Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Winde time!
Geschreven door Joran van Ingen
23 april 2014 21:25

In de gesloten tijd pakken struinen we graag langs de waterkant op zoek naar windes met een drijvende broodkorst. We houden het daarbij graag simpel. Zo vis ik zelf met een 3.60 lange niet al te slappe matchhengel, 15/00 nylon en een vlokdobbertje voor de beetregistratie. Als haak gebruik ik de Gamakatsu LS-2210 maatje 6. Deze prik ik gewoon in de korst of ik maak gebruik van een baitband.

De afgelopen weken zijn we 's avonds een paar keer op pad geweest om te kijken of de windes al los waren. Hoewel het nog vroeg in het seizoen is, zijn de windes op wat kleiner water al redelijk actief. Op de grote rivieren hebben we daarentegen nog geen enkele activiteit waargenomen, maar dat kan zo maar veranderen.

Hieronder een fotoverslag van de eerste pogingen dit jaar.   De eerste van dit jaar met een respectabele lengte van 56 cm.Aan licht materiaal geven deze vissen geweldige sport.Een bonk spieren.Zo zien we de hengel graag!Ook roofblei is niet vies van een stukje brood.Altijd weer spannend als ze langzaam richting je broodkorst zwemmen.Deze kijkt niet zo blij ;-)
Lang wachten met aanslaan was essentieel deze avond.Soms vraag je je af of het nou een winde is of een kruising tussen een winde en een roofblei.
Het kan niet op.Stuk voor stuk vissen van dik boven de 50 cm.De late namiddag en het begin van de avond zijn toch het meest productief.

Wellicht dat we de komende tijd nog gaan dropshotten met wormen. Ben toch benieuwd hoe dat gaat. In ieder geval iedereen alvast een mooi begin van het nieuwe seizoen toegewenst!

Jöran

Reacties (2)
Aantal keer bekeken: 3909


1. Geplaatst door: ArievH op 24 april 2014 22:31

Toch een leuke verzameling vissen zo en een mooi alternatief in de gesloten tijd!
rapporteer

2. Geplaatst door: rob boekelmans op 25 april 2014 19:05

Mooie vis Joran.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl