Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Snoeken in troebel water
Geschreven door Joran van Ingen
28 februari 2014 19:30

Troebel water staat meestal niet garant voor snoeksucces, althans is het een stuk lastiger ze aan de schubben te komen. De afgelopen dagen had het flink geregend en het polderwater was dan ook flink troebel. Ik had er niet al te veel vertrouwen in, maar we gingen het toch proberen.

Ann-Christin begon met een luidruchtige plug en ik zelf deed er een flinke shad aan om de nodige beroering onder water te wekken. Het was een koude dag met een snijdende wind en de watertemperatuur was maar 4 graden. We visten kort tegen de bodem, omdat we het idee hadden dat de snoeken hier strak tegen aan zouden liggen. Hierbij zochten we de diepste gedeeltes van de vaarten en kanalen op.

De eerste uren gingen voorbij zonder aanbeet. Ann-Christin wisselde regelmatig van plug maar ik beleef trouw aan groot rubber. Na ruim 4 uur vissen dan uiteindelijk toch een aanbeet voor Ann. Er zat een lomp gewicht aan het uiteinde van de lijn, maar het deed niet veel. Dan uiteindelijk toch wat beweging. De vis bleef diep wat er vaak op duidt dat het om een groter exemplaar gaat. Het gevecht, nou ja gevecht, duurde niet lang. De vis ging er een paar keer kort van door, maar was al snel rijp voor de landing. Na meting bleek ze dik boven de meter uit te komen en ze was loeizwaar. En gek genoeg gevangen aan een plug zonder ratels wat maar weer bewijst dat snoeken ook in troebel water toch heel goed hun prooi kunnen lokaliseren.Mooie meter voor Ann.En nog een keer.

De snoek zat overigens onder de bloedzuigers wat bewees dat ze op de bodem had gelegen. We hadden dus de goede keus gemaakt om het kunstaas strak tegen de bodem aan te bieden. Na deze fraaie vis werd het de volgende uren weer heel stil. Pas tegen het eind van de middag volgde er weer een bijtmoment, waarbij ik in korte tijd twee kleine snoekjes en een mooie tachtiger wist te vangen. Alledrie aan de Spro Wob Shad (22 cm) in de kleur Lemon Yellow.Puntgave tachtiger.

Daarna was het al weer snel afgelopen met de aanbeten en was het ondertussen ook tijd om te stoppen. Zo zie je maar weer. Troebel water is niet ideaal voor snoek, maar toch zijn ze zeker nog te vangen.

Iedereen weer strakke lijnen toegewenst!

Jöran

Reacties (12)
Aantal keer bekeken: 5231


1. Geplaatst door: Stefan op 28 februari 2014 20:01

Pluggen zonder ratels werken inderdaad ook nog steeds prima hoor. Erg mooie snoek. Stoer ook een vrouw die met zo'n grote snoek poseert. Leuk verslagje.
rapporteer

2. Geplaatst door: sailfish op 28 februari 2014 21:01

Leuk verslag. Gefeliciteerd met zon mooie meter.
rapporteer

3. Geplaatst door: Dick op 28 februari 2014 23:19

Prachtige snoek en foto Ann.
rapporteer

4. Geplaatst door: jos op 1 maart 2014 00:07

en weer heel populair de maat niet noemen.... top
rapporteer

5. Geplaatst door: ArievH op 1 maart 2014 23:53

Prachtige vissen (ook de tachtiger!) Jos, wat doet het ertoe of deze snoek 102, 107 of 112 is? Het is een prachtbeest en de maat is boven de meter, voor mij eigenlijk genoeg om te weten bij het kijken van deze foto's.
rapporteer

6. Geplaatst door: Jöran op 2 maart 2014 06:12

Inderdaad Arie. Volstrekt onbelangrijk! Gr. Jöran
rapporteer

7. Geplaatst door: jos op 2 maart 2014 15:15

Prima (pen)arie Whahaha
rapporteer

8. Geplaatst door: j op 2 maart 2014 15:20

Waarom zou je de maat er idd niet bij vermelden... gewoon populair gedrag
rapporteer

9. Geplaatst door: Stefan op 2 maart 2014 18:51

Waarom is de maat belangrijk voor die lui die hier zo matig reageren? Als de manier van schrijven je steeds niet bevalt, dan lees je toch lekker niet en dan geef je al helemaal geen commentaar hier. Niemand die je het verplicht. Joran, gewoon doorgaan zo hoor. Leuk verslag.
rapporteer

10. Geplaatst door: Jöran op 2 maart 2014 21:27

Hoi Stefan, zou het zelf niet beter kunnen verwoorden.
rapporteer

11. Geplaatst door: Dick op 3 maart 2014 10:07

Beste Jos, is een verslag zonder maten geen verslag ofzo? De snoek van Ann is een prachtige vis. Of ie nu 100, 105 of 119 cm is maakt toch geen ene moer uit? Of kijk je alleen maar plaatjes met de tekst eronder?
rapporteer

12. Geplaatst door: Roy op 3 maart 2014 16:36

Heren van Metersnoeken.nl Ik ben wel blij met de stukken die jullie schrijven. en kan niet wachten op het volgende verhaal. vind de reacties maar een beetje slap. Fish On!!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl