Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Stromende rivieren en harde aanbeten
Geschreven door Joran van Ingen
7 augustus 2014 19:06

Stromende rivieren staan vaak garant voor mooie visdagen. Toch is het ook dan niet altijd gemakkelijk en zul je de vis vaak goed moeten zoeken. Op een warme dag in juli kregen we trollend in de ochtend bar weinig aanbeten. Ook verticalend bleef het erg rustig. We waren om 05:00 uur ’s morgens begonnen en om 12:00 uur hadden we slechts twee vissen. Hoewel het prima vertoeven was op het water, hadden we wel op iets meer gehoopt. Maar goed, wellicht zou de middag meer opleveren. Eerst gingen we maar eens lekker lang pauzeren. De boot aan de kant en lekker met de voeten in het water om op die manier wat verkoeling te zoeken.Sporadisch een aanbeet in de ochtend.Als de vissen niet willen bijten dan maar even een pauze inlassen.De watertemperatuur is al flink gestegen.
Deze dames zochten ook wat verkoeling.

’s Middags gooiden we het over een andere boeg en probeerden we het een stuk dieper. Eerst verticalend en later ook trollend. Dat leverde al vrij snel een paar snoekbaarzen op. Eerst vooral wat kleinere exemplaren, maar later ook de nodige mooie maatse vissen. Het viel hierbij op dat vooral kleine shads erg in trek waren; 10 cm was wel het maximum. De aanbeten waren over het algemeen keihard en vaak was de shad compleet geïnhaleerd. Een stinger was vandaag dan ook overbodig.Eindelijk kwamen de vissen wat los.Kleine shads hadden duidelijk de voorkeur.De shad werd vaak compleet verzwolgen.In tegenstelling tot begin juni lagen de snoekbaarzen nu een stuk dieper.Snoeiharde aanbeet van deze mooie vis.

Met diepduikende pluggen kregen we trollend eveneens de nodige mooie aanbeten. Wat een verschil met eerder op de dag. Blijkbaar hadden we nu de goede diepte gevonden.De Salmo Hornet 9 in de favoriete kleur van Ann.Apart gezicht zo’n boom op de punt van een krib.De enige baars vandaag.De Big Bullet van Spro is ideaal om de diepere waterlagen af te zoeken.

De zomer blijft gewoon een geweldige periode voor de rovers op de rivier, mits er enige stroming staat. Heb je de juiste diepte en het juiste kunstaas gevonden, dan kun je er geweldige dagen beleven.Prachtige afsluiter.En zoals altijd “catch & release”!

Hartelijke roofvisgroet,

Jöran

Reacties (2)
Aantal keer bekeken: 3955


1. Geplaatst door: Stefan op 9 augustus 2014 19:03

Leuk verslag weer. Heerlijk is dat ook inderdaad. De boot even op het strandje aan de rivier en de benen strekken. Lekker even pauze en genieten. Mooie tweede helft van de dag met de vangsten!!
rapporteer

2. Geplaatst door: Dick op 10 augustus 2014 15:27

Lekker relaxed dagje zo. Mooie indruk van de dag. Inderdaad even de tijd nemen om te relaxen en na de lunch lekker vangen.
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl