Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Zo maar een middagje
Geschreven door Joran van Ingen
9 februari 2014 20:32

Op een doordeweekse dag hadden we het geluk dat we ’s middags allebei vrij hadden en we besloten we om er nog even met de boot op uit te gaan. Vanwege de tijd kozen we een water in de buurt om toch zoveel mogelijk effectieve vistijd te hebben. Al snel lagen we op het water en kon het verticalen beginnen. De watertemperatuur was nog 7 graden Celsius. Toch wel erg warm voor januari. We hadden dan ook niet de verwachting dat de snoekbaarzen en baarzen al dicht bij elkaar zouden liggen. En dat klopte ook wel. Ze waren op diverse dieptes te vinden tussen de 4 en 12 meter. We voeren dan ook constant het talud op en af om zoveel mogelijk water af te dekken. En dat resulteerde al snel in een paar dikke baarzen.

Al meteen een lekker begin met deze 45+ baars .

Ze lagen nog steeds erg verspreid vandaag.

De aanbeten waren vrij voorzichtig wat resulteerde in vrij veel missers. Qua kleur leken vooral felle kleuren en bruin de meeste aanbeten uit te lokken. Halverwege de middag werden de aanbeten wat minder. Mooi moment om de broodjes en soep tevoorschijn te halen. Hoewel het een paar graden boven nul was en er weinig wind stond voelde het toch vrij koud aan door de aanwezige bewolking. Een warme kop soep gaat er dan wel in.

Het zijn niet altijd monsters ;-)

Na een aantal missers deze baars.

Wat later in de middag begon de zon een beetje door te breken en kwamen de aanbeten ook weer op gang. Ik begon al snel met een mooie snoekbaars gevolgd door een wat kleinere. Vooral de Spro Dull Shad (11 cm) in de kleur Passion Kiwi deed het erg goed vanmiddag. De laatste tijd hebben we niet veel met deze shad gevist, maar hij blijkt toch nog steeds een goede vanger.

Mooi formaat snoekbaars.

De Spro Dull Shad in de kleur Passion Kiwi viel erg in de smaak.

Het blijft een merkwaardige winter met watertemperaturen van 7 graden in januari.

Tegen vijf uur pakten we de spullen in en maakten we de balans op. Zeven vissen en misschien wel tien of meer missers. Voor zo maar een middagje in januari een prima resultaat. Voordat we weggingen wilde ik echter nog een keer over een hotspot heen driften. Op een diepte van 3 meter kreeg ik opeens een keiharde beuk. Hangen! We dachten aan een dikke snoekbaars, maar het bleek een kapitale baars te zijn die in de luwte van een een klein inhammetje op voorbij zwemmende prooivis zat te wachten. Een prachtige vis om de middag mee af te sluiten.

Wat een afsluiter!

Iedereen weer heel veel succes toegewenst!

Jöran

Reacties (8)
Aantal keer bekeken: 4432


1. Geplaatst door: Gerjan op 10 februari 2014 08:40

Wederom een paar heel mooie vissen,super baarzen. Was dus een mooie middag :-)
rapporteer

2. Geplaatst door: john op 10 februari 2014 14:12

jullie vissen te zwaar
rapporteer

3. Geplaatst door: Appie op 11 februari 2014 11:56

2 dagen geleden klaag je over het aantal vissers dat is toegenomen op "jouw" water en nu plaats je weer een artikel over goede vangsten met foto's als bewijs. Voor wie vis je dan? Voor jezelf of voor de aandacht (goedkeuring) van anderen? Mijn water is niet meer........ Is nooit van jou geweest.
rapporteer

4. Geplaatst door: Fabio op 11 februari 2014 15:30

Lekker gevist, mooie baarzen! Dikke, vette baarzen eigenlijk ;)
rapporteer

5. Geplaatst door: Gerjan op 12 februari 2014 16:06

Mensen wat een opmerkingen weer !!! jaloers op de mooie vangsten wellicht, niets anders dan de vis, de persoon en het water te zien. Mooie foto's en een leuk verhaal.
rapporteer

6. Geplaatst door: J├Âran op 12 februari 2014 17:11

Niet voor niets zo gefotografeerd Gerjan ;-)
rapporteer

7. Geplaatst door: Arie op 12 februari 2014 18:13

Zou je zomaar eens gelijk in kunnen hebben Gerjan. Inderdaad mooie foto's, al is de achtergrond alleen water, het gaat tenslotte om de vissen en die zijn prachtig.
rapporteer

8. Geplaatst door: Dave op 12 februari 2014 20:57

Vette baarzen! Die vang ik ook graag. Nu maar hopen dat het niet te druk wordt op jullie stekkie. Als je foto's plaatst en je wordt daardoor herkend dan kan het er weleens heel druk gaan worden en vervelende gevolgen laten dan niet lang op zich wachten.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl