Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Verticalen met Lucien
Geschreven door Joran van Ingen
8 april 2014 14:26

Het is alweer bijna drie maanden geleden toen ik een dagje ging verticalen met Lucien. Eigenlijk zou Ann-Christin ook meegaan maar die voelde zich 's morgens niet lekker en bleef thuis. De rivier stroomde behoorlijk wat goede vooruitzichten bood op een paar mooie snoekbaarzen. Al vroeg lagen we op het water en voeren we rustig naar de eerste stek waar we het vandaag wilden proberen.Ochtendstemming op de rivier.Onderweg naar de stekken.

Handig manoeuvreerde Lucien met de fronttroller de boot dicht langs de kribben op zoek naar de snoekbaarzen. Ik had de eer om de benzinemotor te bedienen en zo nodig een uitwijkmanoeuvre te doen mocht de fronttroller het niet meer aankunnen. 

Al na een paar minuten kreeg Lucien een keiharde dreun op zijn hengel op slechts 3 meter water. Een mooi gevecht was het gevolg waarbij de vis maar bleef bonken en bonken. Uiteindelijk bleek het een mooie 70plus te zijn die de Komodo Shad blijkbaar voor een lekker hapje had aangezien. Wat een mooi begin! Lekker begin met deze zeventiger.

We kamden de stek hierna nog secuur uit, maar kregen helaas geen beet meer. Tijd om een andere stek te proberen. Een maal daar aangekomen was het weer Lucien die de eerste aanbeet kreeg. Wederom een mooi formaat snoekbaars.  Kort daarna kreeg ik ook mijn eerste aanbeet, maar die wist ik helaas niet te verzilveren. Wel jammer, want de vis voelde goed aan. Goed bezig Luus!Dezelfde vis vanuit ander perspectief.

Vervolgens was het wederom de beurt aan Lucien. Niet zo'n grote snoekbaars als de eerste twee, maar gewoon een mooie vis. Wederom aan de Komodo.  Al(weer) de laatste van de dag.

Tsja, over het vervolg kan ik vrij kort zijn. Dit was meteen de laatste vis van de dag. Het was gewoon compleet over. We hebben diverse stekken, shads en dieptes geprobeerd maar we kregen gewoon geen enkele aanbeet meer. Toch erg merkwaardig na zo'n mooi begin. Hoe dan ook, we hebben wel een gezellige dag gehad en een paar mooie vissen voorbij zien komen. In juni maar weer over doen Lucien!

Hartelijke roofvisgroet (mede namens Lucien),

Jöran

Reacties (5)
Aantal keer bekeken: 3893


1. Geplaatst door: ArievH op 8 april 2014 18:07

Apart is dat, eerst een paar mooie vissen en dan ineens niets meer. Toch niet voor niets geweest!
rapporteer

2. Geplaatst door: dick op 9 april 2014 08:36

Jammer van de tegenvallende middag maar de morgen maakte toch het een en ander goed. En een mooie plaat weer..
rapporteer

3. Geplaatst door: Rikus op 14 april 2014 14:19

Weer een mooi verhaal met mooie plaatjes. Die snoekbaarzen blijven mooi.
rapporteer

4. Geplaatst door: JAN op 4 maart 2015 22:53

HEREN, IN APRIL MET SHADS? FOEI
rapporteer

5. Geplaatst door: Joran op 5 maart 2015 13:59

Als je goed leest Jan staat er in het begin van het artikel dat het gaat om een verslag van een visdag in januari.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl