Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Op pad met Henk
Geschreven door Joran van Ingen
26 maart 2014 20:58

Vandaag een dagje met mijn vader op pad naar een van zijn favoriete wateren. We zouden lekker relaxed gaan trollen op snoek met grote shads. Het water was mooi helder en niet zo bruin als een paar weken geleden toen ik hier samen met Ann-Christin was. We waren pas om een uur of half elf op het water, maar het was nog steeds mistig. Volgens de voorspelling zou 's middags echter de zon doorbreken.

We hadden een mooi rondje in gedachten met enkele hotspots die altijd wel goed zijn voor een of meer snoeken. De eerste twee uur gebeurde er niet zo veel. Uiteindelijk wist ik na een paar voorzichtige aanbeten de eerste snoek te haken aan mijn favoriete Wob Shad in de kleur blauw/zilver.  

De eerste is binnen! 

Een uur later ongeveer meldde de tweede snoek zich. Niet moeders mooiste. Mager en met een hele vreemde bek.Mager snoekje met een vreemde bek.Er mist gewoon een stuk. 

Het was een beetje onduidelijk waar de snoeken nu precies lagen. Een paar weken geleden lagen ze in het midden van het water strak tegen de bodem. Nu leken ze ondieper te zitten en ook strak tegen de kant. Blijkbaar reageerde de snoek op de flink gestegen watertemperatuur van inmiddels zo'n 10 C. Inmiddels was de mist ook opgelost en begon de zon uitbundig te schijnen. Ik heb daar altijd wel vertrouwen in. Vroeger zei men vaak dat bewolking en wind ideale omstandigheden zijn voor snoek. Ik heb echter juist goede ervaringen met zonnig weer. 

Toen we langs een mooie rietkraag sleepten was het opeens raak voor Henk aan een ondiep lopende shad. Dit maal een mooie dikke gezonde snoek. En een paar minuten later had hij er al weer eentje. Omdat Henk niet zo nodig op de foto hoeft met een vis, heb ik de honneurs maar even waargenomen.  Eerlijk is eerlijk. Dit is de snoek van Henk. Tevens de grootste van de dag.Typisch polderformaat.Als hier geen snoek ligt…

We trolden weer verder maar kregen geen overtuigende aanbeten meer. Ik besloot toen weer terug te varen naar de plek waar Henk eerder kort achter elkaar twee snoeken ving. Iets zei me dat daar meer te halen viel. En dat klopte ook. We vingen er in een mum van tijd nog 4. Binnen een afstand van nog geen 100 meter hebben we daar in totaal 6 snoeken gevangen.  De Wob Shad wist weer de nodige snoeken over de streep te trekken. En oeps, de speld was open.De flinke verwonding lijkt deze snoek niet te deren.Sta je er toch nog op Henk ;-)

Uiteindelijk wisten we deze dag 8 snoeken te vangen, waarbij ze ook nog eens eerlijk verdeeld waren. Gezien het feit dat we vrij laat op het water waren een mooi resultaat.   

Hartelijke groet,

Jöran

Reacties (3)
Aantal keer bekeken: 3975


1. Geplaatst door: Dick op 31 maart 2014 08:44

Mooi verhaal Joran. Blijven doen met Henk zolang het kan. Vader en zoon die samen vissen. Mooiste wat er is.
rapporteer

2. Geplaatst door: J├Âran op 31 maart 2014 11:09

Zeker Dick!
rapporteer

3. Geplaatst door: Arie op 1 april 2014 22:55

Leuk verslagje Joran. Mooi resultaat.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl