Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Missie zilveren pijl
Geschreven door Lucien de Kroon
29 juli 2015 18:07

Ik had me de hele week al zitten verheugen op mijn visdag met Dick en eindelijk was het dan zo ver!
We wilden doelgericht achter de de roofblei aangaan alleen zou het gezien het weer geen makkelijke taak worden deze wispelturige rover te verleiden.
Om 04:35 reed ik de straat bij Dick in die zijn spullen al in de auto aan het laden was. Na een korte begroeting werden ook mijn spullen in de wagen geladen en vertrokken we richting het beoogde viswater.

Het water stond laag en het was uitkijken geblazen om beschadigingen aan de boot te voorkomen!
Terwijl ik de auto parkeerde voer Dick een stukje verder waar ik probleemloos op de punt kon stappen. Flinke golven en harde wind maakten dat het erg guur was in de vroege uurtjes. Het was een flilnk eind varen voordat we eindelijk ons doel bereikten.
Windkracht 4 zorgde voor witte schuimkoppen op het water wat het vissen met oppervlaktekunstaas er niet bepaald makkelijk op zou maken. We besloten eerste een rondje te slepen om een idee te krijgen waar de aasvis zich ophield om zodoende gerichter achter de zilveren pijlen aan te kuknnen gaan! 

Ik wierp een Norman plug 10 m achter de boot aan de snoekhengel en een Hornet voor een eventuele roofblei die hier misschien wel zin in had! we voeren nog geen 20 m of ik kreeg een harde aanbeet op de dieplopende Norman plug en tot mijn stomme verbazing had een dikke 70er Asp zich aan de plug vergrepen. snel even de dreg uit zijn scharnier getikt en na geposeerd te hebben voor de camera mocht ze weer zwemmen!


 

Dikke blei op een dieplopende plug, bizar!

Op deze ene vis na kregen we verder geen enkele aanbeet meer op ons kunstaas maar kregen we wel een beeld waar de aasvis zich ophield en daar was het ons om te doen!
De sleephengels werden opgeborgen en de roofbleihengels werden in gereedheid gebracht.
Ik gebruik voor het vissen met oppervlakte kunstaas altijd mijn Godfather Parabolic 1,90 m waarmee ik de perfecte actie aan de topwaters geven kan. Verder gebruik ik de Asp Specialist 2,40 m om meer werpend met bv Sliders of met de Rapala LongCast Minnow te vissen.
Afijn, het spel kon beginnen en Dick had de boot zo gepositioneerd dat we samen voor de wind konden werpen. Dick, die ogen heeft als een havik, zag al snel een kleine kolk in het roerige water en wierp feiloos zijn kunstaas die kant op. Hij had nog geen twee slagen aan zijn slinger gegeven of een harde klap op zijn hengel gaf aan dat er een roofblei wel zeer geinteresseerd was in zijn aas. Jammer genoeg wist de rover zich van zijn belager te ontdoen en Dick teleurgesteld achterlatend. Was een serieuze vis man, kreeg ik van mijn maat, met beknepen stem, te horen. Dat is de ellende met roofbleivissen het gebeurd zelden dat je ze allemaal weet te haken.

Dick had het geluk niet met zich want zeker 4 vissen wisten zich te ontdoen van de haak terwijl ik alleen al moeite had om de kolken te zien! Eindelijk kon ik werpen op een goed zichtbare kolk. Ik was inmiddels gewisseld van kunstaas ivm de wind en had een Salmo Slider 7 cm drijvend aan mijn onderlijn gehangen. De Slider viel strak achter de kolk en het was dan ook direct raak en vol gas ging de blei ervandoor. Met een kromme tak in mijn hand en met regen in mijn gezicht stond ik te genieten tot en met! wat een super vissen zijn het toch!


 

De oranje Salmo Slider deed prima zaken in het kraakheldere ruige water!

Dick was inmiddels ook gewissled van aas en wiierp op een kleine zwart staartje wat 15 m verderop heel even door het wateroppervlak sneed. In een woeste kolk verdween zijn Sllider in de bek van zijn prooi. Deze vis zat weer netjes in het scharnier gehaakt en zou niet meer los kunnen komen ondanks zijn woeste pogingen.


 

Prachtige dikke blei die er vol voor ging!

Gedurende de dag wisten we meerder mooie vissen te vangen op deze wijze waarna het verdacht stil viel. na beraad besloten we naar een andere stek te varen om ook daar gericht achter de zilveren pijlen aan te gaan!


 

Ook op de nieuwe stek vonden ze de oranje variant wel erg lekker!

Nadat we een mooie stek hadden uitgeworpen gingen we ook hier even een rondje varen om wat meer inzicht in de aasvis te krijgen.
Wederom had ik een hengel voor op de snoek in de hengel staan waaraan de dieplopende tripple PikeFighter in de speld hing!
Hoe gek kan het gaan maar ook deze steunhengel sloeg binnen 50 meter krom op een roofblei.
de blei had de plug vol gepakt en weer zat de dreg verankerd in het scharnier. Bizar dat deze rover ging voor aas wat veel te groot was voor zijn bek, maar ik had hier uiteraard geen enkel probleem mee Lachen.


 

Vol op de Tripple PikeFighter, bizarrr! 

Niet bepaald bang voor groot aas! 

Geweldige drils  van deze gespierde rovers!

Helaas bleven de regenbuien komen en gaan en opnieuw moesten we ons in het regenpak hijsen! De vissen lieten zich echter niet door de regen uit het veld slaan en al moesten we wel veel worpen maken met grote regelmaat kwam er een dikke roofblei binnenboord.

Nadat een groene moskop zich tegoed gedaan had aan mijn oranje uitvoering wist Dick op de exacte locatie deze fraaie snoek te verleidien, jammergenoeg zat mijn Slider niet in zijn bek dus of het dezelfde vis was waag ik te betwijfelen.


Fraaie moskop die de verleidelijke actie van de Slider niet kon weerstaan!

Inmiddels liep de dag weer op het eind en was het tijd om de handdoek in de ring te werpen.
We hadden ons, ondanks het slechte weer, kostelijk vermaakt en we wisten meerdere mooie dikke bleien te verleiden dus we waren geslaagd in ons plan en dat is super.

Aan iedereen, veel kromme hengels, strakke lijnen en heel veel vis toegewenst!

Geniet van je hobby en ga respectvol met de vis om!

Met roofvisgroeten

Lucien de Kroon.

Reacties (32)
Aantal keer bekeken: 5559


1. Geplaatst door: Arend op 31 juli 2015 07:49

Mooi verslag Lucien! En fraaie serie bleien mannen!! Heerlijk he die keiharde aanslagen op je kunstaas en dan die slip die het uitgiert :-) ik kan er geen genoeg van krijgen in ieder geval!


rapporteer

2. Geplaatst door: Jan op 31 juli 2015 07:49

Mooie vissen gevangen mannen!!! Maar het blijft toch erg jammer dat er met zulk groter kunstaas wordt gevist zonder fatsoenlijke stalen onderlijn, en dan er een beetje luchtig over doen dat er waarschijnlijk een snoek met een stuk kunstaas rond zwemt!!!!! Wat zeker had kunnen voorkomen.


rapporteer

3. Geplaatst door: Dick op 31 juli 2015 07:49

Heel scherp Jan. Maar zoals je op alle foto's kan zien gebruiken we fluor carbon onderlijnen. Deze zijn redelijk goed bestand tegen snoekentanden. Maar om nu dikke stalen of titanium lijnen te gaan gebruiken op de subtiele roofblei visserij gaat mij wat te ver.


rapporteer

4. Geplaatst door: jan op 31 juli 2015 07:49

Dick, als je met subtiel kleine spinners en spro asp's bedoeld snap ik het nog, maar als je dan pluggen als de pikefigher en de slider aan de gang gaat dan kun je op zeker snoek verwachten, en dan vind ik een stalen onderlijn toch zeker verplicht, als je het tenminste goed voor hebt met onze groene vrienden!! De dunne fluor onderlijnen die jullie gebruiken voor de roofblei zijn zeker niet genoeg voor snoek, maar dat blijkt nu wel, ben zowiezo geen voorstander van fluoro carbon onderlijnen, maar als je ze dan wil gebruiken moeten ze volgens mij 80/100 zijn, en die zullen jullie wel niet gebruiken met deze'subtiele' visserij!!!!! Er is tegenwoordig prachtig stalenonderlijnmateriaal op de markt, zeer geschikt voor jullie visserij en veel beter voor de snoek!!!


rapporteer

5. Geplaatst door: Joost op 31 juli 2015 07:49

Titanium is een stuk dunner dan je fluor carbon... begrijpelijk dat hier een discussie over ontstaat... ik ben wel benieuwd naar de meningen hierover...


rapporteer

6. Geplaatst door: Dick op 31 juli 2015 07:49

Jan als je goed leest dan lees je dat Lucien de Norman plug aan een snoekhengel doet. Op de plas waar we vissen zwemmen ook mooie snoeken en die gaan we niet te lijf met 15 cm pluggen en 30lbs fluor carbon. We zijn immers niet gek. Op de foto van de blei met de Pikefighter zie je ook de stalen onderlijn en die zijn geen 20lbs :-). Op de andere foto's zie je steeds een fluor carbon onderlijn die we standaard met roofblei gebruiken. De bijvangst snoek als we werpen met sliders en andere kleine aasjes is miniem. Deze toevallig 2 x. Op 6 andere dagen 0. Moet ik voor die 2 gretige snoekjes mijn manier van vissen aanpassen? Dacht het niet. Eigenwijs als ik ben zeg ik #@#$@#. Als we de snoek wel gevangen hadden en het had een zware geweest in dit warme water dan hadden we te licht gevist... Want de snoek vocht zich dood. En zo is er altijd wel wat te zeuren. Het anoniem reageren achter een laptop is nog altijd prachtig maar voegt zo weinig toe omdat je met uitzonderingen geen rekening kan houden. De Sliders op de foto zijn overigens 5 en 7 cm. Niet bepaald snoekaas...


rapporteer

7. Geplaatst door: Lucien op 31 juli 2015 14:26

Mannen nog een laatste reactie en dan is het wat mij betreft over. Als je gericht op een bepaalde soort vist dan stem je hierop je materiaalkeuze af. Ik viste op snoek met zwaar materiaal en  stalen onderlijn. Op de roofblei vis ik altijd met 30/100 fluo carbon en daar gaat ZELDEN iets mee mis. Ook krijg ik hier ZELDEN snoek op en dan nog vang ik ze 99% van de keren. Jullie gaan toch ook niet verticalen met 60 ponds stalen onderlijnen omdat er een kans bestaat dat er een snoek aanbijt? Of wel soms! Doe je dit wel dan zul je niet veel glasogen vangen en moet je je alleen beperken tot snoeken met meerval materiaal. Maw iedereen  heeft zijn mening maar je ontkomt er niet aan dat als je ergens gericht op vissen wil je hierop je materiaal zult moeten aanpassen en aanbeten van andere soorten voor lief moet nemen met het risico dat je deze verspeeld. En verder begon deze discussie omdat het verhaal niet goed gelezen werd waardoor er weer onnodig gezeurd werd waarna het alleen nog maar over meningen ging en niet over het verslag. Afijn ik wens iedereen een goede vangst op zijn of haar manier. Laat iedereen in zijn waarde. Groetjes Lucien


rapporteer

8. Geplaatst door: Jan op 5 oktober 2015 07:34

SORRY, Dick dan had ik het niet helemaal goed gelezen, van die snoekhengel en die Pikefighter dan.Mijn excusses daarvoor!!!!! Voor de rest blijf ik bij mijn verhaal, dat er voor de Salmo's wel beter onderlijn materiaal is dan fluor carbon, een snoek met kunstaas opzadelen is toch wel het laatste wat je wil, en als jij er dan zo luchtig over doet, omdat je zonodig subtiel wil vissen, is dat erg jammer.


rapporteer

9. Geplaatst door: Dick op 5 oktober 2015 07:34

Dat mag jij jammer vinden Jan maar ik vindt Fluor carbon wel prettig vissen en het dierenleed als we daar al van kunnen spreken is miniem. Wij vissen de Sliders dermate snel binnen dat een snoek zich er bijna nooit aan vergrijpt, als ie zich al een keer vergrijpt dan komen ze er meestal ook wel uit. Zoals in mijn vorige reactie te lezen komt het maar heel zelden voor dat een snoek het kleine kunstaas op hoge snelheid pakt. En dan nog breekt het zelden. Ik vindt het afschieten van een leeuw voor 54000 euro veel erger. Beroepsvissers met staand want die hele rivieren leeg vissen zijn ook erg en mensen die elkaar vermoorden vanwege geloofsovertuiging of gewoon zo maar zijn ook erg. Dus waar hebben we het hier over?


rapporteer

10. Geplaatst door: jan op 5 oktober 2015 07:34

Einde discussie, je haalt er nu al zoveel onzin bij om je zelf schoon te praten, dat het nergens meer over gaat!


rapporteer

11. Geplaatst door: Dick op 5 oktober 2015 07:34

Dan is dat in ieder geval gelukt.


rapporteer

12. Geplaatst door: Lucien op 5 oktober 2015 07:34

Ik blijf met Fluo carbon op roofblei vissen omdat de vangsten met ander m.n. zichtbaar onderlijn materiaal beduidend minder zijn omdat het pure zichtjagers betreft. En wat iemand anders van mening is vind ik prima maar dat is ieder zijn ding. Er is altijd wel iets wat iemand niet leuk vind aan andermans manier. Dat is nu eenmaal zo. Groetjes Lucien


rapporteer

13. Geplaatst door: Arend op 5 oktober 2015 07:34

Luus, ssssssttt nou weet iedereen het ;-p


rapporteer

14. Geplaatst door: Dick op 5 oktober 2015 07:34

En zo is het Luus, iedereen mag van alles vinden hier maar dat geldt ook zeker voor ons als schrijvers.


rapporteer

15. Geplaatst door: Lucien op 5 oktober 2015 07:34

Hahaha je hepp gelijk Arend. Hmm denk dat ik dan ook maar met 80 ponds seven strand op de snoekbaars moet gaan vissen nu!


rapporteer

16. Geplaatst door: Peter ST op 5 oktober 2015 07:34

Tjonge jonge wat zijn de heren gauw op hun teentjes getrapt na volkomen terechte!! kritiek. Ben het volledig eens met Jan!! Als er kans is op snoek, hoe klein dan ook!!, dan is fluor carbon volkomen onbetrouwbaar! Snap sowieso niet dat je er mee vist, er worden veel te veel vissen mee verspeeld! En de dingen die jij er bij haalt dick die slaan werkelijk helemaal nergens op en hebben niets! met het onderwerp te maken...


rapporteer

17. Geplaatst door: Jaap op 5 oktober 2015 07:34

Laatste paar vissen die ik verspeeld heb waren allemaal op dikke fluorcarbon lijn. Echt niet bestand tegen scherpe snoektanden.


rapporteer

18. Geplaatst door: Dick op 5 oktober 2015 07:34

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


rapporteer

19. Geplaatst door: Arend op 5 oktober 2015 07:34

Netjes verwoord Luus! Ik deel je mening en zou het zelf net zo gedaan hebben!ik ga het in ieder geval komende week weer proberen op de roofblei en idd gewoon met 30/00 fluo!


rapporteer

20. Geplaatst door: Dick op 5 oktober 2015 07:34

Inderdaad. Sluit mij geheel aan bij de woorden van Arend en Luus. Waar gehakt wordt vallen spaanders. Maar laat ook vooral iedereen in zijn waarde!


rapporteer

21. Geplaatst door: Peter ST op 5 oktober 2015 07:34

Hier moet ik toch even op reageren. Het heeft niets te maken met elkaar in zijn waarde laten. Dit gaat over het omgaan met kritiek. En dat kunnen jullie dus érg slecht.Elkaar in zijn waarde laten betekent juist dat je iemand anders zijn/haar mening respecteert! en dit niet afdoet als zeuren! Denk vooral niet dat jullie alleen de wijsheid in pacht hebben.En elkaar prijzen hoe goed je wel bent is wel erg makkelijk.


rapporteer

22. Geplaatst door: Dick op 5 oktober 2015 07:34

Alleen al uit het feit dat we jouw mening die kennelijk de enige ware is laten staan kan je uit concluderen dat we elkaar in elkaars waarde laten. Lucien heeft het perfect verwoord. Maar kennelijk wil je toch het laatste woord hebben. Wij hebben zeker niet de wijsheid in pacht maar heb jij die dan wel? Jij denkt anders over onze manier van vissen dan wij dat doen, maar respecteer dat dat verschil er is. Ik respecteer jouw mening maar deel hem zeker niet. Respecteer jij onze menining? Delen hoeft niet ;-)


rapporteer

23. Geplaatst door: Peter ST op 5 oktober 2015 07:34

Lezen dick, goed lezen.Heb je ergens gelezen dat mijn mening de enige ware is? Heb je ergens gelezen dat ik alleen de wijsheid in pacht heb? Heb je ergens gelezen dat ik jullie mening niet respecteer? Delen doe ik hem zeker niet. Lezen dick, goed lezen. En uit je conclusie dat ik het laatste woord wil hebben blijkt maar weer dat je érg slecht tegen kritiek kan...


rapporteer

24. Geplaatst door: Dick op 5 oktober 2015 07:34

Zucht.


rapporteer

25. Geplaatst door: Bas op 5 oktober 2015 07:34

Inderdaad zucht. Vis al jaren met fluor carbon op roofblei en heb nog nooit een snoek verspeelt. Wat een zinloze discussie Peter. Laat deze mensen in hun waarde en geniet van de verhalen i.p.v. je gelijk zoeken. Kritiek geven is wel erg makkelijk via deze weg.


rapporteer

26. Geplaatst door: Peter ST op 5 oktober 2015 07:34

Hé, nog iemand die niet goed leest. Ik laat mensen in hun waarde, en voer geen zinloze discussie. Ik reageer op een verslag en geef mijn mening. Dat deze mening niet in ieders straatje past is niet mijn probleem. En wat je precies bedoelt met ,makkelijk kritiek geven via deze weg' ontgaat me volkomen. Dit is naar mijn weten de enige weg om te reageren.


rapporteer

27. Geplaatst door: John op 29 december 2019 16:33

Ik snap sowieso niet waar we moeilijk over doen. Alsof een snoek MET staaldraad lastig vallen wel verantwoord is. Laten we eerlijk wezen, met het huidige aantal vissers worden snoeken continu lastig gevallen, onnodig stress aangejaagd, en vooral laten we ze veel onnodige energie verspelen, als je hun natuurlijke patronen in ogenschauw neemt. Daarbij rammen we allemaal wel eens een schedeltje van een glasoog in, om die vervolgens lekker op te vreten. Ofwel, het is een fantastische sport, en ik vind het ook heerlijk om een tonijntje in "elkaar te beuken", maar we moeten wel eerlijk naar onszelf blijven. We zijn gewoon dieren aan het mishandelen. Of je dat nu MET of zonder staaldraad doet. Dus dick en luus, vis gewoon lekker verder en iedereen die niet wil vissen die pleurt maar van deze site op.


rapporteer

28. Geplaatst door: John op 29 december 2019 16:33

Heren, wat een onnodig gezeur. Dick en Luus weten echt wel waar ze mee bezig zijn en zoals er inderdaad gezegd word, iedere visserij heeft zijn eigen aanpak als je het goed wilt doen. Dat er dan soms uitzonderingen zijn, het is idd vervelend maar dat is helaas niet anders. Als je alles wilt voorkomen kun je beter een boekje gaan lezen langs de waterkant. En zowel voor Peter en Jan. Je heb een reactie gehad en laat het daar dan ook bij. Als je het allemaal alsnog een probleem vind. Tik dan een andere website in bovenin je adresbalk en laat deze mensen in hun waarde. Want ik vind ook dat jullie dat niet doen! Ik zou het erg jammer vinden als er updates uit blijven vanwege dit gezeur. Ik wil dan ook nog even een groot compliment geven voor zowel Dick als Luus voor de mooie verslagen die ik altijd met plezier lees!!! Heren, ga zo door!


rapporteer

29. Geplaatst door: Tom op 29 december 2019 16:33

Wat een gezeur zeg. Misschien moeten we gewoon maar naar het Duitse model. Alles wat je vangt meenemen, kan ook niemand meer klagen over zielig voor de vissen. Zelfs de Pvdd niet. En laten we eerlijk wezen, het is echt niet zo dat je een heel meer leeg kan vissen met een paar sportvissers.


rapporteer

30. Geplaatst door: Robby op 29 december 2019 16:33

Tsja lastige discussie dit , want voor ieders reactie valt wel wat te zeggen . ik denk dat iedere visser zijn best doet om de vis zo onbeschadigd mogelijk terug te zetten ,maar je hebt zo nu en dan gewoon pech ! Naar Duits model lijkt me nou niet de manier , dan kap ik er mee ! Vis om mee te nemen en op te vreten doe ik ook al nooit ! Daar is de visboer voor . Haha en dat is dan misschien weer hypocriet ! Grote witvjs vries ik dan wel weer in om mee te doodazen . Tsja is dan het leven van een snoekbaars weer meer waard dan die voorn of blei ? Lastig dit!


rapporteer

31. Geplaatst door: John op 29 december 2019 16:33

Uhh, even voor de duidelijkheid. Ik ben de John die op 10 oktober heeft gereageerd en dat is zeker een andere dan de John die op 15 oktober heeft gereageerd. Ik respecteer Dick en Luus om hun kennis en geniet ontzettend van hun verhalen. Alsof je een visdag zelf beleef. Toppie heren! Ga zo door en trek je hopelijk niet te veel aan van de soms wat negatieve reacties van anderen op de site. Ik laat het hier in ieder gaval bij. Vangze! Vriendelijke groet!


rapporteer

32. Geplaatst door: Robby op 29 december 2019 16:33

Tsja lastige discussie dit , want voor ieders reactie valt wel wat te zeggen . ik denk dat iedere visser zijn best doet om de vis zo onbeschadigd mogelijk terug te zetten ,maar je hebt zo nu en dan gewoon pech ! Naar Duits model lijkt me nou niet de manier , dan kap ik er mee ! Vis om mee te nemen en op te vreten doe ik ook al nooit ! Daar is de visboer voor . Haha en dat is dan misschien weer hypocriet ! Grote witvjs vries ik dan wel weer in om mee te doodazen . Tsja is dan het leven van een snoekbaars weer meer waard dan die voorn of blei ? Lastig dit!


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl