Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

De roep van de rivier
Geschreven door Ann-Christin Weigel
15 juni 2014 20:20

De rivier blijft toch een super water voor juni. Alle rovers zijn er in deze periode te vangen. Ook vandaag lagen we al vroeg op het water. Het zou 30 graden worden en dan is normaal gesproken de vroege ochtend toch de beste tijd. We zouden vooral gaan trollen en hier en daar nog wat verticalen.

Het was net licht en op ons gemak brachten we alles in gereedheid voor een lekker dagje vissen. We begonnen meteen vanaf de helling te trollen en volgden de rivier stroomafwaarts. Jöran probeerde het met een Salmo Perch en dat bleek een goede keus want al na 15 minuten hing er een beste snoekbaars aan. Heerlijk om zo je visdag te beginnen. Het was geen toevalstreffer want de vissen hadden er deze ochtend wel zin in, waarbij de vissen op soms nog geen meter water lagen en dan met name de grotere exemplaren.Nog geen kwartier onderweg!Weer een reden om te lachen ;-)Niks mis met deze baars.

Handig manoeuvreerde Jöran de boot langs de kribben en door de kribvakken. Dit vergt wel opperste concentratie om te voorkomen dat de schroef van de motor de grond raakt of het kunstaas vastloopt, maar het is wel productief. Zowel snoekbaars, snoek als baars lagen te wachten in het rustige water tussen de kribben.De snoeken waren niet groot maar boden wel veel verzet.De Spro Ikiru Minnow Bait verleidde ook deze dag een aantal snoekbaarzen.


Strak langs een krib deze snoekbaars.

Naarmate de dag vorderde en de temperatuur al flink was opgelopen werden de aanbeten minder. Toch viel het niet helemaal stil en bleven we de vissen ook nog steeds zeer ondiep vangen. Je zou denken dat ze dieper water opzoeken, maar het tegendeel was waar.Ook deze zie je steeds vaker langs de waterkant.Lekker agressieve aanbeten.De Storm Wiggle Wart blijft toch een baarsmagneet.

In de middag hadden we onze zinnen gezet op een paar mooie kribvakken waar we het verticalend wilden proberen. In het eerste kribvak kreeg ik vrij snel een mooie harde aanbeet. Een kleine snoekbaars had zich vergrepen aan een groene 5” Sea Shad van Bass Assassin. Toen dit kribvak verder niks opleverde stuurden we de boot het volgende kribvak in. Hier ging het pas echt los. In een zeer kort tijdsbestek 5 mooie snoekbaarzen die allemaal knalhard op de Sea Shad doken.In een kribvak in een mum van tijd verticalend vijf snoekbaarzen.Ze lagen allemaal ondiep tussen 1 en 3 meter.Opvallend veel snoekbaars dicht bij elkaar.


Ook tijdens de warme middaguren bleven de snoekbaarzen bijten.

Hierna hebben we het nog in een paar andere kribvakken geprobeerd wat nog een mooie vis opleverde. Uiteindelijk gingen we het water af met 22 vissen. Een meer dan geslaagde dag!

Groetjes,

Ann

Reacties (4)
Aantal keer bekeken: 4932


1. Geplaatst door: rob boekelmans op 15 juni 2014 20:32

Mooi dagje weer met zn 2en. Grt Rob
rapporteer

2. Geplaatst door: Dick op 17 juni 2014 19:49

Lekkere dag weer met zulke aantallen. 22 vissen vangen de meesten niet iedere dag. De rivier blijft mooi. Mijn volgende verslag komt er ook weer aan van de rivier. Hoewel de eerste mooie snoeken van de plas ook weer in de boot zijn geweest.
rapporteer

3. Geplaatst door: Gerjan op 17 juni 2014 20:59

Hoi, tja, het klinkt weer zo normaal. Mooie vissen wederom. wat me wel opvalt is de diversie tijd aan kleuren zo direct na de paai, sommige flets andere nog steeds mooi van kleur. top dag met 22 vissen, niets mis mee.
rapporteer

4. Geplaatst door: Bert v Arkel op 23 juni 2014 21:32

Dit is inderdaad een geweldig resultaat,daar heb ik een heel seizoen voor nodig haha.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl