Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Twee maal is scheepsrecht!
Geschreven door Joran van Ingen
9 juni 2014 20:26

Het lange wachten is eindelijk over. We mogen weer! Toch altijd weer spannend zo’n eerste dag. Wat gaan we doen? Op de snoek of toch maar de snoekbaars? Of wellicht roofblei? Juni is een fantastische maand voor alle soorten roofvis en soms is het moeilijk kiezen. Toch maar gekozen voor een soort gulden middenweg. Slepen op de rivier met pluggen. Op die manier maak je de meeste kans op diverse soorten rovers.

We hadden blijkbaar echter voor het verkeerde water gekozen want de rovers lieten volkomen verstek gaan. Slechts een paar magere visjes waren het resultaat van een dag hard werken. Afgezien hiervan was het wel fantastisch om weer op het water te zijn. Bij weinig wind en een aangename temperatuur was het op en top genieten!

Een paar dagen later dezelfde tactiek maar een andere rivier. Het zou wederom een warme dag worden dus lagen we al om 05:00 uur op het water. Het was nog fris en de mistflarden hingen nog boven het water. Wat een prachtig gezicht is dat toch. We waren volkomen alleen en het enige dat je hoorde was het zachte zoemen van de Suzuki motor. Dat is vissen zoals het bedoeld is! Een met de omgeving en met je beste vismaat gewoon genieten van wat er gaat gebeuren.


Genieten van de ochtendstemming op de rivier.Al meteen een lekker begin voor Ann-Christin.Dicht tegen de kant lag deze snoekbaars te wachten.Mooie baars aan de Salmo Bullhead.

We hebben deze dag veel gevist met twee nieuwe Spro Ikiru pluggen. Dit betreft de DD Long Lipped Minnow Bait (12 cm) en de DD Long Lipped Baby Crank (4 cm), waarbij DD staat voor diep duikend. Beide pluggen zijn voorzien van een ratel en zoals alle andere pluggen uit de Ikiru-serie zijn ook hier weer prachtige natuurlijke kleuren gebruikt.

De Minnow Bait is een suspending plug die volgens de verpakking 4 meter diep duikt. De slanke bouw en de niet zo wijd uitslaande actie maakt het in eerste instantie een ideale snoekbaarsplug, maar ook snoek zal er zeker niet vanaf kunnen blijven. De plug heeft weinig weerstand waardoor de hengeltop nauwelijks trilt. Hierdoor is het soms lastig te constateren of er vuil aan de plug hangt. Hoewel we de plug regelmatig tegen de bodem lieten tikken, hebben we geen vastlopers gehad. Blijkbaar zorgt de forse duiklip ervoor dat de haken enigszins boven de bodem blijven en niet zo snel achter een obstakel blijven hangen. Met een lijndikte van 13/00 haalden we tijdens het slepen gemakkelijk een diepte van ongeveer 3 meter.

De Baby Crank is een drijvende plug die volgens de verpakking 3 meter diep duikt. Het is gezien zijn grootte en nerveuze trilling een ideale plug voor baars, maar hij kan ook prima worden ingezet voor winde, roofblei en wellicht ook snoekbaars. Evenals de Minnow heeft hij weinig weerstand in het water. Tijdens het slepen haalden we met een lijndikte van 13/00 een diepte van ongeveer 2,5 meter.


De nieuwe Spro Ikiru Minnow en Baby Crank.De eerste snoekbaars aan de Minnow in de kleur Ruff.Ook deze snoekbaars zag er wel een lekker hapje in.De Minnow in de kleur Pike leverde deze snoek op.

Na een tijdje gesleept te hebben kwamen we op een plek die altijd wel een paar mooie snoekbaarzen oplevert. Trollend kregen we hier geen aanbeten waarna we de stek verticalend eens goed gingen uitkammen. Dat resulteerde uiteindelijk in een paar mooie snoekbaarzen.De eerste voor Ann-Christin verticalend.De aanbeten waren over het algemeen vrij zacht waardoor we ook een aantal missers hadden.

Toen de snoekbaarzen het lieten afweten, besloten we om weer verder te trollen. Het was ondertussen behoorlijk warm geworden en dat had meteen zijn effect op de aanbeten. Die waren een stuk minder dan in de frisse ochtend. Toch wisten we hier en daar nog wel een paar mooie aanbeten uit te lokken.De Spro Baby Crank bewijst zijn waarde als baarsplug.Veel snoek vandaag.De snoekbaarzen lagen zeer ondiep en enorm verspreid.Toch nog deze snoekbaars tijdens de warme middaguren.Een bak van een baars als afsluiter.

De eerste dagen van het nieuwe seizoen zitten erop. Een taaie eerste dag gevolg door een top tweede dag. Het bekende spreekwoord klopt dus niet altijd ;-)

Hartelijke roofvisgroet,

Jöran

Reacties (2)
Aantal keer bekeken: 4772


1. Geplaatst door: Dick op 9 juni 2014 20:42

Blijft een prachtige visserij op de rivieren. Beetje licht materiaal en sterke rovers. 4 tot 6 soorten per dag kan zomaar gebeuren. Dick
rapporteer

2. Geplaatst door: ArievH op 12 juni 2014 17:26

Leuk verslag met mooie foto's!
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl