheden een prima resultaat en een mooie eerste visdag van het nieuwe jaar.

Ik wens iedereen eveneens een prachtige start van 2014!

Ann-Christin

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 4230


1. Geplaatst door: Dick op 6 januari 2014 19:31

Ha die Ann. Van harte met je nieuwe PR.. Mooie dikke vis hoor.
rapporteer

2. Geplaatst door: Freek op 6 januari 2014 20:12

mooie bak! Maar PR..??? dat lees ik niet in het stuk; weet Dick meer? maakt ook niet uit, de vis blijft even mooi.
rapporteer

3. Geplaatst door: Ann-Christin op 6 januari 2014 22:53

Ha Freek, Dick weet ook alles he ;-)
rapporteer

4. Geplaatst door: Frans van der Putte op 7 januari 2014 22:36

Mooie vissen, dame en heer! Altijd mooi als er zo'n snoek tussen door loopt, geweldig met wat lichter materiaal.
rapporteer

5. Geplaatst door: Joshua op 13 januari 2014 22:18

Super die baarzen! En Ann: gefeliciteerd met je nieuwe PR. Echt cool om die aan een vertikaalstokje te vangen!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl