Advertentie


 Laatste reacties
 Meest gelezen

 

 


Spro

Vakantie in eigen land dag 2
Geschreven door Freek Cox
4 januari 2016 15:11

Na een onstuimige nacht met veel regen en wind, is het om 6 uur in de ochtend bijna windstil en droog. Snel alle spullen inladen en op weg naar de stek waar we gisteren zo goed gevangen hebben in de ochtend. Het idee is om daar de eerste paar uur van de dag te beginnen en om daarna een andere stek op te zoeken. Als we op de stek aankomen is weer volop aasvis aanwezig. In het donker vliegen de eerste sardines en horstmakrelen door de lucht. Met grote plonsen belanden ze in het water. De eerste aanbeet is voor mij vandaag. Ik hoef er niet de hele dag op te wachten. Om 7.30 is het de buitenste doodaashengel die afgaat. Als ik de lijn van de spoel zie aflopen, sla ik aan. Dat moet weer een mooie vis zijn. Bij de boot aangekomen geef ik de hengel aan Jeroen en pak ik de vis. Een goed begin. Een mooie 106.
Het leek een mooie dag te worden, maar binnen enkele minuten trek het helemaal dicht. In de dikke mist is mijn dobber ineens verdwenen. De lijn loopt al van de reel af. Tijd om uit te halen. De vis komt gemakkelijk naar de boot. Dat wil niet altijd zeggen dat het om een kleinere vis gaat, soms gaat het bij de boot alsnog los. Deze keer niet. Een 90tiger kan even snel even vastgelegd worden.
We krijgen veel minder aanbeten dan gisteren. We wilden toch al een andere stek proberen en besluiten na het late ontbijt te verkassen. De strategie is om een school aasvis te zoeken op de dieptemeter en daar in de buurt te gaan vissen. In een beschut kommetje zien we regelmatig visjes springen. Hoewel er niet veel op de dieptemeter te zien is, besluiten we hier onze kans te wagen. Aangezien het Jeroens beurt is om de volgende aanbeet op de statisch doodaashengels in vis om te zetten, durf ik het wel aan om even mijn ogen dicht te doen. Ik besluit mijn dobber hengel om te bouwen en vervang mij “floater” door een deadbait pencel. Een half makreeltje aan een elastiekje aan een enkele dreg dient als aas. Bij een aanbeet zou zo de reel moeten gaan ratelen en mij wakker maken. 20 minuten later zie ik door mijn half gesloten ogen de deadbait pencil ineens onderwater staan. Als er ook nog eens beweging in komt en de reel laat een paar tikjes horen, kom ik in actie. De dril kan beginnen. In eerste instantie komt de vis makkelijk naar de boot, maar dan gaat ze er toch wel weer heel hard vandoor. Dit zou toch wel weer eens een mooie kunnen zijn. Inderdaad blijkt ze ruim over de meter te gaan. Met 107 de 7de metervis van deze vakantie in eigen land en de 3de snoek voor mij vandaag.Jeroen heeft weliswaar al genoeg vis gevangen vandaag, een 50-tal baarsjes en een paar hele mooie voorns op een vast stokkie, maar zijn eerste snoek moet nog komen. De grootste baars mag even onder de dobber van Jeroen hangen. Heel lang hangt hij niet stil. De dobber plopt onder een gaat er als een gek vandoor. Jeroens eerste snoek van vandaag wordt een feit. Ik denk dat hij graag een groter exemplaar had gezien, maar met precies 90 cm erg welkom als afwisseling van de baarsjes.Verdere aanbeten op deze stek komen er niet en aan het eind van de middag verhuizen we weer naar de stek waar we begonnen zijn. Het einde van de dag nadert. Om 16uur toch nog een aanbeet op een wijting die op de bodem werd aangeboden. Weer Jeroens beurt om aan te slaan. Weer een mooie vis. Met 105 het wachten meer dan waard en een mooie afsluiting van de dag. Morgen alweer de laatste dag van de korte trip, nog even knallen.

 

Reacties (1)
Aantal keer bekeken: 3605


1. Geplaatst door: Ed op 14 juli 2017 17:49

Mooie tip! Mag dat van die steiger?


rapporteerReageer op een constructieve manier of loop de kans dat uw reactie wordt verwijderd.

 


Gehost door: www.bletro.nl