Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Opnieuw de rivier!
Geschreven door Joshua Martina
3 september 2014 20:03

Het is al vaker gezegd en al vaker geschreven, maar het is zeker waar... De rivier is geen dag hetzelfde. Je weet vooraf nooit wat je tegenkomt. Bovendien is het elke dag weer een race tegen de klok om op tijd te ontdekken waar de rovers het die dag voor doen en op welke diepte. Natuurlijk zijn er dagen dat je direct alle gouden keuzes maakt en je tast met wat ervaring niet helemaal in het duister, maar het is toch altijd afwachten wat de dag gaat brengen. Met een beetje stekkeuze en een beetje variatie is er echter altijd wel een en ander over de streep te trekken.

 

Ik ga twee verschillende dagen met Pascal de rivier op, en laat de dag dat ik vroeg van het water moet nou net een dag zijn waarop de vis het meest welwillend is. Maar ja, liever vroeg van het water dan helemaal niet vissen natuurlijk. In heb met mijn vrouw en een goed bevriend stel namelijk nog een afspraak in een superrestaurant. Daarvoor moet ik nog de boot naar de stalling brengen, een en ander regelen, en natuurlijk zorgen dat ik fris en netjes ben. De avond voordat ik het water op ga bespreek ik met Pascal dat ik een voorschot neem en dat we in de middag maar alvast met eten moeten beginnen. We trekken dan gewoon gezellig een uurtje uit voor een in eigen keuken vooraf gemarineerde mixed-grill. Kip, spare-ribs en dikke rundergehakt hamburgers. Heerlijk! Biertje erbij... En ik ga zelfs nog even zwemmen.

 

De benadering klopt de eerste dag precies. De juiste diepte is snel gevonden en ook het kunstaas waarin ze vandaag hun tanden blijken te zetten wordt zonder veel moeite uit de koffers gepakt. We pakken een paar mooie kribkoppen en wat grillige stekken. En ook al missen we wat aanbeten, we weten in de eerste uren toch de teller steeds iets vooruit te zetten. De vertikaalhengeltjes gaan regelmatig krom, al is dat meer vanwege het subtiele materiaal dan vanwege de grootte van de vissen. En ja... ook vandaag schieten er weer de nodige vissen los en worden aanbeten gemist waarvan we niet begrijpen hoe de vis niet gehaakt kan zitten... Een paar lange driften helpen ook. We raken de tel iets kwijt, maar zitten rond een uur of twee op ruim dertig vissen in de boot. Heel veel later kunnen we het niet gaan maken, maar we zouden graag uit hebben gevonden waar het spreekwoordelijke schip zou zijn gestrand.


Geen slecht leven!

Dat smaakt naar meer. Dag twee volgt kort daarop. Ik begin zelf een uurtje vroeger dan Pascal en hij kan dan zo instappen. Ik zorg alvast dat een blank niet meer mogelijk is en tik de eerste vissen van de dag tegen de schemering aan. Gewoon op een roze shad. De naam blijf ik even schuldig, maar later op de dag zou blijken dat een andere roze schad (HM shad) ook voor actie zou zorgen. Met in ons achterhoofd de recente visdag hopen Pascal en ik de score wel even goed open te trekken. Maar al snel blijkt dat we best hard voor onze vissen moeten werken. En het is maar goed dat de stekkenkennis op orde is, want dat kan nu toch even de doorslag geven. Echt happig zijn ze niet. Heeft vermoedelijk te maken met de zware weersomslag van vandaag. We hebben geen deadlines en kunnen lekker laat doorvissen. Ik reken er al op dat mijn boot in het donker terug gaat naar de stalling. Het zijn vooral verschillende vistechnieken die de rovers in de boot kunnen brengen. Een beetje van alles zeg maar.

 

Ons geheime wapen vandaag (bleitje op de fireball) wordt echter straal genegeerd. Dat zegt misschien wel alles. Toch weten we onszelf te boksen naar drieentwintig vissen in de boot in de vroeg middag. Op dat moment weten we dat het vandaag niet zo makkelijk gaat worden als de vorige visdag. Wat we nog niet wisten is dat we een uur later getrailerd zouden zijn. Een ware stortvloed aan regen barst namelijk los uit enigzins onschuldig ogende wolken. Het was wel voorspeld, maar we hadden gehoopt dat we tóch de dans zouden ontspringen. Het begint eenmaal ongenadig te regenen en het houdt niet meer op. Het water wordt zo wit geslagen dat het lijkt alsof je erop kunt lopen. Varen doet zelfs een beetje pijn aan het gezicht. Volledig doorgeregend en koud komen we bij de helling aan, waarbij we gelukkig nog even op een droog moment kunnen traileren. Daarna gaat het nog verder en onophoudelijk los. Dan weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Als we aan de friet zitten bespreken we nog even de dag. Weer eentje met bijzonderheden. Onder andere de vangst van een bot voor Pascal, en snoekbaarzen voor mij in het donker. Ook weer wat materiaalverlies, waaronder ook een fijne plug bij Pascal en bizar genoeg een van de draaidoppen van mijn gps/dieptemeter. Binnenkort dus weer even op zoek... Hoe dan ook, het was weer een waar genoegen!Wat bijzondere momenten ertussen!

 

Visgroeten,

 

Joshua en Pascal

Reacties (10)
Aantal keer bekeken: 3449


1. Geplaatst door: J├Âran op 6 september 2014 21:44

Jullie hebben je weer prima vermaakt heren zo te zien!
rapporteer

2. Geplaatst door: gijs op 8 september 2014 16:06

Joshua en pascal vermaken zich altijd met ondermaats spul.
rapporteer

3. Geplaatst door: Joshua op 8 september 2014 18:39

Klopt helemaal Gijs! groetjes Joshua
rapporteer

4. Geplaatst door: Pinokkio op 22 september 2014 10:52

Een echte BBQ Topdag ! Geweldig foto's 30 vissen was het rolletje op ?
rapporteer

5. Geplaatst door: Joshua op 25 september 2014 13:53

Beste Pinokkio- of laat ik maar gewoon Richard zeggen- je hangt me een beetje de keel uit. A)was het de bedoeling dat je met jouw eigen naam reageert B)was het de bedoeling dat je constructief reageert C) het waren er echt zoveel, ik ga daarover niet liegen D)je moet echt meer van computers weten voordat je denkt dat je annomiem bent ip.83 .81.133.235! Joshua
rapporteer

6. Geplaatst door: joshua op 25 september 2014 13:58

Even een helder onderscheid maken: ik doel dan uiteraard op jouw gedrag, niet op jouw persoonlijkheid. groetjes Joshua
rapporteer

7. Geplaatst door: joost op 25 september 2014 16:11

stel je niet zo aan Joshua, een geintje moet kunnen
rapporteer

8. Geplaatst door: joshua op 25 september 2014 16:39

zit een geschiedenis achter, verder heb ik geen probleem met geintjes.
rapporteer

9. Geplaatst door: joost op 26 september 2014 08:33

Ok excuses joshua
rapporteer

10. Geplaatst door: Joshua op 26 september 2014 10:07

Geeft niet, aanvaard ;)
rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl