Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Hornet Rules!
Geschreven door Freek Cox
3 februari 2015 20:43

Vandaag niet gewoon een dagje lekker vissen, maar deelnamen aan deNieuweVispas roofviswedstrijd stond op het programma. (zie ook www.vinnig.nl waar ook een volledig verslag van de dag staat inclusief voorpret en einduitslagen) Eigenlijk zijn wedstrijden niet helemaal mijn ding, maar deze wedstrijd gaat voornamelijk om de eer en de gezelligheid. Altijd leuk om met gelijkgestemden zielen een biertje te drinken en sterke verhalen te vertellen na afloop. Jeroen, mijn “partner in crime” vandaag en ik wilden er gewoon een lekker visdagje van maken. We kregen start nummer 2 toegewezen; “is dat de uitslag”, grapte we nog. De tactiek voor vandaag: we zouden de drukke stukken van het viswater vermijden en lekker ons rondje gaan trollen. Als dat niets zou worden zouden we overstappen op doodaas. Na het “startschot” voeren we rustig richting de beoogde visgronden. Onderweg moetens de hengels nog opgetuigd worden; een goede voorbereiding is het halve werk. Na een half uurtje trollen met groot en klein kuntsaas, was het een ineens raak op een Rozemijer plug. Een klein snoekje kwam even op de plank liggen om gefotografeerd te worden. De schande was eraf (vorig jaar wisten we geen vis te vangen!). Weer een half uur later was het mijn grote Hornet die bij een oplopend talud gegrepen werd. Ook nu weer een klein snoekje. Een snoek per half uur, dan gaat de teller aardig oplopen. We trolden nog een keer over de succesvolle stukken heen, maar dat leverde geen vis meer op. Het gas ging open om naar het volgende stuk te gaan. Een stuk waar we wel vertrouwen in hadden, maar nog nooit een aanbeet gehad hadden. Vlak voor het beoogde stuk, stond een rijtje paaltjes. Daar moeten we natuurlijk nog snel even langs trollen. Mijn Hornet had het water nog maar net geraakt toen een mooie 80-tiger toesloeg. Als je dan lekker aan het vangen bent tijdens een wedstrijd, dan wil je wel elke centimeter binnenhalen. Gelukkig kwam de 3de vis ook zonder problemen binnen.

We trolden verder het vaartje in. Het grote kunstaas werd vervangen door dieplopende Hornets en DT’s. Het was duidelijk dat de snoeken ingegraven lagen. Een goede beslissing, want niet veel later was het weer raak voor mij. Ditmaal was het de DT die door een 50-tiger gepakt was. Het was 10uur en we hadden al 4 vissen te pakken. Tijdens een broodje namen we contact op met Sean om te vragen hoe het bij hem ging. 1 visje, taai dus! Na het broodje besloten we een smal vaartje in te varen. Bij een versmalling was het weer eens raak bij Jeroen. Tijdens de dril werd wederom mijn Hornet gepakt! Dubbelstrike! Zo gaat het hard! We trolden terug over de succesvolle stekken. Toch weer uit het niets werd er bruut lijn genomen en mijn Godfather stond flink krom. Iets wilde de DT aan de andere kant van de lijn niet loslaten. Een spannenede dril volgde, maar ook nu met goede afloop. Weer 85 modder vette centimeters bij het oplopende totaal.Na 50 meter was het weer raak. 10 meter verder weer (2x Hornet). Nu werd ik echt fanatiek; wie zou dit tempo bij kunnen houden..??. Het duurde relatief lang, maar Jeroen wist de 10de vis te vangen op een ClackingRap. Het was pas 11uur en we hadden 10 vissen. Maar, om 12 uur hadden we nog steeds 10 vissen. Tijd om te verkassen. Weer een uur in een grote baai was er gelukkig nog een snoekje bereid om haar tanden in de Hornet van Jeroen te zetten. Wat we daarna ook probeerden, tot 3 uur wisten we geen aanbeet meer te krijgen. Een mooie ochtend en een slechte middag. Ach, we hadden een mooie visdag gehad en dat was het doel. Heel even hadden we de hoop dat we erg hoog zouden eindigen in het klassement, maar die was vervlogen naar de slechte resultaten in de middag. Toch werden we bij het inleveren van de lijst gefeliciteerd met het mooie resultaat. Er blijken niet veel boten te zijn die dubbele cijfers bij elkaar gevist hadden. Dan werd het toch nog spannend!
Naast de biertjes en cola (iemand moet de BoB zijn), ging het “Captain’s diner” er goed in. We wisselden verhalen uit met Hans en Mike. Zij wisten juist in de middag bijna alle vis te vangen en waren geëindigd met 10 vissen. Dan de langverwachte prijsuitreiking. 3de prijs met 313cm…he..wij hadden echt wel wat meer centimeters gevangen. De verlossing kwam eigenlijk al toen Hans en Mike de 2de prijs uitgereikt kregen. De eerste prijs en belangrijker nog DE EER, was voor ons. We mochten een strakke hengel en een kunstaaspakket van PikeXL in ontvangst nemen en natuurlijk de beker. Niet slecht voor een dagje lekker vissen. Volgend jaar zijn wij er weer bij. Danny en Klaas en sponsoren bedankt voor de organisatie.


Jeroen en Freek

Reacties (6)
Aantal keer bekeken: 4016


1. Geplaatst door: Arend op 22 maart 2015 13:31

Top mannen, gefeliciteerd!! Goed gevist!


rapporteer

2. Geplaatst door: Dick op 22 maart 2015 13:31

Klasse Freek. Goed gevist maar jullie zijn dan ook wel locals.... Dick


rapporteer

3. Geplaatst door: Gerjan op 22 maart 2015 13:31

Mooi resultaat, gefeliciteerd.


rapporteer

4. Geplaatst door: Mark op 22 maart 2015 13:31

Gefeliciteerd mannen.


rapporteer

5. Geplaatst door: Wouter op 22 maart 2015 13:31

Klasse Freek en Jeroen!


rapporteer

6. Geplaatst door: Freek op 22 maart 2015 13:31

Bedankt voor de felicitaties.


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl